یکی از مهم ترین آسیب های خانوادگی طلاق است. متخصصان اعتقاد دارند که فرایند طلاق در اکثر مواقع این سیر را طی می کند. طبق نظر مشاوران طلاق اختلافات جزیی و تکرار آن ها و در نتیجه جدی تر شدن شان، جدایی یا بی میلی یکی از زوجین به طرف مقابل، قهر های طولانی و تکرار آن، خستگی زوجین از قهر ها و درگیری ها ، طلاق عاطفی و در نهایت طلاق قانونی است.
آمار بسیار بزرگی از طلاق ها به طلاق عاطفی اختصاص دارد یعنی خانواده ها فاقد عشق، مصاحبت و دوستی هستند و همسران فقط با جریان زندگی خانوادگی پیش می روند و زمان را سپری می کنند. طلاق عاطفی رابطه ای است که در ان زن و مرد به دلیل درگیر شدن بیشتر از حد در برخی اختلافات و تعارضات ارتباطی و زناشویی میزان کمی از عاطفه را در جریان ارتباطشان لمس می کنند و این رابطه دیگر عاشقانه نیست. در طلاق عاطفی دو نفر به صورت فیزیکی از یکدیگر جدا نمی شوند بلکه در کنار هم زندگی می کنند اما عواطفشان یکسان و هماهنگ نیست این اتفاق می تواند ذر اغاز یک طرفه باشد اما به مرور زمان دو طرف متوجه می شوند که جذابیت، کشش و عاطفه مثبتی که نسبت به هم داشته اند رنگ باخته است. و در واقع حساسیت ها، کنجکاوی ها و نگرانی هایی که نسبت به هم نشان می دادند فروکش می کند و باعث ایسجاد بی مهری می شود. این احساس به شکل شکایت از درک نشدن، بی توجهی، اشتغال زیاد، بی توجهی به نیاز ها و خواسته های طرف مقابل ابراز می شود و معمولا از سوی زنان صورت می گیرد. و گاهی مردان نیز از انرژی و نشاط نداشتن همسر و بی علاقگی و بی دقتی در امور گله می کنند. به دلیل وجود مسائل استرس زا و درگیری فکری و فیزیکی و نبود آرامش در محیط زندگی و کار هر دو نفر باعث تشدید مشکلات می شود.
طبق نظر روانشناس مشاور در برخی از زندگی های مشترک طلاق عاطفی به این صورت شکل می گیرد که در ابتدا مشکلات به تدریج رخ می دهد و بین زن و مرد فاصله ایجاد می شود سپس این مشکلات روز به روز بیش تر و عمیق تر شده و فاصله بین زن و مرد بیشتر می شود. و افراد دیگر نمی توانند مشکلاتشان را مدیریت کنند و توانشان ضعیف تر می شود و این اختلافات بیشتر شده و به حدی می رسد که دیگر افراد نمی توانند همدیگر را تحمل کنند و منجر به طلاق عاطفی می شود. در چنین وضعیتی زن و شوهر ممکن است که سال ها در کنار هم زندگی کنند ولی هیچ علاقه ای به هم ندارند و در برخی موارد نیز این طلاق عاطفی تبدیل به طلاق قانونی می شود.
دلایل ناکامی زوجین و طلاق عاطفی چیست؟
عدم شناخت صحیح و درست از یکدیگر در هنگام آشنایی و دوران قبل ازدواج و در نتیجه گرفتار تصمیمات عجولانه و نادرست شدن.
عدم دانش درباره مهارت های زناشویی و ارتباطی
عوامل پیش بینی کننده طلاق از نظر گاتمن چیست؟
اولین نشانه شیوه اغاز بحث است. تحقیقات نشان می دهد که اگر بحث با خشونت اغاز شود و با بد بینی، اتهام زدنو ... با نتیجه منفی همراه خواهد بود. بحث های خشونت بار شرایط بدی را برای زوجین ایجاد خواهد کرد و بار منفی زیادی دارد.
دومین نشانه که معمولا با 4 شیوه به زندگی زناشویی لطمه می زند و این 4 مورد شامل بی احترامی، حالت تدافعی، کشیدن دیوار و در خود فرو رفتن است. و این 4 مورد برای زوجین عدم رضایت زیادی را ایجاد خواهد کرد و بسیار مرگبار است.
سومین نشانه غرق شدن است و به ایم معناست که منفی بافی به شدت و ناگهانی به زندگی تان غلبه پیدا کرده است و چنان در مقابل این حمله احساس بی دفاعی می کنید یاد می گیرید که در مقابل آن هیچ واکنشی نشان ندهید و از درگیری عاطفی دوری کنید و در نتیجه تند خویی و 4 مورد قبلی در رابطه بیشتر شده و رابطه را به سمت عدم موفقیت پیش ببرد.
مورد دیگر زبان بدن است. زمانی که زوجین درگیر با بحث تنش زا هستند پریشانی و غمگینی سراسر بدن آن ها را فرا می گیرد برای مثال ضربان قلب آن ها افزایش پیدا می کند. زمانی که بدن شما از حالت نرمال خارج می شود دیگر نمی توانید مسائل را به خوبی حل کنید و بخ خوبی فکر و تصمیم گیری داشته باشید و طرف مقبابل نیز از این تغییرات احساس پریشانی خواهد کرد و در نهایت رابطه وارد جو منفی می شود.
پنجمین نشانه خاطرات ناگوار است. زانی که رابطه در جو منفی قرار می گیرد فقط زندگی اکنون آینده نیست که خطرناک می شود بلکه گذشته آن نیز در خطر است. زمانی که زوجین نگرش منفی نسبت به یکدیگر و ازدواج شان دارند دیدشان سبت به گذشه شان و اتفاقاتی که افتاده نیز منفی می شود و درگیر با مسائل منفی گذشته می شوند و مسائل خوشایند را نمی بینند و هر اتفاق بد را یادآوری می کنند.
همانطور که دیدید با برخی از موارد مطرح شده می توان حتی میزان ایجاد طلاق عاطفی و قانونی را در رابطه پیش بینی کرد. پس برای جلوگیری از چنین شرایطی سعی کنید عادت ها و مواردی که برای رابطه تان خطرناک است را حذف کنید و عادت های بهتری را جایگزین نمایید و نسبت به رابطه تان بی تفاوت نباشید و برای حفظ آن تلاش کنید.برای کسب طلاعات بیشتر با مرکز مشاوره در ارتباط باشید.
دیدگاه خود را بنویسید