نگرانی و اضطراب همیشگی اثرات منفی بسیاری را به دنبال دارد که در ادامه به توضیح هایی در این خصوص بر اساس مطالعات مشاوران خانواده بیان می کنیم .
ترس :
نگرانی ما را دچار تردید و ترس مدام از نا شناخته ها می کند ، پذیرش و برخورد با تغییرات در زندگیمان را دشوار می کند . ترس باعث می شود که ما از چیز هایی که می خواهیم انجام دهیم دوری کنیم . زیرا ما را در ذهنمان به عنوان راهی برای ایمن ماندن حبس می کند . وقتی از تغییر و یا نا شناخته بودن می ترسیم ، فرصت هایی را از دست می دهیم که درست جلوی ما قرار دارند مثل آشنا شدن با فرد جدید و ....
انکار :
اغلب اوقات ، ما انچه را که می خواهیم انکار می کنیم ، و سعی می کنیم با انکار از احساس ناراحتی و یا هیجانات دردناک جلوگیری کنیم . برای جلوگیری از انکار ممکن است از عواملی مثل مواد مخدر ، الکل ، دارو ها ، ورزش و ..... استفاده کنیم تا مجبور نشویم با حقیقت مواجه شویم . برخی از مردم از افکار منفی استفاده می کنند که در نهایت نشخوار فکر می رسند چون نمی توانند آن چه را که بوده و یا هست بپذیرند . اگر بر افکار خود کنترل نداشته باشید بیش از حد نگران خواهید شد ، استرس بیش از حد خواهید داشت و سلامت روانتان به خطر می افند .
اختلال اضطراب فراگیر چیست ؟
طبق نظر مشاورین اختلال اضطراب فراگیر ، اختلالی است که در آن نگرانی و ترس در طول زندگی شما رخ می دهد و عادت های سالم را بر هم می زنند و ایجاد رفتار های سالم و موثر را دشوار می سازد . افراد مبتلا به این اختلال برای دور کردن خودشان از نگرانی ها و افکار مزاحم راه بسیار سخت و مشکلی در پیش دارند و آن ها انتظار بد ترین شرایط را دارند .
نشانه های ابتلای فرد به اضطراب فراگیر :
عاطفی :
بر اساس مطالعات مشاوره قبل ازدواج نگرانی بیش از حد و افکاری مزاحمی که نمی تواند آن ها را کاهش دهد یا کنترل کند . و هر کاری که می کند به نظر نمی تواند از افکار منفی و مزاحم جلوگیری کند . و توانایی کنترل ابهام و تغییر را ندارد و احساس نگرانی ترس یا وحشت در زمانی که نگرانی ها بر طرف م شود .
رفتاری :
آن ها نمی توانند آرام باشند و همیشه پر تنش هستند و از تنهایی نمی توانند لذت ببرند . دچار نا توانی در تمرکز بر روی وظایف و کار و مدرسه می شوند . و به دلیل احساس نگرانی شدید ، کار ها را به تاخیر می اندازند یا لغو می کنند و به خاطر حملات اضطرابی در وضعیت های خاص ، از بیرون رفتن یا وارد شدن به موقعیت ها به دلیل ترس از این که با افکار خود بیش از حد درگیر شوند ، اجتناب می کنند .
فیزیکی :
فشار دائمی ماهیچه ها و در مفاصل و احساس خستگی و تنش دارد و بی خوابی های شبانه و .... بیشتر می شود . این افراد دائما احساس بی قراری و آشفتگی دارند و مشکلات روده مانند گرفتگی عضلات شکم و تهوع و اسهال و یبوست دیده می شود . با راهنمای درست می توانید راه های مقابله با آن را پیدا کنید .
اختلال وسواسی جبری :
این اختلال نیز ناشی از اختلال های اضطراب است و با ایجاد الزام برای کار هایی که به آن ها فکر می کنید ، شناخته می شود . علائمی که نشان می دهد شاید مبتلا به این اختلال باشید عبارت است از :
افکار :
ترس از میکروب ها ، آلوده شدن یا آلوده کردن دیگران . ترس از دست دادن کنترلتان که باعث آسیب به خود و دیگران می شود . افکار کنترل نشده و یا نا خواسته که باعث ایجاد تفکرات مزاحم درباره ی مسائل جنسی می شود و یا ترس از دست دادن چیزی یا جا گذاشتن چیزی که به آن نیاز دارید .
رفتار ها :
کنترل کردن پشت سر هم وسایل ، قفل ها و ساعت ها و .... کنترل بیش از حد امنیت عزیزانتان به نحوی که دائما پیگیر آن ها باشید و شمردن و ضربه زدن ، تکرار کلمات یا عبارات یا کاهش اضطراب به سایر روش های غیر منطقی . تمیز کردن مداوم خودتان و یا محیط اطرافتان ، نظم دادن دقیق به همه چیز زیرا شما نیاز دارید آن ها در ترتیب و نظم مشخصی باشند تا اضطراب و ترس را به دنبال نداشته باشند .
افسردگی :
زمانی که افکار منفی غیر قابل کنترل می شوند و دنیا را بیش از حد منفی می بینیم و این طرز نگاه بسیار گسترش پیدا می کند که رهایی از آن غیر ممکن می شود و در نتیجه دست از تلاش ورداریم و به دام افسردگی بیفتیم . علائم افسردگی عبارت است از :
احساس نا امیدی یا خلا ، در ماندگی ، تفکر سیاه و سفید به نحوی که گمان می کنید هیچ چیز درست نخواهد شد و کاریاز دست شما بر نمی آید . از دست دادن حس علاقه به کار هایی که قبلا از آن ها لذت می بردید مانند رابطه جنسی ، روابط اجتماعی ، نداشتن احساس اشتیاق یا لذت و .... تغییر عادت های غذایی و خواب و خشم و بی حوصلگی ، خستگی و ناتوانی ، عزت نفس پایین و مشکل در تمرکز از نشانه های این اختلال می باشد . نشخوار فکری تبدیل به نگرانی مفرط شده و در نتیجه الگو های فکری منفی را ایجاد می کند و این تاثیر بسیار زیادی بر روی سلامت ذهنی می گذارد بنابراین مشورت با مشاوران بهترین مراکز مشاوره ضرورت دارد .
دیدگاه خود را بنویسید