درباره ی علت اضطراب نظرات مختلفی وجود دارد که می توان به دلیل روانشناسی آن اشاره کرد که افکار منفی و طرز تلقی های غیر منطقی موجب اضطراب می شوند و همچنین تضاد های سرکوب شده تولید اضطراب می کنند و به عقیده ی برخی از روانپزشکان به هم خوردن تعادل شیمیایی بدون علت احساس اضطراب را ایجاد می کند و در نتیجه با تجویز دارو هایی سعی در برطرف ساختن ناراحتی شما دارند .
علل روانشناسی اضطراب چیست ؟
به اعتقاد مطالعات مطب روانشناسی تلفنی ، به جای حوادث بیرونی ، افکار مسبب نگرانی هستند و این مطلبی است که نه تنها در مورد اضطراب ، بلکه در مورد تمام احساسات منفی صدق می کند . برای این که از حادثه ای نگران شوید ، ابتدا باید آن را تفسیر کنید و برایش معنایی در نظر بگیرید . این نقطه نظر از اهمیت عملی قابل ملاحظه ای برخوردار است زیرا با تغییر طرز فکر می توانید احساس را تغییر دهید . و بر ترس و اضطراب خود غلبه کنید .
طبق نظر مشاوران خوب کشور ترس سالم و اضطراب عصبی بسیار متفاوت از یکدیگر هستند . افکاری که به ترس سالم منتهی می شوند واقع بینانه هستند ، ما را از بروز خطری آگاه می کنند که باید فکری به حال آن بشود . اما اضطراب عصبی ناشی از افکار تحریف شده می باشد که با واقعیت بی ارتباط است و یا با آن ارتباطی ندارد .
چرا این افکار را باور می کنید ؟
به خاطر احساسی که دارید ، احساس خطر می کنید و بنابراین فکر می کنید که باید در خطر باشید . با آن که ممکن است متوجه غیر منطقی بودن نگرانی و حالت افسردگی دیگران باشید ، اما به سادگی نمی توانید غیر واقعی بودن افکار منفی خود را بپذیرید . تغییر دادن آن مستلزم تلاش پیگیر و شدید است .
علل پزشکی لضطراب چیست ؟
بسیاری از بیماران و بسیاری از پزشکان علت اضطراب را اختلال روانی نمی دانند و به اعتقاد آن ها اضطراب علت پزشکی دارد و بیش از 90 درصد بیمارانی که از حملات وحشت رنج می برند . به پزشک مراجعه کرده اند . زیرا معتقد هستند که دچار نوعی بی تعادلی شیمیایی هستند . اغلب بیماران مضطرب معتقد هستند که به لحاظ جسمی یا ذهنی مشکلاتی دارند . در واقع این باور اشکالی در کار شما وجود دارد که یکی از بارز ترین نشانه های اضطراب است .
دلیل دیگر جنبه ی پزشکی ، فراگیر بودن نشانه های اضطراب است . در شرایط عصبانیت گیج شده و سر درد دارید و ممکن است که فکر کنید تومور مغزی دارید . و یا چون قفسه ی سینه تان درد می گیرد فکر می کنید که دچار حمله ی قلبی شده اید . دلیل دیگر افراد که به پزشک مراجعه می کنند ، اگر بدانند بیماری آن ها جسمانی است ، احساس آرامش بیشتری می کنند ولی احساس بیماری روانی برایشان مسئله ای ناخوشایند است . گفت و گو درباره ی مسائل رواانی مستلزم وقت زیاد است و بسیاری از بیماران در برابر تفسیر های روانی مقاومت می کنند .
عوامل مختلفی نشانه های اضطراب را زیاد می کند . محرک هایی مانند آمفتامین ها و یا حتی قهوه و یا آرام بخش ها می تواند در بعضی اشخاص تولید اضطراب کند . از طرفی مصرف دارو ها یا مواد مخدر آرام بخش و از جمله قرص خواب ، قرص های آرام بخش و دارو های ضد افسردگی را قطع کنید . ممکن است دچار حملات اضطراب شوید .با توجه به پژوهش های انجام شده درمان اضطراب با مصرف زیاد دارو های آرام بخش و یا قرص های خواب آور برای مدتی بیش از چند هفته اغلب خطر ناک است .
بیمارانی که از اضطراب رنج می برند به ندرت با نارحتی غدد تیروئید رو به رو هستند . پرکاری غدد تیروئید سوخت و ساز بدن را افزایش می دهد . و با آزمایش هایی می توان آن ها را تشخیص داد . کم کاری غدد تیروئید به کاهش سوخت و ساز و تغییرات روحی و از جمله روان پریشی و افسردگی منجر می شود . طبق مطالعات مراکز مشاوره ایران فرو افتادگی دریچه ی میترال در بیماران مضطرب رنج می برند . همچنین کمی قند خون می تواند منجر به نشانه های اضطراب و از جمله آن عرق کردن ، لرزش ، افزایش ضربان قلب ، سر گیجه و گرسنگی شود . اما نباید آن را اشتباه گرفت .
اضطراب هر فرد به ذهن شما مربوط می شود و نمی توانیم بگوییم که صد در صد است . ولی نمی توانیم بگوییم که فقط مربوط به واکنش جسمانی است . اغلب تغییرات جسمانی ناشی از اثرات اضطراب نیستند و وقتی حال بیمار بهتر شود ، حساسیت جسمانی یا از بین می رود و یا کمتر می شود . نمی توانیم بگوییم که دارو درمانی کافی نیست اما افرادی که اضطراب خفیف دارند می توانند بدون دارو مشکل خود را حل کنند ولی در صورتی که مسائل جدی تر باشد می توان با دارو درمانی حل کرد ولی مشاوره روانی یا روان درمانی می تواند با همت خود فرد بسیار تاثیر گذار باشد . بر اساس مطالعات مرکز مشاوره قبل از ازدواج افراد برای این که بتوانند در زندگی خود و ارتباطات خود در شغل و ازدواج موفق باشند باید بتوانند اضطراب و استرس خود را کنترل کنند از این رو باید مهارت های لازم را یاد بگیرند و به همین دلیل روان درمانی و مشاوره برای آن ها مناسب است .
دیدگاه خود را بنویسید