اگر که نسبت به ساختار ازدواج و آن چه که برای حفظ آن مهم است اطلاع نداشته باشید در ازدواج مشکلات زیادی را تجربه خواهید کرد. همچنین باور شما نسبت به ازدواج در ادامه مسیرتان تاثیر گذار خواهد بود. برای این که بتوانید به بسیاری از مشکلاتی که ممکن است در ازدواجتان مواجه شوید،سربلند بیرون بیایید و آسیبی به رابطه تان وارد نشود باید موارد زیر را در نظر داشته باشید.

مراقبت از رابطه:

بر اساس مطالعات دکتر مشاور باید بدانید که در تمام لحظه های زندگی باید برای بهبود رابطه تلاش کنید و لحظه ای نیست که بتوانید بگویید همه چیز خوب است و هیچ نگرانی وجود ندارد. به رابطه تان باید مثل یک موجود زنده نگاه کنید که نیازمند مراقبت است و به تغذیه و محافظت نیاز دارد و آن را تحت هیچ شرایطی نادیده نگیرید. فکر نکنید که زمانی که همه چیز خوب است می توانید آن را به حال خود رها کنید و دیگر نیاز به رسیدگی ندارد. 

گفتگو کنید.

اگر می خواهید که در رابطه تان همه چیز خوب پیش برود همه ی مواردی که لازم است را با همسرتان در میان بگذارید و فراموش نکنید که شما باید همواره با همسرتان گفتگو کنید و این کار اشتباهی است که به جای این که اختلاف ها و مشکلاتتان را با همسرتان در میان بگذارید آن را با دوست، همکار، فامیل و .... مطرح کنید. و همچنین این موضوع را هیچ وقت فراموش نکنید که افراد توانایی ذهن خوانی ندارند و نباید توقع داشته باشید که همسرتان آنچه را که نیاز دارید را بدون این که مطرح کنید خودش متوجه شود. بلکه همان طور که گفتیم زوجین باید همواره درباره هر مسئله ای گفتگو کنند و درباره نیاز ها، احساسات و .... تبادل داشته باشند. و این ارتباط است که می تواند رابطه شما را بهتر کند.

ساده حرف بزنید.

طبق نظر بهترین روانشناس ازدواج یکی از اشتباهات خیلی بدی که می توانید در رابطه با همسرتان داشته باشید این است که شریک زندگی تان را به بازی بگیرید و یا این که او را سرزنش کنید و یا این که به روش های مختلفی که نامناسب هستند همسرتان را وادار کنید که آن چه را که می خواهید بگوید. زمانی که شما همواره سعی کنید که از همسرتان حرف بکشید بالاخره طرف مقابل متوجه این کارتان خواهد شد.و همچنین از دیگر موارد عدم صراحت بیان این است که شما احساسات واقعی تان را نشان ندهید و این می توان  رابطه شما را با خطر مواجه کند و همچنین احساسات و نیاز هایتان را با به صورت شفاف و با ساده ترین کلمات و جملات به شکل واضح مطرح کنید و آن ها را با اشاره و کنایه مطرح نکنید.

عاطفی باشید.

بسیاری از ما اندیشه ها ئ احساساتمان را ابراز نمی کنیم و ممکن است این کار دلایل مختلفی داشته باشد برای مثال تجربه های تلخی که از جوانی داشتیم، و یا روش های تربیتی که از زندگی با والدینمان با ما همراه است ما را از ابراز احساساتمان دور می کند. فراموش نکنید که فردی که با او زندگی می کنید کسی است که او را دوست دارید و او به شما وابستگی عاطفی دارد. و کسی نیست که از او احساساتتان را پنهان کنید و در مقابل او منعطف نباشید. زمانی که نیازهای عاطفی تان را ابراز کنید همسرتان نیز این کار را خواهد کرد.

جبهه نگیرید.

زمانی که اختلاف نظری با همسرتان پیدا می کنید و با او به مشکل بر می خورید او را در جبهه مخالفتان نبینید و امید وار باشید که از طریق همدلی می توانید مشکلتان را حل کنید و همدیگر را درک کنید.

پذیرش:

مورد مهم دیگری که به آن می توان اشاره کرد این است که همسرتان را آن گونه که هست بپذیرید زیرا که تغییر آدم ها بسیار دشوار است و در واقع کاری بی نتیجه و خسته کننده خواهد بود. و زمانی که او را برای ازدواج قبول کرده اید او را با تمام همین ویژگی ها قبول کرده اید و اکنون نمی توانید که آن را تغییر دهید. و اگر با خود فکر کردید که اشکال ندارد بعد از ازدواج او را تغییر می دهد سخت در اشتباه هستید.

در کنار هم باشید.

یعنی سعی کنید که ارتباط با کیفیت و مناسب با هم داشته باشید و فکر نکنید که چون در یک خانه زندگی می کنید کافی است. این که توانایی برقراری ارتباط از لحاظ عاطفی و احساسی با هم داشته باشید بسیار اهمیت دارد.

هر دو برای هدف هایتان وقت بگذارید.

یک رابطه سالم لازم دارد که تا درباره اهداف شخصی و مشترک با همسرتان همگام و همسو باشید و همدیگر را حمایت کنید و در این مسیر کمک کنید و سعی نکنید که مانع پیشرفت همدیگر شوید و در چنین مواقعی فکر کنید که اگر جای او بودید و چنین رفتاری مواجه می شدید چه حس و حال بدی به شما دست می داد؟ پس سعی کنید که در این مسیر از همدیگر حمایت و تشویق کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر با مطب مشاوران در ارتباط باشید.