هر فردی که قصد ازدواج دارد، باید دارای ویژگی های خاصی باشد این ویژگی ها امر شناخت را تسهیل می کند اولین ویژگی صداقت است. در صورت نداشتن هر یک از موارد افراد مشکلاتی را تجربه خواهند کرد. مهمترین ویژگی فردی که پیش نیاز آمادگی برای ازدواج است خودآگاهی است. فردی که خود را به خوبی نشناسد، از نیازهای خود آگاه نباشد، ملاکهای روشن و دقیقی برای ازدواج نداشته باشد یا انگیزه های ازدواج خود را تعیین نکرده باشد، نمی تواند فرایند ازدواج را به خوبی طی کند مسئولیت پذیری و تعهد از ویژگی های دیگری است که فرد جویای ازدواج به آن نیاز دارد. در نهایت توانایی ارتباط اجتماعی، مدیریت هیجان ها و حل مسئله نیز ضرورت دارد.
مدت زمان شناخت پیش از ازدواج
روانشناس ازدواج تاکید می کند مدت زمان مورد نیاز برای رسیدن به یک شناخت کامل از فرد مقابل به عوامل بسیار زیادی بستگی دارد. محدودیت های فرهنگی و آداب و رسوم شدیداً آن را تحت تأثیر می گذارند. به طور کلی می توان گفت یک بازه حدوداً ۶ ماهه مناسب است ولی نوع ارتباط در این ۶ ماه از نوع ارتباط هر روزه باید باشد این بازه باید آن قدری باشد که فرد در شرایط مختلف بتواند فرد مقابلش را ببیند وبسنجد. در طی این بازه اگر رابطه آنقدر عمیق نشود که طرفین درگیر هیچ تعارض و اختلافی نشوند، ممکن است شناخت کاملی از هم به دست نیاورند.
موارد دارای اهمیت برای شناخت پیش از ازدواج مسائل زیادی هستند که قبل از ازدواج باید مطرح شوند و در مورد آنها تصمیم گیری شود. ممکن است طرفین علیرغم دوستی های قبل از ازدواج به این مسائل توجه نکرده یا از کنارشان ساده گذشته باشند. هرگونه عدم توافق در مورد این مسائل که به آن خواهیم پرداخت ممکن است در آینده خود را در قالب اختلاف های زناشویی نشان دهد و ازدواج را با شکست مواجه سازد بهتر است به جای امید به تغییر همسر بعد از ازدواج با سوال هایی قبل از ازدواج مانع از بروز مسائل پیچیده شوید. پس پیشنهاد می شود موارد زیر را در نظر داشته باشید.
بر أساس مطالعات مرکز روانشناسی بررسی کردن ،سرگرمی ها، تفریحات و علایق نقش مهمی در دور شدن از استرس ها وتنش های زندگی دارد. پس اینکه چطور قرار است با یکدیگر وقت بگذرانید حائز اهمیت هستند. سرگرمی های مشترک با خانواده را در نظر داشته باشید.
اگاهی در مورد باورها و ارزش های دینی سؤال کردن در مورد باورها و ارزش های اخلاقی فرد و خانواده او یکی از مهمترین مواردی است که نباید از آن غافل شد دانستن مرزهای دوستی ، تعریف دوستی از نظر وی و موارد قطع رابطه عاطفی با یک دوست را جویا شوید.
بررسی کردن میزان نیاز به پیشرفت
نظرات فرد مقابل را در مورد اهداف، رشد و پیشرفتهای آینده و برنامه های احتمالی وی برای رسیدن به آنها بپرسید.
مشاور درباره صحبت کردن در مورد میزان نیاز به عشق ورزی می گوید
مهمترین مسئله ای که باید مورد بررسی قرار دهید، نظر فرد مقابلتان در مورد رابطه صمیمانه با همسر می باشد که سبک عشق ورزی او را بدانید و چیزهایی را که صمیمیت تلقی می کند و باورهای اساسی فرد در مورد رابطه جنسی را جویا شوید و از محدودیتها و پرهیزهایش بپرسید.
معرفی کردن اعضای خانواده
روانشناس ازدواج تاکید می کند که در مورد خانواده اصلی خود صحبت کنید. آنها را معرفی کنید جایگاه هر کدام را بیان کنید شیوه های حل مسئله در خانواده تان و میزان استقلال و نزدیکی افراد خانواده به یکدیگر را برای فرد مقابل روشن کنید درباره نقش خانواده در ازدواج نیز می توانید مطالعه داشته باشید. انتظارات و توقعاتتان از نوع رابطه تان با خانواده همسرتان را مشخص کنید مورد بعدی برنامه ی شما برای صاحب فرزند شدن و ترجیحات شما برای فرزند پردری را مشخص کنید.
مقدار ارتباطی که شما برای شناخت نیاز دارید، باید در دو حالت تعریف شود عمق رابطه و مدت زمان رابطه، شناخت اولیه به یکی دو جلسه صحبت نیاز دارد تا به طور اجمالی از کلیات باخبرشوید اما برای شناخت بیشتر به ارتباط بیشتری نیاز دارید اما عمق رابطه در این دوران باید به شدت کنترل شود. این که از طرف مقابل خوشتان بیاید خیلی طبیعی و مطلوب است اما نباید در دوره شناخت عاشق او شوید. عاشق شدن باعث خواهد شد که چشمانتان روی خیلی از نکات مهم و هشداردهنده ببندید و و غکر می کنید که این مشکلات خیلی راحت حل خواهد شد.
در فرهنگ ما معمولا دوره شناخت باید با اطلاع و نظارت خانواده طی شود. بسیاری از خانواده ها در حد چند جلسه صحبت مشکلی ندارند و ممکن است ترجیح دهند ارتباط بیشتر وقتی صورت بگیرد وبا هم آشنا شوند که این کاملاً منطقی وهم اصولی است .
هر چقدر که له ابن مرحله اسنایی اهمیت قایل باشید شناخت بیشتری به دست خواهید أورد و در نتیجه از ان طرف کمتر درگیر با اختلاف بر سر تفاوت ها خواهید بود. ما نمی توانبم فردی دقیقا مشابه خودمان پیدا کنیم اما پیدا کردن فردی که هم کفو ومتناسب با ما باشد بهتر خواهد بود. بذای کسب اطلاعات بیشتر با مرکز روانشناسی در ارتباط باشید.
دیدگاه خود را بنویسید