اغلب ما با این فکر بزرگ می شویم که با ما ، به گونه ای طبیعی و قابل انتظار رفتار شده است ، حتی موقعی که دچار بی توجهی قرار گرفته ایم . این بی توجهی ممکن است چنان پنهانی و با ظرافت صورت بگیرد و زخم های غیر قابل مشاهده ای ایجاد کند که بسیاری نمی توانند تشخیص دهند که در کودکی دچار آن شده اند بر اساس روانشناسی نوجوانان و کودکان الگوهای اشتباه در همان دوران کودکی هستند که به برخی از آن ها اشاره می کنیم .
بی توجهی فیزیکی :
وقتی والدی به اندازه کافی به بچه غذا ندهد یا نیاز های اساسی اش از قبیل لباس ، مسکن ، یا در صورت نیاز مراقبت های پزشکی را به قدر کافی تامین نکتد .
محروم سازی یا بی توجهی هیجانی :
وقتی والدین به فرزندشان علاقه ندارند ، با فرزندشان حرف نمی زنند یا او را در آغوش نمی گیرند و در کل ، کودک به لحاظ هیجانی به آن ها دسترسی ندارد . والدین مشکل دار ، به خصوص ، اغلب به نیاز های کودکانشان بی توجه هستند . اما مسئولیتی که هر والدی به کودک خود دارد تامین او از همه نیاز ها می باشد و نباید آن را دریغ کند زمانی که والدین با مشکلات رفتاری و یا اختلال های کودک خود مواجه می شوند باید نسبت به درمان آن اقدام کنند و این مسئله را نادیده نگیرند مشاوره کودک و نوروفیدبک در تهران برای کاهش شدت علایم و همچنین درمان اختلال ها و جلوگیری از منتقل شدن این مشکلات به نوجوانی و بزرگسالی مناسب است .و والدین در این جلسات می توانند روش های مناسب تربیت فرزند را یاد بگیرند و آن ها را اجرا کنند تا از بروز بسیاری مشکلات پیشگیری کنند .
رها سازی فیزیکی :
وقتی والدین مدتی طولانی فرزندشان را در خانه یا در ماشین تنها گذاشته اند یا آن که در ساعات و مکان مقرر به دنبال او نرفته اند .
مشکلات کلامی :
تحقیر مداوم کودک ، توهین و انتقاد بیش از حد از او و یا وقتی که افکار کودک مورد تمسخر یا انتقاد قرار می گیرد و کودک اجازه ندارد نظری متفاوت با والدین داشته باشد یا ابراز کند .
تعدی مرز ها :
احترام نگذاشتن به حریم خصوصی کودک ، مثلا وارد شدن به دست شویی بدون در زدن ، زمانی که کودک آن جاست . وارد شدن به اتاق خواب کودک بدون در زدن ( به خصوص اتاق نوجوان ) ، وارسی کردن وسایل شخصی کودک به صورت رفتاری همیشگی ( نه به منزله ی راهی برای زیر نظر گرفتن رفتار مشکل ساز کودک ) .
سوء استفاده ی جنسی :
وقتی والدین پیوند نا مناسبی با فرزند خود بر قرار می کنند یا از فرزندشان برای بر آورده ساختن نیاز های هیجانی خودشان استفاده می کنند ، رابطه ی میان آن ها می تواند به راحتی به صورت غیر معقول در آید .
معکوش شدن نقش ها :
طبق نظر مشاور خانواده خوب وقتی یکی از والدین از کودک انتظار دارد نیاز های او را برآورده کند ، یعنی ، در اصل برای او والد گری کند .
بی نظمی در خانواده :
مشاوره قبل از طلاق در تهران نشان می دهد که بزرگ شدن کودک در خانواده ای دارای ثبات خیلی کم و پیوسته با ناسازگاری های دائمی می تواند کودک را با مشکلات بسیاری مواجه کند و به عنوان الگوی اشتباه تربیتی باشد .
روابط اجتماعی نادرست :
وقتی والدین با دخالت های مستقیم یا غیر مستقیم خود ، مانع از دستیابی فرزندشان به همسالان خود شوند یا آن که مهارت های اجتماعی ضروری را به کودکانشان نیاموزند .
وسواس تکرار چیست ؟
یکی از مهم ترین الگوهایی که در کودکی به وجود می آید ، وسواس تکرار می باشد . تمایل نا آگاهانه به تکرار همان نوع از روابط توهین آمیزی که در کودکی با ما در پیش گرفته بودند ، با تلاش برای رسیدن به نتیجه ای جدید ، وسواس تکرار ما را وادار می سازد برای خنثی کردن گذشته ، خواست ها ، تعارض ها و دفاع هایمان را از گذشته به زمان حال بیاوریم ، این پدیده ما را به سمتی سوق می دهد که همان ماجرا را بار ها و بار ها دوباره زنده کنیم ، با این امید که این بار پایان داشتان متفاوت باشد .
ممکن است الگوهای ما احتمالا به شکل های متفاوتی ظاهر شوند اما در نهایت ، منبع الگو همان است . فقط هنگامی که از منبع الگوهایمان آگاهی پیدا کنیم ، می توانیم خودمان را از تقدیر بار ها و بار ها تکرار کردن آن ها در طول زندگیمان نجات دهیم ، بر مبنای وسواس تکرار می توان توضیح داد که چرا اگر یکی از والدین در برخورد با شما کلام توهین آمیز به کار می برده است ، شما هم در برخورد با شریک زندگیتان و یا فرزندانتان گرایش به استفاده از کلام توهین آمیز خواهید داشت . اگر یکی از والدین یا هر دوی آن ها کنترل کننده باشند تمایل به کنترل و تسلط به شریک زندگی و فرزندان خواهند داشت و یا اگر والدین خیلی ایرادگیر و قضاوت گر باشند به همان رفتار تمایل خواهند داشت و به این شکل خواهد بود که رفتار های اشتباه از نسلی به نسل دیگر منتقل شده و متایفانه در آینده به والدین خود تبدیل می شویم با وجود این که تلاش می کنیم که تا خلاف آن شویم .
دیدگاه خود را بنویسید