رابطه عاطفی انسان را به حد زیادی تحت تاثیر خود قرار می دهد و زمانی که زوجین مشکلات حل نشده زیادی با یکدیگر داشته باشند و یا توانایی حل مشکلاتشان را نداشته باشند، این مسائل روی هم انباشته شده و فاصله و صمیمیت بین زوجین را از بین می برد و جایگزین آن ها نا کامی، ناراحتی، نفرت، خشم و عصبانیت است. و در این جریان ممکن است که زوجین حرف های بسیاری بدی به یکدیگر بزنند که رابطه را به سمت نا بودی بکشاند. در ادامه به برخی از آن ها اشاره می کنیم و سعی کنید که به عنوان زوج این رفتار ها و حرف ها را از رابطه خود خارج کنید و عادت های رفتاری و کلامی بهتری را جایگزین کنید تا شرایط بهتری را برای رابطه تان ایجاد کند.
مطرح کردن مسائل گذشته:
بر اساس مطالعات مرکز مشاوره ازدواج زمانی که مسائل گذشته بدون حل شدن باقی می مانند بر سر هر مسئله ای زوجین مشکلات و اشتباهات گذشته را مطرح می کنند برای مثال یادته که توی مراسم فلان کارو کردی و در نهایت همین یادآوری اشتباهات گذشته رابطه را به سمت سردی پیش می برد.
توهین به خانواده ها:
زوجین به دلیل تفاوت هایی که دارند و به دلیل بزرگ شدن در خانواده های مختلف ممکن است که با خانواده های یکدیگر مشکلاتی داشته باشند. اما جدا از همه آن ها باید احترام خانواده های یکدیگر را نگه دارید و به خانواده های یکدیگر بی احترامی نکنید.
استفاده از همیشه و هیچ وقت:
استفاده از کلماتی مانند همیشه، هیچ وقت، هرگز و .... عبارت های بسیار کلی بین هستند و اسافاده از آن ها موجب سوء تعبیرهای زیادی می شود. مثلا زمانی که یکی از زوجین می گوید که تو همیشه همینی و هیچ وقت درست نمیشی ....بسیار نا مناسب هستند و به نوعی بی انصافی در رابطه را به همراه دارد.
تهدید کردن:
یکی از کارهای خطرناکی که برخی از زوجین انجام می دهند، تهدید کردن است. تهدید به هیچ عنوان توصیه نمی شود زیرا که اعتماد و عدم اطمینان را در رابطه به همراه دارد. این زوجین زمانی که به مشکل برمیخورند و توانایی حل آن را ندارند فوری به تهدید طرف مقابل می پردازند مثلا این که فرد مقابل را تهدید به جدایی و طلاق می کنند. تهدید یکی از موارد بسیار نا مناسب در رابطه به حساب می آید و به هیچ عنوان تاکید نمی شود.
مقایسه کردن:
طبق نظر بهترین روانشناس خانواده یکی از کارهای اشتباه دیگر مقایسه کردن است مثلا به همسر خود می گویند که از فلانی یاد بگیر...شرایط زندگی هیچ زوجی با یکدیگر برابر نیست و افراد دارای شرایط متفاوتی هستند و ممکن است که برخی از ویژگی هایی که طرفین دارند یکی نباشد ولی نمی توانیم از ویژگی های دیگر خوب همسرمان را نادیده بگیریم و دست به مقایسه های ناعادلانه بزنیم. مقایسه کردن از همان دوران کودکی بسیار نادرست است.
تحقیر کردن:
ناسزا گویی و خطاب کردن همسر با الفاظ نا مناسب یکی دیگر از مواردی است که اصلا توصیه نمی شود و به مرور زمان باعث کاهش اعتماد به نفس فرد میشود و از طرفی تحقیر های مداوم باعث دوری و ایجاد فاصله بین زوجین می شود و به همین دلیل هر گونه تحقیر و توهین به ظاهر و یا شخصیت فرد ممنوع است.
کنترل کردن:
برخی از زوجین بعد از رابطه با این طرز فکر هستند که می توانند طرف مقابل را کنترل کنند و اختیارات فرد را از دستش بگیرند . اما رابطه ای موفق بود که با وجود در کنار هم بودن به مرز های فردی یکدیگر نیز احترام بگذاریم و آن ها را نادیده نگیریم . کنترل کردن و گرفتن اخیایارات از طرف مقابل آسب های زیادی را به همراه خواهد داشت.
بی احترامی:
طبق نظر مشاور خوب استفاده از کلمان نا مناسب و فحش مانند برو گم شو، غلط کردی و .... و هر گونه بی احترامی دیگر در رابطه بسیار اشتباه است. حفظ احترام یکی از مهم ترین مواردی است که باید بین زوجین همواره وجود داشته باشد و افراد در جهت حفظ آن باید تلاش کنند.
نادیده گرفتن طرف مقابل و احساساتش:
زمانی که به مشکلی برمیخورید و یا رابطه تن با چالشی مواجه می شوید و یا در زندگی تان با بحرانی مواجه می شوید نباید طرف مقابل را نادیده بگیرید و به احساساتش اهمیتی قائل نباشید . تکرار مکرر عبارت هایی نظیر به تو ربطی نداره، خیلی حساسی و جدی گرفتی و .... بسیار نا مناسب هستند و می تواند در طولانی مدت دردسرساز باشند. از موارد مهمی که در رابطه باید به آن ها توجه داشته باشیم توانایی درک یکدیگر و همدلی و بیان شفاف خواسته و احساسات است و باید واکنش مناسب به آن ها داده شود. در صورتی که هر کدام از بد رفتاری های بالا را در رابطه تان تکرار کنید پس از مدتی رابطه تان دچار مشکلات زیادی خواهد شد و سردی عاطفی و فاصله گرفتن را به همراه خواهد داشت به همین دلیل سعی کنید از انجام آن ها تا حد امکان پرهیز کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر با کلینیک روانشناسی در ارتباط باشید.
دیدگاه خود را بنویسید