استرس اصطلاحی است بسیار رایج ، و افراد برای توصیف چیزی که آن ها را رنج می دهد به کار می برند . استرس شکل و درجه های مختلفی دارد که شامل ذهنی ، جسمی و هیجانی می باشد و بر سلامتی به شکل مثبت و منفی اثر می گذارد . و می توانیم بگوییم که استرس جزء جدایی نا پذیر زندگی است . 

همه ی ما هشدار دهنده های استرس داریم که به ما امکان می دهد در بسیاری از موقعیت ها به صورت موثر واکنش نشان دهیم . اگر استرس نباشد ، فعالیت های سازنده چندانی نخواهیم داشت . احساس هاس خوشایند و هیجان های طبیعی ممکن است تنش و استرس به همراه داشته باشد که بر انگیزنده هستند . این نوع استرس مهم است و سالم به حساب می آید ولی به شرط این که نتیجه ی آن آرامش دوباره باشد . یعنی بعد از رفع استرس ، بدن به سطح عملکرد طبیعی بر می گردد و تنش را بیش از مدتی که لازم است ادامه نمی دهد .

وقتی آشفته و بر انگیخته هستید بدن شما دچار استرس می شود . و درمان استرس موجب می شود تا استرس منفی کاهش پیدا کند و بتوانید از استرس مثبت لذت ببرید . در فرهنگ ما استرس زاید و زیانبار است زیرا که غذا خوردن سریع ، نقل و انتقال سریع و بسیاری از موارد دیگر فشار های زیادی بر تک تک ما وارد می کند . و ما مدام در حالت اضطرار هستیم و برای انجام دادن کار های هر چه بیشتر در زمان های هر چه کوتاه تر تحت فشار قرار داریم . موارد استرس زای محیطی و شغلی ، شلوغی شهر ها ، آلودگی هوا ، فشار های کار و کار بیش از حد و .... که در زندگی روزمره با آن ها مواجه می شویم . بسیاری از رفتار های مورد تحسین مانند دوندگی ، رسیدن به هدف ، موفقیت مالی و روحیه رقابتی نیز ایجاد استرس می نماید . 

علایم و الگوهای رفتاری استرس چیست ؟

مشاوران کلینیک روانشناسی تهران عقیده دارند که نتایج این وضعیت پیداش الگوهای رفتاری نظیر حرکت کردن ، خوردن یا راه رفتن سریع ، عجله کردن برای پایان دادن به جملات ، بی صبری برای پیش رفتن کار ها ، تفکر یا عملکرد چند تایی ، احساس گناه از استراحت کردن یا هیچ کاری نکردن ، فکر کردن به کار حتی در تعطیلات ، برنامه ریزی کردن برای کار های بیشتر در زمان کمتر ، گوش ندان به حرف دیگران به علت اشتغال ذهن ، اعتقاد بر این که موفقیت یعنی به دست آوردن سریع چیز ها و بنابراین نگرانی از انجام نشدن هر چه سریع تر کار ها . به طور کلی ، افراد برونگرا و پرخاشگری هستند و مدام احساس شتابزدگی می کنند و میل رقابتی دارند و احتمال دارد که زود خشمگین شوند و بسیار بر اساس انگیزه عمل می کنند . 


با استرس چه کنیم ؟

مشخص کردن منبع استرس به اندازه ی شناسایی علایم رایج استرس اهمیت دارد . برای حذف استرس نمی توانیم در لاک خود فرو برویم و با همه قطع رابطه کنیم . روزانه ممکن است با کسانی در ارتباط باشیم که داد ما را در می آورند و نکته ی مهم این است که زود آرام شویم و از استرس طولانی اجتناب کنیم . زیرا که استرس ادامه دار و مزمن در منزل ، مدرسه ، محیط کار و حتی محل بازی مضر و آسیب رسان است و سلامت روان را با خطر مواجه می کند . 

برای کاهش استرس باید در طول روز خودتان را تنظیم کنید و میان موقعیت هایی که می توانید تغییرشان دهید و موقعیت هایی که نمی توانید تغییرشان دهید فرق بگذارید . شاید لازم باشد که برخی از روش های گفت و گو با خود را تغییر بدهید . 

طبق نظر روانشناسان جرات کنید و شاد باشید زیرا که بسیاری از مردم فرصت شاد بودن و در آرامش به سر بردن را از خود می گیرند .ولی باید بدانیم که انسان های شاد همیشه علاقه مند هستند که کار هایشان را به خوبی انجام دهند و عملکرد بهتری را عرضه کنند . چنین افرادی شنوندگان بسیار خوبی نیز هستند و بهتر یاد می گیرند . اما کسانی که نا خشنود هستند ، همواره تحت تاثیر استرس هایشان ، از همه چیز عقب می مانند و این دسته افراد در خود فرو رفته و انعطاف نا پذیر و استرس زا و افرادی دیر جوش هستند که کار کردن با آن ها دشوار است و انگیزه ی لازم را نیز ندارند چون درگیر و گرفتار مسائل خود هستند و با تنگی وقت رو به رو هستند و استرس وجودشان را فرا گرفته است . اگر زندگی شادی را برای خود انتخاب کنید بلافاصله زندگی تان تغییر می کند و می توانید خلاق تر باشید و موثر تر عمل کنید و انرژی بهتری نیز پیدا خواهید کرد و می توانید انعطاف پذیر باشد . برای دریافت اطلاعات و درمان های تخصصی می توانید مشاوره تلفنی 24 ساعته داشته باشید . با روش هایی مانند با تبدیل کردن لذت های پر درد سر و غیر منطقی خودتان  به لذت های آسان و بی دردسر،  به جای این که به فکر تغییر دادن دیگران باشید ، خودتان را تغییر دهید یا با تعیین کردن هدف هایی کوتاه مدت برای آینده و توانایی برای انجام دادن آن ها ، مدیتیشن و ... می توانید احساس بهتری را تجربه کنید .