ازدواج پیوند مشترک زن و مردی است که تحت شرایط خاصی طبق قانون، شرع و عرف صورت می گیرد که به وسیله آن می توانند نیازهای جنسی، عاطفی و مادی خود را تامین کنند. اما در این مسیر برخی از افراد بر اساس دلایل اساسی تصمیم به ازدواج می گیرند و برخی دیگر آرمان های خیالی را در نظر می گیرند و ازدواج می کنند در ادامه هر دو مورد را مورد بررسی قرار می دهیم و متوجه دلیل بسیاری از آمار های طلاق و جدایی و عدم موفقیت در زندگی مشترک را خواهید دید.
دلایل اساسی برای ازدواج چیست؟
طبق مطالعات روانشناسی مشاوره برخی معتقدند که در جامعه امروز سه دلیل عمده برای ازدواج وجود دارد: 1) توجه به عشق و محبت 2)داشتن شریک زندگی و همراه 3)براورده شدن انتظارات. مهم ترین دلیلی که افراد برای ازدواج ذکر می کنند این است که چون به مهر و محبت نیازمندیم و ازدواج می کنیم. عشق، مهر و محبت برای افراد مختلف معنی بسیار متفاتی دارد با این حال، عشق به طور کلی بیانگر احساسات مثبت و عمیق نسبت به فرد دیگر است. از جمله این احساس ها دلبستگی، مراقبت کردن، صمیمیت، انگیختگی، هوس و نیز تفاهم و رنج است. همچنین افراد به خاطر داشتن همراه در زندگی با هم ازدواج می کنند. عشق و محبت به شریک زندگی درواقع نشان می دهد که مایل هستیم در تجربه های زندگی با کسی شریک باشیم و غمخواری داریم و کسی وجود دارد که مارا همانگونه که هستیم پذیرا است. در حالت کلی می توان گفت که تعریف ازدواج با توجه به حفظ نسبی استقلال شخصیت زن و شوهر امکان رشد و تعالی و ارضای نیازمندی های مشروع و متقابل هر یک از آن ها میباشد. و دور شدن از این مفهوم و عدم توجه به هدف های اساسی زناشویی سبب فراوانی ازدواج های سست، نابسامان و طلاق می گردد. از هدف های اساسی ازدواج می توان به داشتن خودکفایی، استقلال و مسئولیت پذیری دختر و پسر، آرامش و امنیت، ارضای نسازهای جنسی به شکل سالم، بقای نسل و رسیدن به تکامل روانی و آرامش همیشگی و همچنین رسیدن به بهداشت روانی و جسمانی و سلامت اجتماعی و پیدایش عشق، علاقه، صمیمیت و دلبستگی می باشد.
آرمان های خیالی ازدواج چیست؟
طبق تحقیقات مشاوره ازدواج شاید عشق و محبت از فریبنده ترین هیجان های انسان است و شعرا، سرایندگان و دانشمندان در تعریف این حالت سخن ها گفته اند، اما تا به حال هیچ کس تعریف درستی از عشق به دست نداده است. با این حال، مفهوم عشق خیالی هم چنان توجه انسان ها را به خود جلب می کند و ما به دنبال فردی هستیم که به تصور خود مهم ترین نمونه و مظهر آرمان خیالی مان است. از ویژگی های عشق خیالی می توان به موارد زیر اشاره کرد که معمولا عشق حالت هیجانی است که برانگیختگی فیزیولوژیکی، اشفتگی احساسات، جذب و میل شدید را ایجاد می کند. و این عشق در اولین نظر ایجاد می شود و عشق فرد را کور می کند و به تمام اشتباهات و محدودیت های فرد مورد علاقه اش بی اعتنا است. و در برابر عشق هیچ مانعی کار ساز نیست و در عشق حقیقی، عاشق فقط به معشوق نظر دارد و عشق هم معنی با هوس و اتحاد جنسی است. و عشق هم وجد است و هم رنج. به طور کلی ، خصوصیات عشق خیالی کاملا روشن است و شروع عشق ناگهانی است و شاید حتی هیجان انگیز باشد و دوم این که افراد کنترل کمی بر کل فرایند دارند و به مقدار فراوانی در دریای جنون و هیجان و گاهی متعارض غوطه ور می شوند. و در نهایت شدت عشق ایجاب می کند که مدت آن کوتاه باشد. با بررسی واقع گرایانه موقعیت، باید نتیجه گیری کنیم که در صورتی که ازدواج های کنونی بر مبنای تصوری رویایی از عشق خیالی بنا شود، با احتمال بسیار زیادی با یاس، نا امیدی ، سرخوردگی و طلاق منجر خواهد شد.
پایه های اساسی برای تداوم ازدواج چیست؟
طبق نظر مشاور خانواده عواملی که برای تداوم زندگی از اهمیت خاصی برخوردارند عبارت اند از میزان آگاهی و تمایل به روابط جنسی در ابتدای زندگی، پیدا کردن شخصی برای بیان احساسات و عواطف عاشقانه، درک متقابل و دوجانبه که منجر به اعتماد متقابل شود و این درک شامل رازداری، حمایت های مالی، پذیرفتن دیدگاه های یکدیگر، کنترل رفتار ها و هیجانات، توجه به مسئولیت ها، خودداری از رفتار ها و گفتارهای تمسخرآمیز و تحقیر کننده و ... و در ادامه مواردی که گفتیم صداقت و روراستی، دلبستگی به یکدیگر ، ارتباط صمیمی و احترام متقابل و احساس آرامش خاطر داشتن و همچنین آمادگی برای برقراری رابطه صمیمانه و توانایی برای ابراز دوست داشتن و پذیرفتن دوس داشته شدن و به طور کلی عشق ورزی می باشد. با آگاهی و تصمیم منطقی بر اساس ملاک های اساسی می توان ازدواج خوبی را برای خود رقم زد. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید با مراکز مشاورین در تماس باشید.
دیدگاه خود را بنویسید