طبق نظر دکتر روانشناس کودک ، کودکان بیش فعال مشکل زیادی را در تمرکز بر وظایف، توجه و گوش دادن دارند. آنها بسیار حیرت انگیز و پر سر و صدا هستند، و اغلب ناخوشایند هستند. درمان بیش فعالی کودکان از همان دوران کودکی باید آغاز شود زیرا که می تواند مشکلاتی در بزرگسالی نیز در زندگی اجتماعی و فردی ایجاد کند به همین دلیل کمک گرفتن از یک دکتر روانشناس کودک خوب در مرکز روانشناسی می تواند بسیار مفید باشد.
اختلال بیش فعالی در کودکان چیست ؟
مشاور روانشناس کودک بیش فعالی را به صورت الگوی مداوم بی توجهی و یا بیش فعالی تکانشگری که با کارکرد رشد فرد تداخل داشته باشد که با بی توجهی و تکانشگری و بیش فعالی در کودک مشخص می شود. بر اساس مطالعات روانشناسی کودکان ، کودک دارای بیش فعالی اغلب روی صندلی وول می خورد ، با دست ها و پاهایش ور می رود و یا آن ها را تکان می دهد و در جاهایی که باید روی صندلی بنشیند صندلی را ترک می کند مثلا سر کلاس ، مطب یا سایر مکان هایی که لازم است برای مدتی بنشیند . دکتر مشاور کودک مرکز مشاوره به این موضوع اشاره می کند که این کودکان اغلب در مکان هایی که مناسبتی ندارد می دود یا از در و دیوار بالا می رود و در بزرگسالان بیش فعال می تواند به صورت حس بی قراری باشد. کودک بیش فعال نمی تواند بی سر و صدا به بازی و سایر فعالیت های تفریحی بپردازد و اغلب در حال حرکت است و به نظر می رسد موتوری به حرکتش وا می دارد مثلا قادر نیست برای مدت طولانی یک جا بماند احساس ناراحتی می کند . کودکان بیش فعال قادر نیستند به جزئیات توجه داشته باشند و در تکالیف تحصیلی ، شغلی و یا سایر فعالیت ها خطاهایی ناشی از بی توجهی از وی سر می زند و همچنین در حفظ توجه بر روی تکالیف یا فعالیت های مربوط به بازی هایی مشکل دارد . روانشناس کودک تاکید می کند که در صورتی می توان کودک را بیش فعال نامید که هریک از موارد بالا را بیش از یک موقعیت و محل نشان دهد مثلا در خانه و مدرسه با دوستان یا بستگان و یا سایر فعالیت ها. تشخیص بیش فعالی کودک توسط دکتر روانشناس انتخاب نو مشاوره کودک انجام می شود و درمان هایی مفید برای بهبود وضعیت کودک توسط متخصص روانشناس کودک به والدین ارائه می شود.
بیش فعالی و بازی درمانی :
بر اساس گفته های بهترین دکتر روانشناس کودک در تهران ، کودک بیش فعال ، بازی یا فعالیت را به پایان نمی رساند و در وسط آن رها می کند . آن را ادامه نمی دهد اما کودکان در سن مدرسه برای این که بتوانند تکالیفشان را انجام دهند و یاد بگیرند باید به آن ها تمرکز و توجه کنند و اگر نتواند تمرکز و توجه داشته باشد در تحصیل و فعالیت های دیگر خود با مشکل مواجه خواهد شد . گاهی اوقات ممکن است که این بیش فعالی شدید باشد که در این صورت در کنار بازی درمانی نیازمند دارودرمانی توسط روانپزشک می باشد. بازی درمانی کودکان در کلینیک روانشناسی زیر نظر مشاور کودک انجام می شود و شامل بازی ها و فعالیت هایی که برای یکپارچه کردن حسی و حرکتی صورت می گیرد و همچنین بازی هایی برای افزایش تحمل و خود کنترلی و افزایش توجه و تمرکز انجام می شود .
بازی هایی که کودکان بیش فعال در مرکز بازی درمانی انجام می دهند چیست ؟
پازل : پازل موجب تمرکز کودک بیش فعال می شود و می تواند مشکل یادگیری به دلیل عدم تمرکز را برطرف کند .
نقاشی : استفاده از نقاشی و مداد رنگی از بازی هایی بی خطری هستند که نیازمند توجه هستند که باعث درمان بیش فعالی کودکان می شود.
بازی ماز : در این نوع بازی تصاویری که دارای راه های پر پیچ و خمی است و از یک نقطه شروع و به نقطه پایان می رساند در این نوع بازی ها کودک علاوه بر ارتباط چشمی و افزایش تمرکز و توجه ، کودک یاد می گیرد اگر کاری را شروع کرد آن را تا پایان پیش ببرد و آن را نیمه رها نکند. در این نوع بازی ها قدرت تحمل و توجه کودک به صورت قابل ملاحظه ای افزایش می یابد.
پیدا کردن تفاوت های دو شکل با ظاهر مشابه : تصاویری که شبیه هم هستند ولی چند اختلاف دارند و کودک با توجه به آن این تفاوت ها را پیدا می کند.
بازی های دیگری برای افزایش تمرکز و توجه در مرکز مشاوره کودک و نوجوان توسط بهترین روانشناس کودک و نوجوان ممکن است انجام شود و مشاور کودک خوب برای درمان کودکان با والدین آن ها نیز جلسات مشاوره در کلینیک مشاوره خواهد داشت و به آن ها آموزش های لازم در خصوص مهارت های فرزند پروری و رشد درک و نگرش واقع بینانه نسبت به خودشان و کودکانشان و یادگیری چگونگی تشویق خود مداری و مسئولیت پذیری در کودکان را انجام می دهد.
اهداف بازی درمانی برای کودکان در مرکز روانشناسی کودک چیست ؟
هدف از بازی درمانی برای بیش فعالی در کلینیک روانشناسی کودک انتخاب نو برای کم کردن یا از بین بردن رفتار مشکل ساز کودک ، رشد مهارت های حل مشکل ، احساسات اعتماد به نفس و شایستگی کودکان با احساس پذیرش و درک افزایش می یابد و رشد کنترل خود و مسئولیت پذیری و... می باشد.
دیدگاه خود را بنویسید