رابطه طرفین در ماه عسل ، اغلب خیلی رویایی شکل می گیرد . این مرحله از رابطه شامل تصویر زیبایی از یکی شدن دو نفر است ، تصویری از دو نفر که غرق در عشق می شوند و می توانند به همه ی نیاز های همدیگر جامه عمل بپوشانند . دیری نمی گذرد که این تصویر کم کم ناپدید می شود و این واقعیت خود را نشان می دهد که هر فردی نیاز های خیلی متفاوت و حتی متضاد با فرد مقابل دارد . به عقیده مشاور زناشویی مرحله ی رو به رو شدن با این واقعیت ها ، مهمترین چالشی است که زوج ها برای رسیدن به عشق حقیقی ، ناگزیر باید آن را پشت سر گذارند. برای آگاه شدن هر یک از زوجین از مهارت های زناشویی استفاده از خدمات مشاوره زناشویی توسط مشاور زناشویی خوب در مرکز مشاوره زناشویی سودمند خواهد بود.
طبق نظر مشاوران زناشویی راهکار هایی که در واکنش به تعارض با همسرتان از آن ها استفاده می کنید تا حدود زیادی سطح رضایت شما را تعیین می کنند. یادگیری راهکار های لازم توسط بهترین مشاور زناشویی در مرکز روانشناسی مفید خواهد بود همچنین یادگیری این راهکار های سالم باعث بالا رفتن توافق و تایید نیاز هر یک از همسران می شوند. در راهکار های ناکار آمد برای تسلیم طرف مقابل یا قبولاندن خواسته ی خود به او از ایجاد شرم و ترس استفاده می کنید .
راهکار های نا کار آمد ، نتایج کوتاه مدت خیلی خوبی به همراه دارند : همسرتان ناراحت می شود و خواسته ی شما را انجام می دهد ، اما با گذشت زمان کارایی خود را از دست می دهد . و باعث فاصله گرفتن زوجین از یکدیگر می شود. به جای صمیمیت و اعتماد ؛ عصبانیت و جدایی و حالت تدافعی به وجود می آید.
روانشناسی زناشویی هشت راهکار نا کار آمد که در زمینه ی نقش خانواده اصلی در ایجاد مشکلات در روابط زناشویی که خانواده های بد کارکرد از شرم و ترس برای وادار کردن و کنترل اعضای خود استفاده می کنند را معرفی می کند. برای مثل والدینی که ناخواسته این راهکار ها را استفاده می کنند ، بچه های خود را مجبور می سازند تا مراقب نیاز های هیجانی و گاهی اوقات جسمی خانواده باشند. مشاور به این موضوع اشاره می کند که ترس از تهاجم یا ترک شدن ، بچه ها را مجبور می سازد از نیاز ها و احساسات خود چشم پوشی کنند و انرژی خود را برای بر آورده ساختن خواسته های والدین متمرکز سازند.
معرفی هشت راهکار نا کار آمد توسط بهترین روانشناسان زناشویی:
بی ارزش کردن : بر اساس مطالعات زناشویی در این راهکار پیام به همسرتان این است که نیاز های او بی ارزش هستند . نیاز های او به اندازه ی نیاز های شما مهم ، با ارزش یا واجب نیستند و هدف این است که طرف مقابل را در رو در بایستی قرار دهیم که با خواسته ی شما موافقت کند.
دوری گزینی / ترک کردن : روانشناسان زناشویی این راهکار را به شکل خشک بودن شدید هیجانی ، سرد بودن در گفت و گو معرفی می کنند که زمینه ی تخریب رابطه را آماده می کند. این حس تماس است که مایه ی حیات هر رابطه ای محسوب می شود.
تهدید : روانشناس زناشویی تهدید را به عنوان راهکاری برای صدمه زدن به همسر می دانند و به عنوان ابزار کنترل ، دارای خطر بالا بوده و دستاوردهای موقتی زیادی هم ممکن است به دنبال داشته باشد و باعث آزردگی همسرتان شود.
سرزنش کردن : در این روش نقص خود را با اشتباه فرد مقابل پوشش می دهید و همسر خود را مسئول تمام اتفاقات بداند.
تحقیر کردن / بد نام کردن : در این روش حس حماقت را به همسرتان تلقین می کنید و معتقد هستید لیاقت ندارد نظری مخالف شما داشته باشد .
بر انگیختن احساس گناه : این روش این پیام را می رساند که طرف مقابل از لحاظ اخلاقی باید خواسته ی شما را برآورده میکرد ، اما این کار را انجام نداده است . او بی انصاف و بی ملاحظه است و فقط به فکر رسیدن به خواسته های خود است.
حرف را عوض کردن : وقتی همسرتان از شما خواسته ای دارد ولی موضوع را عوض می کنید که پیام پنهان این است که خواسته های او ارزش صحبت کردن ندارند.
دوری کردن : از ارائه ی حمایت و تقویت طرف مقابل ، دریغ می کنید و مواردی را که همسرتان از آن خوشش می آید را به او ارائه نمی دهید.
دکتر روانشناس زناشویی در کلینیک روانشناسی و مشاوره انتخاب نو به افراد کمک می کند که به رفتار خودشان بنگرند نه به رفتار همسرشان . طبیعی است که همسرتان نیز ممکن است از این راهکار های نا کارآمد استفاده کند اما با آن کاری نداریم چون خود همسر مسئول رفتارش است. مشاور خوب در مبحث حل مشکلات زناشویی به شما کمک خواهد کرد که ببینید که چه کار انجام می دهید و دقیقا ارزیابی کنید که چگونه راهکارهایی که استفاده می کنید ، بر رابطه ی شما تاثیر می گذارند. تنها فردی که می توانید تغییر دهید خودتان هستید و تغییر در گام اول با آگاهی شروع می شود.
دیدگاه خود را بنویسید