مطالعات کلینیک روانشناسی تاکید می کند که هیچ فرمول ساده و تقلبی وجود ندارد که بتواند همه ی مشکلات رابطه ی شما را حل کند و برای هر موقعیت می توان از تکنیک خاصی استفاده کرد. در ادامه به برخی از مشکلات رایج اشاره می کنیم .
چطور یک ادم غر غرو را تحمل کنیم؟
زمانی که افراد با فرد غر غرو مواجه می شوند چند کار اشتباه را انجام می دهند آن ها راهنمایی می کنند، می خواهند به او کمک کنند و فرد شاکی را شاد کنند ولی همه ی این ها با شکست مواجه خواهد شد کسانی که شکایت می کنند معمولا به دنبال راهنمایی ، کمک یا شاد شدن نیستند آن ها از شما نمی خواهند مشکلی که از آن شکایت می کنند را برای شان حل کنید.مشاوران روانشناس ذکر کرده اند که بیشتر اوقات آن ها فقط از شما می خواهند به حرفشان گوش دهید. و آن ها از شما می خواهند که درکشان کنید و احساساتشان را بپذیرید و تایید کنید که حقایقی پشت این غر ها وجود دارد.
کنار آمدن با کسی که تنبل و لجباز است.
در بحث مشاوره خانواده یکی از شکایت هایی که مدام می شنویم این است که شوهر من تنبل است و در هیچ کاری در خانه به من کمک نمی کند و این مشکل این قدر زیاد است که کلیشه ای شده ولی برای برخی از زوج ها یک مشکل جدی است. اغلب ما با این فکر رمانتیک و هیجان انگیز ازدواج می کنیم که همسرمان خیلی با بقیه فرق دارد و زمانی که متوجه می شوید همسرتان انطور که شما انتظار داشتید نیست، فقط یک گزینه دارید . می توانید سعی کنید او را تغییر دهید ، یا می توانید همانطوری که هست او را بپذیرید. ولی تلاش برای تغییر یک نفر هیچ وقت کار نمی کند اما او را به عنوان اولویت دوم بپذیرید و ممکن است فکر کنید تا زمانی که همسرتان تغییری نکرده احساس شادی و رضایت نمی کنید و هر چقدر بیشتر برای تغییر او تلاش کنید او هم بیشتر یک دنده و مقاومت می کند. و در نهایت هر دوی شما با احساس نا امیدی و یاس ماجرا را تمام می کنید.
مشاوران روانشناس فرمولی که ذکر می کنند این است که شما برای جلوگیری از تنبلی و لجبازی باید رفتار خودتان را بررسی کنید و ببینید که آیا رفتارتان آتش را تند تر می کند یا خیر . زمانی که مایلید فردی کاری را انجام دهد مدام یاد اوری کردن و کنترل کردن کار درستی نیست و وضعیت را بد تر می کند در این شرایط شما باید روی احساسات خودتان تمرکز کنید و احساستان را با طرف مقابل در میان بگذارید و شما زمانی می توانید در رابطه تان موفق باشید که احساسات همدیگر را بشناسید و مشکلات را به کمک هم حل کنید.
کنار امدن با فرد کنترل گر:
گاهی اوقات نمی توانید با کسی کنار بیایید ، درگیری شبیه یک خطای بینایی می شود. در چنین مواقعی آن قدر ناراحت هستید که متوجه نمی شوید هر دوی شما یک چیز را می خواهید و یک احساس دارید. حتی ممکن است چنان تند احساس خودتان را بیان کنید که به جای گفت و گو دعوا راه بیندازید. خیلی راحت می توانیم به دیگران برچسب بزنیم و همه چیز را تمام کنیم . مشاوره خانواده نشان می دهد که زمانی که یک نفر را کنترل گر خطاب می کنیم با ان فرد در سر جنگ قدرت درگیر می شوید. هر دوی شما دعوا برای کنترل کردن را شروع خواهید کرد و بدون این که کسی برنده شود دعوا را تمام می کنید. به جای سرزنش کردن، جنگیدن، مطرح کردن خواسته ها می توانید ماهرانه گوش کنید، احساستان را با مهربانی در میان بگذارید و حس دلسوزی و احترام صادقانه ای را انتقال دهید. این کار همیشه باعث اعتماد می شود.
کنار آمدن با آدم حسود:
فرضیات و نظرات شما درباره رابطه تاثیر مستقیم دارد . اگر به خودتان بگویید طرف مقابل دشمن است سریع وارد جنگ می شوید اما اگر به درگیری به عنوان فرصتی برای درک بیشتر و عشق نگاه کنید ، دشن شما تبدیل به متحدتان می شود. ما هر لحظه از روز شخصیت و قالب های وجودی خودمان را خلق می کنیم اما از قدرتی که داریم آگاه نیستیم یعنی دیدگاه های ما روی اتفاقاتی که برایمان می افتد تاثیر می گذارند و به هر چه فکر کنید همان اتفاق می افتد.
انتقاد را چگونه تحمل کنیم؟
انتقاد یکی از بزرگ ترین مشکلات هر رابطه ای است و اگر می خواهید بدانید که چطور باید با این مشکل کنار بیایید باید بدانید که تکنیک آرامش بخش مهم ترین ابزار است. از ان جا که انتقاد ها معمولا اشتباه و غیر منصفانه به نظر می رسد در نتیجه تمایل داریم از خودمان دفاع کنیم. و این حالت تدافعی همه چیز را بد تر می کند. تلاش برای این که کسی درباره ی شما اشتباه می کند باعث ایجاد درگیری سختی می شود. به خصوص اگر طرف مقابل ناراحت باشد یا برای مدت طولانی نسبت به شما احساس بدی داشته باشد. بنابراین طرف مقابل نمی تواند بپذیرد در مورد شما اشتباه می کند مگر این که شما تصدیق کنید حق با اوست. برای کسب راهنمایی های بیشتر با کلینیک روانشناسی در ارتباط باشید.
دیدگاه خود را بنویسید