بسیاری از جوانان فکر می کنند که زندگی مشترک در زمان ازدواج مانند زمان دوستی است و حتی مقایسه این دو شرایط برای تعدادی زوج ها باعث شده تا بدبینی خاصی نسبت به رندگی مشترک داشته باشند. در حالی که دنیای این دو با هم متفاوت است. و اگر اکنون نسبت به تفاوت های آن ها آشنایی داشته باشید بهتر می توانید با تغییرات ایجاد شده سازگاری داشته باشید و رابطه ای را که مناسب شما است و با هدف و انگیزه شما همخوانی دارد و با طرف مقابلتان همسو است را انتخاب کنید و از بسیاری مشکلات و جدایی ها و آسیب های آن ها جلوگیری کنید.
تفاوت اول)
طبق نظر مشاور خانواده رابطه دوستی ممکن است برای چندین سال و بدون هدف ادامه داشته باشد و حتی احتمال این که تعهد نباشد، زیاد است. زیرا فرد در هر حالتی می تواند از انتخاب خود صرف نظر کند و در انتخاب آزاد است و حتی با مشاهده هر گونه کم و کاستی رابطه را پایان دهد ولی رابطه ای که در آن هر دو طرف قصد جدی دارند بهتر است بعد از شش ماه تعیین و تکلیف شود و هدف نهایی مشخص شود و هر دو برای رسمی کردن ازدواج مصمم هستند و هیچ عذر و بهانه ای برای اتلاف وقت وجود ندارد. اما بعد از ازدواج زوجین به یکدیگر تعهد می دهند و بسیاری از سرایط فرق می کند و زوجین باید نسبت به بسیاری مسائل صبر داشته باشند و هرگونه، خوبی؛ بدی، زشتی، شیرینی و .... را بپذیرند و خود را با تفاوت ها سازگار نمایند و برای پیدا کردن نقطه ای مشترک تلاش کنند. دنیای دوستی ممکن است که سرشار از رویا ها باشد ولی این در حالی است که در ازدواج همه چیز حقیقی است و خوبی ها و بدی ها در کنار هم هستند و با تلاش و کوشش و صبوری می توان دنیایی مطلوب ساخت.
تفاوت دوم)
بر اساس مطالعات مشاوره ازدواج در رابطه دوستی شما ممکن است همه چیز را تجربه کنید ولی اگر که قصد و نیت شما ازدواج باشد برخی از مسائل را به بعد از ازدواج موکول می کنید. در دنیای دوستی روابط عاشقانه بی عیب و ایراد به نظر می رسند اما در زندگی مشترک این عشق به مرور زملن کمرنگ شده و عیب ها نمایان می شوند و در این صورت است که زوجین باید همدیگر را آنگونه که هستند بپذیرند و بدانند که هر فردی معایب و محاسنی دارد و اصل مهم پذیرفتن آن هاست.
تفاوت سوم)
بر اساس مطالعات روانشناسی مشاوره در رابطه دوستی شما فقط هیجانی و احساسی هستید ولی در ازدواج شما هم با احساس و هم با منطق رابطه را پیش می برید و همه چیز را بررسی می کنید. برای مثال معیارهایی که برای شما اهمیت دارند را در فرد شناسایی می کنید و براساس معیارهایتان فرد مقابل را انتخاب می کنید.
تفاوت چهارم)
در رابطه دوستی اولویت طرفین داشتن رابطه عاطفی همراه با لذت است ولی در رابطه ازدواجی اولویت شناخت طرف مقابل و بررسی رابطه است. در زندگی مشترک در کنار نیازهای عاطفی مسائل دیگری نیز در اولویت قرار می گیرند و مردان بر اساس ساختار مغزی و نوعی مسئولیت کار و موقعیت های اجتماعی را نیز در اولویت قرار می دهند.
روش شناخت را اصلاح کنید.
اگر فردی قصد جدی برای ازدواج داشته باشد، آن را در زمان کوتاهی مطرح کرده و اقدام های لازم را در این مسیر خواهد کرد ولی اگر که شما تمایل دارید رابطه را سریع تر رسمی کنید ولی طرف مقابلتان مانع آن می شود و یا بهانه هایی را برای اتلاف وقت می آورد و یا این که نسبت به جدی شدن این مسئله بی تفاوت است و آن را به تعویق می اندازد، باید نسبت به این مسئله برخورد جدی داشته باشید و تکلیف خود را مشخص کنید. چون ممکن است که برخی افراد قصد زدواج نداشته باشند و ترجیح آن ها دوستی باشد ولی برخی دیگر ازدواج و شروع زندگی مشترک را اولویت قرار می دهند. اگر که دو فرد با دو دید متفاوت رابطه را آغاز کنند دچار مشکلات زیادی خواهد شد و اصلا ادامه رابطه توصیه نمی شود. به همین دلیل همواره تاکید می شود که هر فردی هدف و انگیزه را از همان ابتدا بداند و بر اساس آن تصمیم بگیرد. زیرا که پس از مدتی مغلوب احساسات و عواطفتان خواهید شد و ممکن است گرفتار رابطه ای شوید که نجات از آن دشوار باشد. دوران آشنایی دوران یسیار مهمی می باشد و اگر که تصمیم به ازدواج دارید باید بسیار حواستان را جمع کنید و معیار ها و ملاک های اساسی را در نظر بگیرید و هرگونه رفتار عجیب را به عنوان زنگ خطر در نظر بگیرید و آن ها را نادیده نگیرید زیرا که در ادامه رابطه تاثیرات بسیاری را خواهد داشت. برای کسب اطلاعات بیشتر از مراکز مشاورین کمک و راهنمایی دریافت نمایید.
دیدگاه خود را بنویسید