اوایل یک رابطه، شور و هیجان به آسانی پدیدار می شود. تقریبا هر واژه، نگاه یا لمس از غریزه ما سرچشمه می گیرد و ما را به سمت هم می کشاند. ولی بعد از اولین هجوم چه بر سر زندگی می آید؟ طبق مطالعات روانشناسی مشاوره امنیت پیوند عاطفی ما در آن لحظه، رابطه مان در زمان هم آغوشی و غیر از آن را تعریف می کند. بسته به این که تا چه حد با رابطه ، احساس امنیت و راحتی می کنیم و به وجود معشوق خود نیازمندیم، اهدافمان در هنگام نزدیکی تغییر می کند. من این اهداف را به سه نوع تقسیم می کنم: رابطه جنسی مطلق، رابطه جنسی اطمینان بخش و رابطه جنسی همزمانی.
رابطه جنسی مطلق:
طبق نظر روانشناس خانواده در رابطه جنسی مطلق، هدف کاهش تنش و احساس خوب از مهارت جنسی است و این برای کسانی اتفاق می افتد که اعتماد کردن را بلد نیستند و با شریک خود احساس راحتی نمی کنند. تمرکز این رابطه روی احساس و عملکرد است. و طرف بیشتر احساس خواهد کرد که از او سوءاستفاده شده تا این که به عنوان یک انسان مورد توجه قرار گرفته باشد. این افراد رابطه ای را ترجیح می دهند که در تحریک و نهایتا ارگاسم خلاصه می شود و احتمال دارد روابط جنسی کوتاه مدت که معمولا یک شب دوام دارد را تجربه کنند. این افراد از هرگونه اقددامی که باعث درگیری عاطفی شود،دوری می کنند. عدم درگیری عاطفی برای زن و مرد، امکان رسیدن به یک رابطه عمیق را غیر ممکن می کندو جوانانی که درگیر روابط غیر عاطفی با شریک های جنسی متعدد می شوند، به اندازه کافی از رابطه خود لذت نمی برند. در این نوع رابطه هیجان وجود دارد اما میل جنسی کوتاه است.
رابطه جنسی اطمینان بخش:
رابطه جنسی اطمینان بخش زمانی پیش می آید که می خواهیم مطمئن شویم طرف مقابلمان مشتاق بوده و برای ما ارزش قائل است، و رابطه جنسی بهانه ای برای کنار هم بودن است و هدف از آن ترس های پیوند عاطفی است. این نوع رابطه از درگیری عاطفی زیادی برخوردار است رابطه جنسی اطمینان بخش می تواند رابطه جنسی را برای مدتی حفظ کند اما از طرفی ممکن است باعث ایجاد آسیب و شروع اختلافات شود. وقتی میل جنسی بین زوج ها به خوبی ایجاد نشود، بلافاصله آسیب و اختلاف به وجود می آید. اگر چنین نوع رابطه ای شکل بگیرد، زوج ها مدام به فکر ارتباط جنسی می افتند یا انقدر در انتظار در انتظار رابطه می مانند تا میلشان از بین برود. اگر که صمیمیت فیزیکی فقط به منظور کاهش ترس های پیوند عاطفی شکل بگیرد، می تواند باعث جدایی زوج ها شود. رابطه جنسی اطمینان بخش معمولا زمانی اتفاق می افتد که زوج ها در حال گفت و گوی ویرانگر هستند و آن امنیت همیشگی و نوازش آرامش بخش اساسی ترین عوامل پیوند عاطفی وجود ندارند. وقتی زوج ها می گویند که دیگر تحمل کم محلی و بی توجهی شریک شان را ندارند یا رابطه ای با هم ندارند، نگران کننده خواهد بود. بهترین راه برای داشتن یک رابطه جنسی خوب، رابطه ای امن است که در آن زوج ها بتوانند به وسیله ی گفت و گو های مناسب و نوازش صمیمانه با هم رابطه برقرار کنند.
رابطه جنسی همزمانی:
بر اساس مطالعات مشاوره حضوری ازدواج رابطه جنسی همزمانی به رابطه ای گفته می شود که در آن واکنش پذیری و پذیرش احساسی، نوازش صمیمانه و کشف جنسی، همزمان با هم اتفاق بیفتد. در واقع رابطه جنسی باید همین طور باشد. این همان رابطه ای است که شریک های جنسی را امین کرده و بین شان پیوند عاطفی برقرار می کند. وقتی زوجین پیوند احساسی امنی داشته باشند، صمیمیت جسمانی می تواند همه ی آن اشتیاق و خلاقیت اولیه و بقیه عناصر را فراهم کند. زوجین ممکن است لحظه ای صمیمی و مشتاق و لحظه ای دیگر خشن و عصبی باشند. زوج های راضی و عاشق در زمان رابطه، احساس راحتی کرده و درد و غم هایشان را رها کرده و با صراحت و بدون احساس خجالت یا حقارت، در مورد چیزهایی که باعث تحریک یا دلسردی می شود، صحبت می کنند. زوج های دارای پیوند عاطفی موفق، با صراحت بیشتری می توانند در مورد نیاز هاو ترجیحات خود صحبت کنند و تمایل بیشتری به تجربه جنسی با معشوقشان دارند.
حل مشکلات جنسی:
بیشتر زوج های مضطرب، درگیر گفتگوهای ویرانگر هستند و زن ها معمولا احساس تنهایی و طرد شدگی می کنند و آن ها یا به رابطه جنسی اطمینان بخش روی آورده یا کلا از رابطه جنسی دوری می کنند و از طرفی مردها احساس نا امنی می کنند و به رابطه جنسی مطلق کشیده می شوند یا با مشکلات جنسی رو به رو می شوند. معمولا زمانی که یک زوج قادر به برقراری امنیت در رابطه خود باشند، زندگی جنسی شان با تلاش و آگاهی بهبود پیدا خواهد کرد میل جنسی به خاطر هزاران دلیل مثل حوادث، فصل و وضعیت سلامتی کم و زیاد می شود و در هر صورت اگر با صراحت در مورد آن صحبت نکنیم ما را آشفته کرده و مشکلات رابطه مان را دو چندان می کند. خیلی از زوج ها می توانند کاهش رابطه جنسی را تحمل کنند ولی این موضوع که شریکشان میلی به نزدیک شدن ندارد آن ها را ناراحت خواهد کرد. و این ها احساساتی هستند که اکثر زوج ها با آن روبه رو می شوند. برای اسن که بتوانید مشکلات رابطه جنسی خود را حل کنید و از آن ها رنج می برید حتما آن ها را با همسر خود در میان بگذارید و یا به صورت زوجی در مرکز مشاور از متخصصین مربوطه کمک و راهنمایی و شیوه های درمانی را دریافت نمایید.
دیدگاه خود را بنویسید