ازدواج یکی از تصمیم های بسیار مهم در زندگی هر فرد است. به همین دلیل تصمیم قاطعانه و منطقی بر اساس پختگی بسیار اهمیت دارد و در کنار آن توجه به ملاک ها و ویژگی های تایید شده برای تناسب و موفقیت در ازدواج ضروری است. در واقع مدت زمان مناسب آشنایی و شناخت خود و دیگری و توجه به تناسب ملاک ها قبل از ازدواج مهم است و در ادامه به این ویژگی های مهم می پردازیم.
سلامت و تناسب شخصیت:
این مورد از سوی فردی مشاور روانشناس و متخصص قابل شناسایی است. وجود اختلالات شخصیتی می تواند رابطه را با چالش های جدی همراه سازد و همچنین وجود شخصیت های متفاوت و عدم تناسب بین شخصیت های افراد می تواند مشکلات زیادی را ایجاد کند. از این رو داشتن سلامت شخصیتی و روان و همچنین تناسب شخصیتی بین دختر و پسر امری ضروری و مهم است.
اقتصاد:
زمانی که افراد فاصله طبقاتی از نظز اقتصاد داشته باشند افراد را با چالش هایی مواجه خواهد ساخت به همین دلیل توصیه می شود که افراد از نظر طبقه اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و .... نزدیک به هم باشند. در واقع افراد با داشتن تناسب راحت تر می توانند همدیگر را درک کنند و توانایی حل مسئله بهتری خواهند داشت.
تحصیلی:
فردی که از فرصت های زندگی اش استفاده کرده است و پیوستگی تحصیلی دارد و افت تحصیلی در او دیده می شود و در واقع سلامت عقل دارد و از دانش خود در جهت رشد فردی استفاده می کند می تواند ملاکی خوب باشد. اما تناسب میزان تحصیلات بین زن و مرد نیز اهمیت دارد و بهتر است که افراد هم سطح باشند اما ملاکی نیست که به تنهایی تعیین کننده سلامت رابطه و یا شکست و موفقیت رابطه باشد و بهتر است که در کنار موارد دیگر مورد بررسی قرار گیرد.
رشد اجتماعی:
رشد اجتماعی شاخص های مهمی نظیر مسئولیت پذیری، قاطعیت، مشارکت و .... دارد و در واقع مواردی مانند مسئولیت پذیری از شاخص هایی هستند که به شدت در روند رابطه تاثیر گذارند و عدم وجود آن ها دردسر های زیادی را به همراه خواهد داشت و غافل بودن از آن ها برای داشتن رابطه موفق خوب نیست.
سلامت روان و جسم:
همانطور که قبلا هم اشاره کردیم وجود اختلالات شخصیت مسکل ساز است و در کنار آن وجود مشکلات روانی دراز مدت می تواند در سلامت رابطه تاثیر منفی بگذارد. و همچنین وضعیت ظاهری، سایقه بیماری ها و معلولیت های جسمی مواردی هستند که قبل از ازدواج باید مورد بررسی قرار بگیرند و درباره آن ها صحبت شود.
اخلاق:
یکی از موارد مهمی که می توان اشاره کرد اخلاق است.آرام بودن، خوش رویی، متین و نرم خویی، کینه ای نبودن، پرخاشگر نبودن و نداشتن سرزنش گری و تحقیر کردن از مواردی هستند که می تواند در موفقیت رابطه و داشتن ازدواج موفق تاثیر گذار باشد. زندگی کردن با فرد تند خو و عصبی و دشنام دهنده خوشایند نخواهد بود.
وضعیت ظاهر:
بر اساس مطالعات روانشناسی قبل ازدواج ما نمی توانیم فقط بر اساس ملاک ظاهر ازدواج کنیم و ازدواج فقط بر اساس زیبا بودن بسیار اشتباه است. اما ان چه که درباره این مورد اهمیت دارد دلنشین بودن دختر و پسر برای هم است. و تا زمانی که هر دو نفر این احساس را در خود نداشته باشند ادامه رابطه مشکل ساز خواهد بود.
سن:
تفاوت سنی بسیار زیاد اشتباه است. و معمولا روانشناسان فاصله سنی 3 تا 7 سال را مناسب می دانند اما در کنار آن بلوغ عاطفی، جسمی و روانی و عقلی بسیار اهمیت دارد و بدون آن ها ازدواج کار بسیار اشتباهی خواهد بود.
فرهنگ:
آداب و رسوم به ویژه در خاستگاری، مراسم هایی نظبر نامزدی و جشن عروسی، دادن هدیه، آداب و رسوم، مهمانی دادن، سبک زندگی، مدیریت اقاصادی، روش برخورد با اطرافیان، مذهب و ..... از مواردی هستند که از طریق گفتگو و مشاهده باید مورد بررسی قرار بگیرد.
سبک تربیت:
چگونگی تربیت هر کدام از دختر و پسر ملاکی است که در تعاملات و ارتباطات دختر و پسر نقش مهمی دارد. دختر و پسر در خانواده های مختلفی و با سبک های متفاوتی بزرگ شده و رشد یافته اند و هر کدام از سبک های تربیتی تاثیر متفاوتی در ارتباط افراد با دیگران و بسیاری از موارد دیگر می گذارد در واقع فاصله بسیار زیاد و تفاوت های اساسی می تواند مشکلاتی را برای افراد ایجاد کند. درست است که نمی توانیم فردی را پیدا کنیم که دقیقا مثل ما باشد و شباهت داشته باشد اما وجود تفاوت های بسیار زیاد نیز دردسر ساز خواهد بود.
شغل:
شغل مخصوصا برای مردان مهم اسات و داشتن ثبات شغلی،درآمد کافی، محیط همکاران و تعامل با آن ها، سلامت شغلی، و متناسب بودن شغل با فرد بسیار اهمیت دارد.
توانایی باروری:
از مواردی است که می تواند مورد بررسی قرار بگیرد و در واقع توانایی باروری و به دنیا آوردن فرزندان سالم اهمیت دارد. به همین دلیل قبل از ازدواج انجام برخی آزمایش ها وجود دارد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه با مطب روانشناسی در ارتباط باشید.
دیدگاه خود را بنویسید