مفهوم خانواده یکی از قدیمی ترین مفاهیم است و در ادامه بر اساس مطالعات انجام شده از نظر مرکز مشاوره خوب در تهران عادات و رفتاری را که می توانند به داشتن خانواده ایده آل کمک کنند می پردازیم. مواردی که خواهیم گفت به شما کمک می کند که قدرتی مثبت در برابر اعضای خانواده کسب کنید و رفتار خود را با آن ها بازنگری کنید.
یک دوست خوب باشید.
خانواده مثل تمام روابط مهم زندگی تان شامل مجموعه ای از ارتباطات است. با اعضای خانواده تان همانگونه رفتار کنید که با دوستانتان رفتار می کنید و چنان که انگار بودن در کنار آن ها انتخاب شما بوده است و بودن آن ها در کنار شما نیز انتخاب آن ها و به این ترتیب مهم ترین قدم را برای داشتن خاناده ای شاد و موفق برمی دارید. کسانی که به روابط نزدیک دوستانه علاقه مند هستند به آن ها نشان می دهند که برای آن ها ارزش قائل اند و از بودن در کنار آن ها لذت می برند.
از نقاط کانونی و مهمتان نیرو بگیرید.
طبق نظر روانشناس ازدواج احساسات در هم و برهم انسان ها را از پا در می آورد و خسته می کند. بسیاری از انسان ها به هیچ وجه نمی توانند تصمیم بگیرند که باید در چه جهتی حرکت کنند و به همین دلیل نمی توانند حتی یک قدم به جلو بردارند. یکی از بزرگ ترین قدرت ها و شادی های انسان در زندگی خانوادگی که خود را وقف آن می کند، همین احساسات مختلف است. اهدافتان و مسیری را که انتخاب می کنید در جهت منافع خانواده ی شماست. با وجود آن که بسیاری این کار را محدودیت یا مانع ارزیابی می کنند، اما شما این قدرت را به شکل نقشه ای برای آینده و انگیزه ای برای آن ببینید. تحقیقات نشان می دهد که والدینی که توجه خود را بر نقطه ای مثبت متمرکز می کنند در مقایسه با دیگران بیشتر از زندگی لذت می برند.
برای خانواده تان محل و فضای مناسب بیابید.
بخش بسیاری از زندگی خانوادگی شما در خانه یا در جاهایی نزدیک به آن خواهد گذشت. تجربیاتی که اعضای خانواده شما در این مکان ها کسب می کند بر روی شما هم تاثیرات مهمی می گذارد. فضایی که در آ« زندگی می کنید یا با تمام آن چه می خواهی برای خانواده تان انجام دهید همخوانی خواهد داشت یا به طور کامل با تفکرات شما در تضاد خواهد بود. سعی کنید در جایی زندگی کنید که تمام احتیاجات شما را برآورده کند. تحقیقات روانشناسی نشان می دهد که افرادی که با همسایه های خود ارتباط خوبی دارند در مقایسه با دیگران به میزان بیشتری احساس رضایت و شادی می کنند.
برای کمک به خانواده اول خودتان را باور داشته باشید.
انسان ها هر چقدر هم که برای زندگی خود تلاش کنند باز هم برخی نتایج مثبتی که این تلاش ها به همراه می آورد را باور دارند و برخی دیگر باور دارند که این تلاش ها نتیجه ای نخواهد داد . سعی کنید نکات مثبت تلاش هایتان و جنبه های مثبت تاثیرات آن بر روی خانواده را ببینید و از آن جایی که زندگی خانوادگی یک امتحان نیست ، پس نیازی نیست که با نگرانی به نتایج آن بیندیشید.تحقیقاتی که در این زمینه اجام گرفته است شان می دهد که افرای که اعتماد به نفس دارند، در زندگی آینده شان با هر نوع مشکلی که رو به رو شوند، در مقایسه با دیگران از زندگی خود احساس رضایت، امنیت، اطمینان و شادی بیشتری خواهند داشت.
سکوت کردن و حرف نزدن خود پیام های زیادی دارد.
زمانی که هیچ چیز نمی گوییم و یا چیزی برای گفتن نداریم برای بسیاری از افراد به ویژه بچه ها ، عدم ارتباط سرچشمه بسیاری از نگرانی هاست. زندگی را نمی توان همیشه بدون مشکل و سختی ها ارزیابی کرد هر موفع که حوصله تان سر رفت و نمی توانید آن ها را رها کنید و نمی توانید بگویید که فقط در خوشی ها در کنارشان هستید، زمانی که صاحب خانواده و فرزند می شوید، حتی اگر بر خلاف میل و خواسته شما باشد، شرایطی که در آن هستید هر چه می خواهد باشد، باید به او توجه و علاقه نشان دهید. در ضمن به هیچ وجه نباید در مواقع بروز دشواری، به او این پیام را منتقل کنید که به او پشت کرده اید و او را تنها خواهید گذاشت. ارتباط نادرست بین والدین و کودکان باعث می شود کودکان بد بین تر شوند و اطمینانی که به رابطه در درون خانواده احساس می کنند کمتر شود.
از اهدافتان پشم پوشی نکنید.
ممکن است شما به خاطر ازدواج نتوانسته اید به اهداف خود دست پیدا کنید و ارزوهایتان را به حقیقت تبدیل کنید. یا شاید از این ارزو ها و خیالات به دلایل دیگری پچشم پوشی کرده اید. اگر شرایطی که در آن قرار دارید چنین شرایطی است؛ در این صورت این مسئله که شما به خانواده تان به مثابه ی عامل بازدارنده نگاه کنید امری کم و بیش اجتناب ناپذیر است. کنار گذاشتن اهداف و خواسته هایتان خطر ناک است و اهدافی که برای آن ها تلاشی نکردید به شیوه زندگی که انتخاب می کنید به گونه ای تحت تاثیر منفی قرار می دهد و به جای سر و کله زدن با این افکار به این مسئله فکر کنید که آن ها دیگر اعتباری ندارند و برای زمان و مکان متفاتی بوده اند و اگر که به گذشته برگردید و آن ها را مرور کنید احساس سرخوردگی خواهید کرد و ناراحت خواهید شد و باعث خواهد شد که از شیوه زندگی که انتخاب کرده اید و شما را می تواند خوشحال کند احساس دوری کنید. در هر قدمی که برمی دارید اهدافتان را فراموش نکنید و کاری کنید که اهداف خود را با شرایط و زندگی که انتخاب کرده اید هماهنگ کنند. تا زمانی که اهدافتان با زندگی واقعی و اولویت های منتخب شما مغایرتی نداشته باشند، هیچ لزومی ندارد که از اهدافتان چشم پوشی کنید.برای کسب اطلاعات بیشتر برای داشتن خانواده شاد و سالم با روانشناس خانواده در تهران در ارتباط باشید.
دیدگاه خود را بنویسید