رضایت زناشویی مدار ثابتی را طی نمی کند و در دوره های مختلف دچار نوساناتی می شود و کاهش رضایت زناشویی را به همراه دارد. این دوره ها ممکن است دوران اوایل ازدواج، به دنیا آمدن فرزندان، تغییر شغل و بازنشستگی و ... باشد. و در حالت کلی اگر به سلامت رابطه زناشویی توجه نشود، رضایت زناشویی کمتر خواهد شد و مشکلات رنگ و بوی بیشتری به خود می گیردو در ادامه به کلید هایی از دیدگاه مشاور ازدواج خوب در تهران اشاره می کنیم که می تواند رضایت زناشویی را افزایش دهد.
مهارت های ارتباطی:
مهارت های ارتباطی نقش بسیار مهمی را در ازدواج ایفا می کند. مطالعات نشان می دهد که بیشتر ناآرامی ها و نگرانی ها و جو مشوش در خانواده به دلیل ارتباط ضعیف است و اگر کهزوجین بتوانند این مهارت ها را در خود تقویت کنند و آن ها را یاد بگیرند شرایط بهتری را تجربه خواهند کرد. تعارض ها در هر رابطه ای وجود دارد و نمی توان آن را انکار کرد و اگر که به دنبال مدیریت آن ها هستید و نمی خواهید که این تعارض ها تاثیر منفی به رابطه تان داشته باشد می توانید با این مهارت های ارتباطی آن ها را کنترل کنید.
مهارت حل مسئله:
همانطور که در مورد قبلی نیز گفتیم تعارض ها جز جدانشدنی هر خانواده ای است و همیشه اختلاف نظر وجود دارد. زوج ها به اینمنظور روش های مختلفی را به پیش می گیرند برای مثال وجود مشکل را انکار می کنند و یا از صحبت درباره ی آن ها امتناع می کنند و حرف نزدن را ترجیح می دهند. اما در چنین شرایطی این مشکلات فراموش نمی شوند و فقط روی هم تلمبار می شوند و بین زوجین فاصله ایجاد می کندو بعد از مدت ها ممکن است به شکل ناگهانی بروز پیدا کنند و رابطه را در وضعیت دشوار قرار دهند. اما اگر مهارت های حل مسئله را بدانید و مشکلات خود را به موقع و با همکاری یکدیگر حل کنید می توانید رضایت زناشویی را افزایش دهید.
عوامل شناختی:
شیوه درک، تفسیر و ارزیابی زوج از یکدیگر و رویدادهایی که در روابطشان اتفاق می افتد، تاثیر مهمی بر کیفیت روابط آن ها دارد. در واقع باورهای غیر منطقی در مورد ازدواج می تواند به شیوه ارتباط آن ها با یکدیگر تاثیر زیادی بگذارد. با اصلاح این باورهای غیر منطقی و جایگزین کردن باورهای منطقی می تواند رضایت بین زوجین را بیشتر کند. مشاوره با روانشناس می تواند به شما در این زمینه کمک کند.
هیجان و مهارت های هیجانی:
کنترل هیجانات و ابراز درست آن ها می تواند شرایط بهتری را به همراه داشته باشد در واقع زوجینی که هوش هیجانی بالایی دارند موفقیت آن ها در ارتباطشان بیشتر است. اما در زوج های آشفته هیجانات نیز بدون کنترل هستند و این باعث ایجاد مشکلاتی در رابطه خواهد شد.
ویژگی های شخصیتی و سبک دلبستگی:
تفاوت های شخصیتی بین افراد کاملا طبیعی است ولی برخی از مسائل هستند که به آن تاثیر می گذارند یکی از آن ها ناتوانی در تنظیم عواطف منفی و در واقع عصبی بودن است و دیگری سبک دلبستگی نا ایمن است. افراد ایمن با ابراز صمیمیت و بیان عواطف خود بر پایه عشق و دوستی شرایطی را فراهم می آورند که موجب برخورداری بیشتر آنان از احساس رضایت می شود در حالی که افراد پرهیزی و دو سوگرا با فاصله گرفتن عاطفی و اضطراب، کیفیت ارتباط زناشویی کمتر می شود.
فردیت و تمایز خود:
طبق نظر مشاور خانوادگی بسیاری از افراد بر این باورند که با ازدواج نیمه ی یکدیگر را پر می کنند ولی این باور کاملا اشتباه است زیرا که ازدواج با این باور سبب می شود که افراد بعد از ازدواج احساس ناقص بودن بیشتری کنند ولی اگر که بعد از ازدواج به عنوان دو فرد تمایز و فردیت خود را حفظ کنند و از یکدیگر حمایت کنند نتیجه ی بهتری را خواهند گرفت.
سن:
یکی از عواملی که باعث کاهش رضایت زناشویی در سال های بعدی می شود ازدواج در سنین کم است و در واقع احتمال شکست در سنین پایین بیشتر است. و در واقع می توان گفت که هر چقدر سن ازدواج پایین تر باشد احتمال از هم گسیختگی خانواده بیشتر است زیرا که افراد در سنین پایین قابلیت های لازم برای ایفای نقش همسری ندارند. و همچنین ازدواج در سنین بسیار بالا میزان طلاق را افزایش می دهد.
درآمد و شغل:
درآمد کم و نا امنی شغلی با رضایتمندی زناشویی پایین همراه است. اگر که زوجین همواره درباره پول نگران باشند و اضطراب داشته باشند دچار مشکلاتی در رابطه شان خواهند شد. و از طرفی بیکاری نیز یکی از عواملی است که احتمال طلاق را افزایش می دهد. به همین دلیل مسئولیت پذیری و در آمد مناسب و امنیت شغلی قبل از ازدواج باید مورد بررسی قرار بگیرد و مناسب با پذیرش و سازگاری زوجین باشد.
حمایت:
میزان حمایت عاطفی مانند گوش دادن همدلانه به درد و دل های همسر و کمک کردن به یکدیگر که زوجین به یکدیگر ابراز می کنند به طور قابل توجهی رضایتمندی از رابطه را در عرض سال های ولیه ازدواج پیش بینی می کند. برای کسب اطلاعات بیشتر با بهترین مرکز مشاوره در ارتباط باشید.
دیدگاه خود را بنویسید