برقراری گفت و گو پر از ظرافت و جزییات است و یکی از مهارت های منحصر به فرد بشر است. و به همین دلیل دانستن این که چه چیزهایی باعث بهتر شدن این روند گفت و گو می شود و باعث می شود که رابطه رنگ و بوی بهتری به خود بگیرد ، اهمیت دارد. طبق مطالعات مشاوره خانواده در واقع هر انسانی با برقراری ارتباط صحیح می تواند رابطه را به شکل بهتری پیش ببرد و آن را ادامه دار نماید ولی در غیر این صورت رابطه با آسیب هایی همراه خواهد بود که شاید افراد متوجه اشتباه ها نشوند. در ادامه با به سه نکته مهم در رابطه ها اشاره می کنیم که می تواند بسیار موثر ساز باشد و اجرای آن ها به شما کمک خواهد کرد که رابطه با کیفیتی را برقرار سازید و موفق باشید. این 3 مهارت عبارت اند از:
کوتاه حرف بزنید.
کوتاه نگه داشتن گفت و گو ها نوعی انضباط است ولی به طرز باور نکردنی پر ارزش است. اگر حرف مهمی دارید و می خواهید دیگران آن را به خاطر بسپایرند ، کوتاه و خوشایند سخن بگویید. در واقع انسان ها نمی تواند برای مدت طولانی به چیزی توجه کنند و مدت زمان توجه انسان ها رو به کاهش است . کم شدن مدت زمان توجه ما پیامدهای گسترده ای دارد . توانایی تمرکز ما به سلامتی مان ارتباط پیدا می کند. و این موضوع بر روابط ما نیز اثر دارد. مدت زمان توجه ما حتی بر روی بهره هوشی هم اثر می گذارد . میزان هوش ما نه فقط با دانسته هایمان بلکه با آنچه مغز نادیده می گیرد تا روی چیز دیگری تمرکز کند تعیین می شود. پس هر چه پیامتان مهم تر باشد ، ضرورت دارد که طول کلامتان را طوری تنظیم کنید که بهترین استفاده را از دوره های کوتاه مدت توجه در فرد مخاطب ببرید. و احتمال بیشتری دارد آن ها چزییات مباحث را به خاطر بسپارند. اگر گفت و گوی شما به درازا بکشد و مدت طولانی حرف بزنید ، احتمالا توجه طرف مقابل را از دست خواهید داد. و زمانی که شما در حال حرف زدن هستید، تمرکز او به هم می خورد و هم وقت او و هم وقت خودتان را هدر داده اید. . پس قبل از این که واژه ای را بیان کنید لحظه ای بیندیشید که در گفت و گو به دنبال چه هدفی هستید و وقتی پیامتان را انتقال دادید وسوسه نشوید که به حرف زدن ادامه دهید . در گفت و گو همانند بسیاری از چیزهای دیگر ، کیفیت بر کمیت برتری دارد.
از تکرار بپرهیزید.
بر اساس مطالعات مشاوره ازدواج تکرار در گفت و گو نه جذابیت دارد و نه باعث حرکت رو به جلو می شود گاهی فکر می کیم که تکرار کردن می تواند به تثبیت اطلاعات در ذهن افراد کمک کند، به هر حال از کودکی به ما آموخته اند وقتی می خواهیم چیزی را یاد بگیریم، آن را تکرار کنیم. این نوع تکرار ها به شما کمک می کند تا آموزه های جدید را به خاطر بسپارید آن هم فقط به یک دلیل که این شمایید که اطلاعات را تکرار می کنید. پژوهش ها نشان می دهد که وقتی چیزی را چندین بار تکرار می کنیم احتمال به یاد سپردن آن افزایش می یابد. اگر آن اطلاعات را برای شخصی دیگر تکرار کنیم فواید آن افزایش می یابد اما فرد شنونده در آن فتیده ها سهیم نیست. در بافت گفت و گو هایمان آن چه که اهمیت دارد دانست این نکته است که وقتی با دیگران حرف می زنیم به طور مرتب حرف هایمان را تکرار می کنیم و اغلب وقتی کسی حرف یکسانی را برای بار دوم و سوم می شنود با خودش فکر می کند این را می داند و دیگر گوش نمی دهد. و در واقع تکرار کرد دیگران را به سمت گوش ندادن سوق می دهد. اکثر ما از ترس این که دیگران حرف ما را نشنیده باشد به سمت تکرار کردن حرف هایمان گرایش پیدا می کنیم. اکثر اوقات اصلا نیازی نیست که چیزی را که گفته اید تکرار کنید. پس سعی کنید به تعداد دفعاتی که حرفتان را تکرار می کنید آگاه شوید و فکر کنید چه چیزی شما را به آن سمت سوق می دهد . سعی کنید قبل از تکرار برای حرف تازه بیندیشید.
گوش دهید.
ما به طور ژنتیکی به توانایی حرف زدن مجهز هستیم. . حرف زدن مفید است و می تواند هویت ما را تقویت کند و شکل دهد. این که ما بیشتر از گوش دادن به حرف زدن تمایل داریم، مانع از شکل گیری گفت و گو های عالی می شود. ولی در حقیقت ما در اکثر مواقع اصلا گوش نمی دهیم. اما در حقیقت بیشر از حرف زدن باید به گوش دادن اهمیت بدهیم. یکی از بهترین معیارهای گوش دادن موفق به خاطر سپردن است. با وجود این ما به درت توانایی مان در به یاد آوردن آنچه گفته شده است را به این ربط می دهیم که چقدر خوب گوش دهیم. یادتان باشد که گوش دادن فعال یعنی شنیدن، فهمیدن، پاسخ دادن، و به خاطر سپردن . با وجود این انسان ها به طور طبیعی این گونه گوش می دهند گوش دادن نیازمند تمام بدن و توجه کامل ما است. اما بسیاری از ما به این موضوع تعهدی نداریم و گفت و گو را فرصتی برای بیان نیاز ها و نظرات خودمان می دانیم ، نه شنیدن تفکرات شخصی دیگر. پس برای گوش دادن تمرین کنید و ابتدا سعی کنید در هنگام گوش دادن به دنبال ایده ها بگردید و هنگامی که طرف مقابل در حال صحبت است به معنای عمیق واژه ها و افکار او بیندیشید. و به حالات چهره و افکار او دقت کنید و سعی کنید که به حرف های طرف مقابل به طور کامل گوش دهید و حرف هایش را قطع نکنید و مرتکب قضاوت شوید. برای کسب اطلعات بیشتر در این زمینه با مرکز مشاوره در ارتباط باشید.
دیدگاه خود را بنویسید