طلاق بنیان خانواده را دچار آشفتگی های زیادی می کند و به فرزندان و مرد و زن آثار منفی زیادی را به همراه دارد در ادامه به برخی از این آسیب ها اشاره می کنیم.
آسیب های طلاق در مردان چیست؟
طبق نظر مشاور خانواده احساساتی نظیر نا امیدی، یاس، افسردگی، کاهش اعتماد به نفس، کاهش پذیرش شخصیت فردی، زیر سوال بردن زیبایی ها و توانایی های شخصی و فردی بعد از متارکه به شکل گسترده و پنهان در مردان شکل می گیرد. طلاق به عنوان آسیب اجتماعی بر بنیان خانواده اثر می گذارد. نگرانی در مورد سرنوشت فرزند و اینده او، گسست عاطفی با همسر، نگاه جامعه به یک مرد جدا شده و اشاره به ضعف وی به خاطر عدم توانایی در مدیریت زندگی عواملی هستند که مرد را مورد هجوم قرار می دهند.
احساس تاسف در مردان:
دوگانگی عاطفی و تغییرات خلقی شدید و افسوس که بیشتر مردان با آن درگیر می شوند . تضاد از این نظر که مردی که از زنش جدا شده است کار درستی انجام داده یا نه و همیشه با سوالی که آیا می توانسته کار بهتری انجام دهد یا نه مواجه است. پس از جدایی احساس تاسف با مرد گاهی همراه است چون فکر می کند می توانسته است بهتر رفتار کند، یا احساس شرم در او به وجود می آید به این دلیل که در ازدواج و تشکیل خانواده شکست خورده است. مسائل عاطفی هر چقدر هم به صورت قانونی تما شود در ذهن نا خودآگاه درگیر خواهد بود.
افسردگی رایج ترین بحران در مردان:
بر اساس مطالعات مشاوره ازدواج افسردگی رایج ترین بحران مردان بعد از طلاق است و به طور کلی در دوره بعد از طلاق، خشم، تاسف، عشق و نفرت در هم می آمیزد و ممکن است که گاهی اوقات مرد احساس راحتی کند زیرا که بر این باور است که دیگر فشار ها و دخالت ها تمام شده است اما ترس از آینده این احساس راحتی موقت را از بین می برد . در این دوران مردان با یادآوری مکرر گذشته و بررسی رابطه از هم گسیخته، دچار اختلال تمرکز می شوند و نمی توانند روی مسائل دیگر به درستی تمرکز داشته باشند . طلاق استرس زیادی را برای مردان ایجاد می کند و ناراحتی هایی را برای فرد حتی مشکلات جسمی نیز به همراه دارد.
آسیب های طلاق در زنان چیست؟
تزلزل در هویت فردی و اجتماعی:
از دست دادن هویت و منزلت اجتماعی نخستین پیامدی است که زن پس از طلاق تجربه می کند. موقعیت یک زن در چنین شرایطی حتی با وجود تحصیلات و موقعیت اجتماعی خوب، باز هم مورد قضاوت قرار می گیرد و در نتیجه از دست دادن حمایت های اجتماعی، انزوا، کوچک شدن روابط اجتماعی، احساس عدم امنیت، احساس طرد شدگی، بازخوردهای منفی و .... را به همراه دارد.
مشکلات روانی و افسردگی:
طبق گفتهی دکتر روانشناس طلاق با یک بحران عاطفی آغاز می گردد و به مرور زمان ابعاد حاد تری را ایجاد می کند و بسیار طول می کشد که فرد به زندگی عادی خود برگردد. احساس گناه، افسردگی و اضطراب شایع ترین مشکلات روانشناختی زنان بعد از طلاق است. زنان بعد از طلاق ممکن است خود را دلیل شکست خوردن ازدواج بدانند و این مسئله در صورتی که زنان شروع کننده طلاق باشند و اگر فرزندی هم داشته باشند بیشتر است. آینده نا معلوم و از بین رفتن احساس امنیت باعث تجربه فشار بیشتر می شود و اگر از نظر مالی به شوهرشان وابسته بودند این شرایط بدتر خواهد شد و به خاطر این همه از فشار و تنش فرد را در معرض مبتلا به افسردگی و مشکلات روانی دیگر قرار می دهد.
مشکلات مالی:
در جامعه ما اکثر خان ها خانه دار و بدون در آمد هستند و در نتیجه از نظر مالی به شوهرشان وابسته اند و پس از طلاق زنانی که شغل و مهارتی ندارند در تامین هزینه ها به مشکل برمی خورند و این وضعیت با نبود خانواده ای حمایتگر و وجود فرزند بیشتر خواهد بود.
امنیت اجتماعی:
به دلیل فقر فرهنگی و محدودیت هایی در جامعه ما زنانی که طلاق گرفته اند مدام در معرض پیشنهادات نا مناسب قرار می گیرند و برای انتخاب شغل، خانه و شروع رابطه جدید به مشکلاتی بر خواهند خورد این مسائل برای زنان بسیار خطرناک است.
عدم پذیرش خانواده:
گاهی اوقات خانواده زن به دلیل داشتن دیدگاه بد نسبت به طلاق به دخترشان اجازه نمی دهند و بعد از طلاق از سوی خانواده رد می شوند و این مسئله به زنان آسیب های زیادی را به همراه خواهد داشت.
بیشتر شدن مسئولیت ها:
گاهی طلاق باعث می شود که زن در هزینه مسکن، هزینه زندگی، تفریحات و نیازهای دیگر دچار مشکلاتی شود و زمانی که مسئولیت فرزندان را نیز به عهده گرفته باشند این وضعیت بد تر خواهد بود و این امر مسئولیت زیادی را بر دوش زن اضافه می کند و در صورت نبود شغل و شرایط کار دچار مشکلات زیادی خواهد شد.
کلام آخر:
همانطور که اشاره شد طلاق بر بسیاری از جنبه های زندگی انسان تاثیر منفی و طولانی مدت می گذارد. به همین دلیل همواره توصیه می شود که از تصمیم های نا آگاهانه و عجولانه در این اتفاق جلوگیری شود و افراد با در نظر گرفتن تمام جنبه ها و شرایط زندگی مشترک طلاق و جدایی را اخرین اقدام در نظر داشته باشند. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه و گرفتن تصمیم درست و منطقی با مرکز مشاوره انتخاب نو در ارتباط باشید.
دیدگاه خود را بنویسید