پیوند بین زن و مرد از نشانه های بارز انسانیت می باشد . بر اساس تحقیقاتی که انجام شده است ، بیش از 92 % مردان و زنان دنیا قبل از سن 49 سالگی ازدواج می کنند و این راهبردی برای تولید مثل می باشد و ازدواج قرار دادی برای طرفین در جهت وفادار ماندن به حساب می آید اما این ازدواج و زندگی مشترک با به وجود آمدن مشکلات و مواجه شدن با بحران هایی رو به رو است که برای حفظ آن نیازمند تلاش دو طرف می باشد . برخی از فقدان ها هستند که بر روی زندگی مشترک زوج ها تاثیر منفی می گذارد و اما رعایت کردن و به کار بردن شیوه های درست آن می تواند رابطه زناشویی موفقی را ایجاد کند .ما در این مطلب به معرفی چند مورد از این فقدان ها که مشاورین روانشناس تهران مطرح کرده اند اشاره می کنیم و به تعریف مختصری از آن ها جهت آشنایی با موارد گفته شده می پردازیم .
فقدان صمیمیت عاطفی :
بهترین روانشناسان کلینیک مشاوره روانشناسی اعتقاد دارند ، زمانی که دو نفر تصمیم به ازدواج می گیرند و رابطه متعهدانه ای را آغاز می کنند که با یکدیگر احساس نزدیکی می کنند . هریک از افراد ممکن است که دیگری را مهربان و دلسوز و یا موارد مثبت دیگر توصیف کند و گاهی هم اعتقاد دارند که ارزش ها ، علایق ، و هدف های مشترک آن ها است که آنان را به هم علاقه مند کرده است . طبق نتایج آمار تحقیقات انجام شده در مراکز روانشناسی بالینی در مان زوج هایی که احساس می کنند صمیمیت عاطفی شان از دست رفته است ، اغلب دشوار خواهد بود . فقدان روابط عاطفی مشکلات بسیاری را در آینده به وجود می آورد . به همین دلیل علاوه بر این که به زوجین کمک شود که در مدیریت حل تعارض ها تلاش کنند و تکنیک های لازم را یاد بگیرند و همچنین در کنار آن باید علت این که چرا نتوانستند صمیمیت عاطفی بر قرار کنند و یا علت این که نتوانستند آن را حفظ کنند چه بوده و این که از چه راه هایی برای ایجاد صمیمیت عاطفی انجام داده اند .
صمیمیت عاطفی چگونه به وجود می آید ؟
صمیمیت عاطفی بین زوجین با وقت گذراندن با یکدیگر و انجام فعالیت های اثر بخش و همکاری برای رسیدن به هدف های مشترک ، وجود درک و همدلی بین آن ها و صحبت در مورد رویاهای مشترک آینده مواردی هستند که در ایجاد آن موثر هستند .
تفاوت بسیاری بین کسانی که از ابتدا صمیمیت عاطفی داشتند و اما اکنون از آن بی بهره اند . و کسانی که از همان ابتدا صمیمیت عاطفی نبوده ، وجود دارد .دکتر سکس تراپیست می تواند به افراد در جهت ایجاد دوباره حریم عاطفی کمک کند و به عبارتی الگوهای تعاملی موثر در ایجاد روابط عاطفی صمیمی را احیا کنند اما کسانی که از همان ابتدا این صمیمت عاطفی را نداشتند نیازمند بررسی های بیشتری می باشند تا بتوانند این الگوهای ایجاد صمیمیت را در آن ا ایجاد کرده و اثرات مثبت آن را در زندگی زناشویی خود تجربه کنند .
فقدان صمیمیت جسمانی :
برای بسیاری از زوج ها ، صمیمیت عاطفی و جسمانی بسیار در هم پیچیده است . برای بعضی ها ، صمیمیت عاطفی عامل مهمی برای صمیمیت جسمانی می باشد و برای بعضی افراد دیگر بر عکس این موضوع می باشد . صمیمیت جسمانی فراتر از رابطه جنسی می باشد . فقدان رابطه ی جنسی نیز از همان عوامل نهفته در کمبود صمیمیت غیر جنسی نشات می گیرد که البته می تواند منابع دیگری هم داشته باشد . شاید زوج اذعان کنند که مدت زیادی در میل جنسی یا اهمیت رابطه جنسی در هویت زوجی شان تفاوت داشته اند . شاید یکی یا هر دو برای شروع یا پاسخ دادن به درخواست همسرشان و یا تنوع دادن به تبادل های جنسی خود راحت نباشد . علاوه بر تفاوت در میل جنسی ، شاید هر کدامشان در بر انگیختگی جنسی و ارگاسم هم مشکل داشته باشد . ناتوانی برای گفت و گو در مورد تفاوت میل جنسی ، یا انتظارات جنسی و یا ناتوانی در حل این تفاوت ها می تواند به نارضایتی شدید و یا کاهش شدید صمیمیت جنسی شود .مشاوره سکس انتخاب نو می تواند برای زوجین که از این مشکلات رنج می برند موثر واقع شود . زیرا که سرچشمه خیلی از این موارد به خاطر دلایل روانشناختی می باشد که نیازمند بررسی های دقیق و تشخیص قطعی از جانب دکتر روانشناس متخصص می باشد تا شیوه های درمانی موثر در جهت بهبود زندگی زناشویی می باشد .
فقدان صمیمیت عاطفی و جسمانی و عدم آگاهی از حل تعارض های زندگی مشترک می تواند دلیلی بسیار روشن و واضح برای طلاق جنسی باشد به عبارتی فقدان موارد گفته شده می تواند رابطه جنسی را تحت تاثیر قرار دهد و آن را کاهش دهد که این خود موجب فاصله افتادن بین زوج ها می شود و خود دلیلی برای طلاق خواهد شد . دلایل مختلفی از قبیل فقدان های گفته شده ، اختلال های جنسی ، سیگار و مواد مخدر یا مصرف برخی از دارو ها ، تغذیه نامناسب ، تفاوت در نیاز های جنسی زوج ها با یکدیگر و عدم آگاهی از حل صحیح آن می تواند نتیجه خوبی به همراه نداشته باشد طلاق جنسی موجب طلاق عاطفی خواهد شد و اگر به آن رسیدگی نشود طلاق قانونی را به همراه خواهد داشت .
دیدگاه خود را بنویسید