انتظاراتی که زوجین وارد ازدواجشان می کنند، تاثیر بسیار عمیقی دارد. انتظارات نا منصفانه یا غیر واقع بینانه در افراد هستند و درمان می تواند باعث اصلاح آن ها شود. بیشتر اوقات، انتظارات هر همسر منصفانه و مناسب به نظر می رسد، اما به طور واضح و مشخص مطرح نشده است. بهترین مشاور روانشناس بیان می کند که به زوج هایی که می خواهند ازدواج کنند توصیه می شود که انتظاراتشان را نسبت به یکدیگر به دقت مطرح کنند. اگر ازدواج کرده اید و شرایط خوب پیش نمی رود، با دقت درباره ی انتظاراتتان فکر کنید و سپس تا حد امکان آن ها را به طور مستقیم و مشخص مورد بحث و گفت و گو قرار دهید. در ادامه به چند مورد از باور های رایج نادرست اشاره می کنیم تا اهمیت آن ها را متوجه شوید.
باور نادرست اول:
زن و شوهر باید هر کاری را با یکدیگر انجام دهند.
این باور نا درست که زن و شوهر باید به طور کامل همهی کارها را با هم انجام دهند، بسیار متداول است. در ارتباط زناشویی آرمانی مردم باور دارند که زوجین به ماهیتی یگانه و واحد تبدیل می شوند. دو پرنده عاشق که همه جا با هم می روند و هر کاری را با هم انجام می دهند و هر موضوعی را با هم در میان می گذارند. و داشتن هر تجربه ارزشمندی بدون دیگری غیر قابل پذیرش است. آن ها هیچ کاری را به تنهایی انجام نمی دهند و فقط به عنوان یک زوج عمل می کنند. ازدواج ضعیف زمانی اتفاق می افتد که با هم بودن یا زمینه مشترک بسیار کمی وجود دارد ولی در یک ازدواج عالی درصد بالایی از با هم بودن وجود دارد و همچنین وجود جدایی کافی بین زوج ها باعث رشد فردی و خلق زمان خصوصی برای هر یک از طرفین می شود.ولی در یک ازدواج رمانتیک هر دو طرف به طور کامل در هم ذوب می شوند و در عمل اگر چنین حالتی اتفاق بیفتد، به احتمال زیاد خفگی هیجانی منجر می شود. در واقع منظور ما این نیست که افراد نگرش غیر مسئولانه و بی توجهی به شریک زندگی شان داشته باشند ولی نباید هر دو طرف فشارهایی به یکدیگر وارد کنند تا باهم بودنشان را حفظ کنند و آزادی عمل کمی به یکدیگر دهند.
باور نادرست دوم:
عشق رمانتیک به ازدواجی موفق منجر می شود.
بر اساس تحقیقات مراکز مشاوره خانواده افراد در ابتدا شور و هیجان زیادی برای رابطه دارند و با هیجان سوگند وفاداری نسبت به یکدیگر یاد می کنند و تعهد می دهند که برای همیشه در کنار هم بمانند. و تعهدشان هیچ حد و مرزی نمی شناسد و عشق شان موانعی چون تفاوت های فرهنگی، مخالفت های والدین، ثروت و موقعیت اجتماعی را از راه بر می دارد. و احساس عاشقانه بزرگ ترین موهبت الهی است، به آن ها تعلق گرفته است. و این تصویر زیبا الهام بخش شمار زیادی از جوانان و بزرگسالان در جامعه ما است. آن ها به جست و جوی ازدواج رمانتیک می روند و در نهایت عاقبت خوبی در انتظارشان نخواهد بود. مردان و زنانی که توقع دارند ازدواجشان استمراری از همان احساس عاشقانه اولیه باشد، دچار نا امیدی شدیدی می شوند. مشاوره قبل ازدواج حضوری نشان می دهد که عشق رمانتیک بر موانع، نا کامی ها، جدایی ها و مشکلات در ابتدا به نظر فایق می آید و این موانع برطرف می شود و جای آن ها را صمیمیت و پیوند روزمره زندگی زناشویی می گیردو شور و اشتیاق کم کم محو می شود و زرق و برق عشق رمانتیک در رویارویی با مسائل روزمره جلوه خود را از دست می دهد و زوج ها احساس می کنند که فریب خورده اند و به محض این که شور و نشاط عشق رنگ ببازد و احساسات عاشقانه جای خود را به روال عادی زندگی روزمره بدهد، زوجین احساس می کنند که ازدواجشان تهی شده است و در همین زمان است که طلاق و جدایی را به خود مزدیک احساس می کنند. ازدواج مسئله ای جدی است و فردی که اموخته است توقع عشق نا محدود را داشته باشد، وقتی نتواند آن را به دست بیاورد به شدت احساس نا امیدی می کند.در رابطه ی عقلانی مهربانی، توجه به یکدیگر، سازگاری با عادات یکدیگر ، مشارکت در چندین فعالیت، توافق بر ارتباط متقابل به جای فشار و دعوا، احترام متقابل نسبت به یکدیگر و .... وجود داشته باشد و هدف باید این باشد که افراد چهار چوب مشترکی از اعمال، عادات، و تجربه ها خلق کنند به پذیرش عمیقی برسند بدون این که امید های نا معقول و توهمات نا ممکن از آرمانی رمانتیک داشته باشند.
همانطور که دیدید طرز فکر و باور های ما در سبک زندگی و رابطه مان بسیار تاثیر خواهد گذاشت به همین دلیل قبل از ازدواج درباره درست بودن باورهایتان اطمینان حاصل کنید و برای آگاهی بیشتر مراکز روانشناسی ایران در ارتباط باشید.
دیدگاه خود را بنویسید