افسردگی در عصر امروز بیشتر افراد به آن مبتلا هستند که بسیاری از جوانب زندگی فرد را تحت تاثیر قرار می دهد . شایع ترین اختلال روانی که به احساس غم یا تجربه بحران های زندگی محدود نمی شود و به تشخیص زود هنگام و اقدام درمانی مناسب نیاز دارد . اگر این اختلال در مراحل اولیه درمان تشخیص داده شود ، فرد بسته به تشخیص متخصص از طریق دارو ، شرکت در جلسات مشاوره ای و روان درمانی و حتی تغییرات سبک زندگی به میزان قابل توجهی بهبود خواهد یافت . اما رها کردن درمان و انجام ندادن هیچ اقدامی در جهت درمان پیامد های فاجعه باری را نه تنها برای خود بلکه برای همه ی اعضای خانواده و جامعه رقم بزند .
طبق نظر متخصص افسردگی خوب اختلال افسردگی یک دوره غم و اندوه است که شامل از دست دادن علاقه به چیز هایی می شود که قبلا باعث خوشحالی و لذت می شدند . افسردگی دارای علائمی می باشد که از جمله :
تغییرات در خواب ، تغییرات اشتها ، عدم تمرکز ، کمبود انرژی ، بی علاقگی ، کمبود اعتماد به نفس ، نا امیدی ، تغییرات حرکتی ، گریه ، ناله ، پرخاشگری ، افکار منفی ، سر درد ، مشکلات گوارشی و ..... می باشد . افسردگی دارای دلایل زیادی می باشد . گاهی این بیماری در پی نا ملایمات زندگی ، بیماری های جسمی یا سایر عوامل محرک بروز می کند . تحقیقات علمی نشان می دهد که افسردگی دلیل واحدی ندارد و ترکیبی از عوامل ژنتیکی ، بیولوژبکی ، محیطی و روانشناسی در ایجاد آن نقش دارند . اختلال افسردگی می تواند همراه دیگر بیماری ها مانند دیابت ، سرطان ، بیماری های قلبی و پارکینسون رخ دهد که می تواند بر یکدیگر تاثیر منفی بگذارد .
راه های کنترل افسردگی چیست ؟
دارو درمانی :
دارو درمانی یکی از روش های کنترل افسردگی می باشد که در آن با استفاده از دارو های ضد افسردگی ، تثبیت های خلقی و ضد روانپریشی به کنترل و درمان افسردگی می پردازد . این روش می تواند همراه با روش های دیگر باشد که در ادامه بیان خواهیم کرد .
روان درمانی :
رفتار درمانی شناختی ، درمان خانواده محور و درمان بین فردی از روش هایی می باشد که بسیار تاثیر گذار بوده و در کنترل و درمان افسردگی نقش مهمی را ایفا می کند و این روش های روان درمانی در کلینیک انتخاب نو ایران وجود دارد .
ورزش :
ورزش یکی از روش هایی می باشد که در ایجاد نشاط و نداشتن فصت برای فکر کردن به افکار منفی و در نهایت کنترل افسردگی نقش دارد . ورزش کردن باعث تغییرات اساسی در بدن شده و باعث تغییراتی در انتقال دهنده های عصبی می شود . سرتونین یکی از آن ها است که هر چقدر میزان آن در بدن بالا باشد فرد از افسردگی در امان خواهد بود اما کمبود آن باعث ایجاد افسردگی و اختلالات دیگر خواهد شد .
رویکرد های ذهن ، جسم و روح :
مدیتیشن ، یوگا و موارد دیگر باعث ایجاد احساس مثبت و آرامش می شود و انجام دادن آن ها می تواند به میزان زیادی افسردگی را کنترل نماید .
نشانه های افسردگی چیست ؟
طبق نظر بهترین روانشناسان تهران افسردگی دارای علایم متعدد می باشد که می توان به یاس ، نگرانی ، عدم تمرکز ، مشکلات حافظه ، افکار منفی ، هذیان گویی ، توهمات ، احساس غیر مفید بودن و .... اشاره کرد . طبق نظر مشاور قبل ازدواج افسردگی دارای علایم جسمی نیز می باشد که می توان به کاهش و یا افزایش اشتها ، خستگی دائم ، یبوست ، اختلالات قاعدگی ، از دست دادن و کاهش میل جنسی ، افزایش و کاهش وزن و مشکلات خواب اشاره کرد . باید این نکته را نیز بیان کرد که افسردگی یک نوع احساس غم و اندوه و یا یک خلق و خوی گرفته نیست که در مدت چند ساعت و یا چند روز برطرف شود . انسان هایی که دارای افسردگی هستند حد اقل 5 نشانه از نشانه های مهم را در هر روز و در تمام روز و به مدت دو هفته تجربه می کنند .
کاهش و کمبود انرژی :
افسردگی باعث کاهش میزان انرژی و توانایی های فرد می شود . انسان افسرده هیچ انرژی برای حرکت و تغییر نمی بینند و همواره از ضعف و ناتوانی خود حرف می زنند و کار های انجام نشده ی فراوان دارند که برنامه ای برای انجام آن ها ندارند .
بی خوابی یا پر خوابی :
دراز کشیدن ونخوابیدن ، ناتوانی در استراحت کردن ، احساس تنش درونی و داشتن افکار مشوش و ..... و یا پرخوابی که فرد ساعت ها در رخت خواب می ماند و بیشتر ساعات را در خواب است .
کم اشتهایی و پر اشتهایی :
کم اشتهایی علاوه بر گرفتاری و درگیری هایی که در سیستم بدنی فرد نمایان می کند موجب کاهش چشم گیر وزن نیز می شود . برخی دیگر نیز در موقع افسردگی اشتهایی بیش از حد پیدا می کنند و این پر اشتهایی در کنار تنبلی و دوری از فعالیت باعث بالا رفتن وزن آن ها می شود .
مشکل حافظه ای ، خود انتقادی ، فکر مرگ ، یاس و نا امیدی ، پرهیز از گفتگو و سخن گفتن ، مصرف سیگار و مواد مخدر و الکل ، احساس گناه ، احساس پوچی و بی ارزشی ، کاهش عزت نفس و اعتماد به نفس و ..... از مواردی هستند که در فرد همراه خواهد بود .
دیدگاه خود را بنویسید