مواردی که در ادامه دربارهی ویژگی های مهم شریک زندگی مطرح میکنیم، شاید ساده و غیر اهمیت به نظر برسند، اما در زندگی مشترک اگر اجرا شوند تاثیرات شگرف آن را روی رابطه تان خواهید دید. این ویژگیها عبارت اند از:
دو طرفه بودن رابطه:
بر اساس مطالعات روانشناسی قبل ازدواج اگر شما و شریک عاطفی تان به این موضوع اعتقاد داشته باشید که رابطه دو سویه است و هر یک از طرفین باید به یک اندازه برای موفقیت در رابطه تلاش کنند در این صورت ازدواج کار آمدی را تجربه خواهید کرد. در واقع تلاش یک طرفه به مرور زمان باعث فرسودگی و دلسردی خواهد شد.
احترام به تنهایی یکدیگر:
هر یک از زوجین باید در کنار وقت گذاشتن برای یکدیگر، باید زمانی را برای تنهایی نیز اختصاص دهند و به این تنهایی یکدیگر احترام قائل باشند و از کنترل کردن، وابستگی بیش از حد و ... بپرهیزند. هر فردی در کنار رابطه دو نفره باید بتواند از تنهایی خودش لذت ببرد و به طرف مقابل نیز این فرصت را بدهد.
مقایسه نکردن:
مقایسه شریک عاطفی تان با فرد دیگر و یا مقایسه زندگی تان با چیز های دیگر باعث کاهش صمیمیت و دلسردی خواهد شد. مقایسه کردن کار بسیار اشتباهی است که بسیاری از افراد از دوران کودکی آن را تجربه می کنند ولی باید آن را حذف کرد زیرا که اعتماد به نفس و حس ارزشمندی فرد مقابل را کاهش می دهد.
فراموش کردن اشتباهات گذشته:
بخشیدن یکی از فاکتور های مهم در هر رابطه ای می باشد. هر فردی امکان اشتباه کردن را دارد. زندگی کردن در اشتباهات گذشته و تکرار پیوسته ی آن ها به روان خود فرد آسیب وارد خواهد کرد به همین دلیل از اشتباهات دیگران باید گذشت و فراموش کرد و به این صورت است که آرامش را تجربه خواهید کرد. و همچنین در حالت کلی می توان گفت که گفتن ببخشید و معذرت خواهی کردن از یکدیگر نباید دشوار باشد
عشق ورزی:
طبق نظر مشاور روانشناس ایرانیان هر فردی باید توانایی عشق ورزی را داشته باشد. یعنی بتواند فرد دیگری را دوست داشته باشد و همچنین دوست داشته شدن را نیز درک کند. هر فردی لایق دوست داشته شدن می باشد به همین دلیل باید با افرادی وارد رابطه شد که به یکدیگر علاقه دارند و توانایی عشق ورزیدن را دارند.
گفتگو کردن:
گفتگوکردن مهارت مهم و اساسی در هر رابطه ای می باشد. زوجین باید توانایی صحبت کردن با یکدیگر و بیان خواسته ها، نیاز ها ، احساسات و ... را داشته باشند و از این راه است که زوجین می توانند بسیاری از مشکلاتشان را حل کنند.
خود شناسی:
هر فردی قبل از این که وارد رابطه شود باید خودش را بشناسد. در واقع شناخت خود یکی از موارد مهم برای داشتن زندگی موفق است. افزایش اعتماد به نفس، خود باوری، خود ارزشمندی و مهارت های ارتباطی از مواردی هستند که باید در خود ایجاد کرد و به آن ها اهمیت داد.
خوش بین بودن:
بد بینی به بسیاری از مسائل زندگی مشترک و غرق شدن در افکار منفی رابطه را با خطر مواجه می کندو زوجین باید نسبت به رابطه شان خوش بین باشند و برای آن تلاش کنند.
مسئولیت پذیری:
یکی از موارد مهم دیگر مسئولیت پذیری می باشد. افرادی که این توانایی را ندارند به هیچ وجه نباید وارد زندگی مشترک شوند زیرا که دچار مشکلات بسیاری خواهند شد.
اختصاص زمان برای یکدیگر:
افراد باید زمان معینی را برای یکدیگر اختصاص دهند. برخی از افراد به 10 دقیقه زمان در هر روز احتیاج دارند و برخی دیگر مدت زمان طولانی تری را برای بودن با یکدیگر ترجیح می دهند و زوجین باید بر سر این مسئله با یکدیگر صحبت کنند و به توافق برسند.
صداقت:
صداقت باعث ایجاد اعتماد می شود که از فاکتور های مهم هر رابطه ای است. صداقت و رو راستی و دروغ نگفتن و بسیاری از موارد دیگر باید در طول ربطه حفظ شود. هر گونه لغزش می تواند دیوار اعتماد را فرو بریزد ساختن دوبارهی آن نیازمند زمان می باشد. به همین دلیل تلاش برای حفط پیوسته آن برای زوجین بهتر خواهد بود.
حمایت از یکدیگر:
طبق نظر بهترین روانشناس خانواده زوجین باید برای رسیدن به هدف هایشان تلاش کنند و در این مسیر از یکدیگر حمایت کنند. انجام این کار سبب افزایش صمیمیت خواهد شد.
تعهد:
داشتن حس تعهد نسبت به یکدیگر و انجام دادن فعالیت هایی برای حفظ رابطه از موارد دیگری است که می توان به آن اشاره کرد. در واقع در یک رابطه ی استاندارد زمانی که یکی از طرفین برخی از فعالیت ها را برای حفظ رابطه مشخص می کند، علاوه بر این که از طرف مقابلش برای انجام دادن آن ها توفع دارد ، خودش نیز آن ها را انجام می دهد و به این اصول پایبند است. در واقع رابطه به صورت دو نفره هدایت می وشد و پیش می برد و هر یک از طرفین در حفظ و موفقیت آن به یک اندازه نقش دارند.
اگر که فکر می کنید رابطه تان با خطر هایی مواجه است و توانایی حل مشکلاتتان را ندارید و منشا آن ها را نمی شناسید حتما با متخصصان مطب روانشناسی ایرانی نظیر انتخاب نو در تماس باشید.
دیدگاه خود را بنویسید