رابطه ی عاطفی و ازدواج تغییرات بسیار زیادی را در زندگی افراد ایجاد می کند و برخی از افراد می توانند به راحتی با این تغییرات سازگار شوند اما برخی دیگر توانایی سازگاری را ندارند و مشکلات زیادی را تجربه می کنند . در ادامه ما به مواردی اشاره کردیم که در رابطه ی عاطفی باید آن ها را مدیریت کنیم تا بتوانیم از بعد فردی زندگی سالمی داشته باشیم و همچنین از بعد ازدواج نیز زندگی مشترک کارآمد و سالمی را داششته باشیم . بر اساس مطالعات خانواده درمانی زندگی مشترک می تواند باعث رشد فردی ، اجتماعی و .... شود و همچنین می تواند سبب فرسودگی ، اختلالات روانی نظیر افسردگی ، اضطراب و یا کاهش عزت نفس و توانایی ها شود . به همین دلیل به مواردی که در ادامه اشاره می کنیم دقت داشته باشید و آن ها را در زندگی خود انجام دهید .
استقلال :
بر اساس مطالعات مشاوره خیانت زمانی که وارد رابطه شده اید نباید از کارهایی که از انجامشان لذت می بردید ، دست بکشید . دیدار با دوستان ، خرید کردن ، ورزش و یا ..... رابطه ی عاطفی نباید باعث شود که فرد از علایق خود دست بکشد و تمام وقت خود را به شریک عاطفی اختصاص دهد و به شریک عاطفی اش وابستگی شدید پیدا کند . تعیین کردن زمان هایی برای خود و پرداختن به فعالیت های شخصی بسیار اهمیت دارد .
باور داشتن خود :
رابطه ی خوب باید به تو عزت نفس بدهد و موجب رشد فردی شود . رابطه نباید توانایی ها ، قدرت و عزت نفستان را زیر سوال ببرد و تبدیل به کسی کند که خودش را نمی شناسد . دوست داشتن خود و داشتن عزت نفس از مواردی هستند که برای رابطه بسیار سودمند می باشند .
آزادی :
طبق نظر مشاور روانشناس حضوری هر فردی باید آزادی عمل داشته باشد و هر کاری را زمانی که دوست دارد و ترجیح می دهد ، انجام دهد و نباید منتظر بود که فرد دیگری به او دیکته کند که چه کار هایی را باید انجام دهد و چه کار هایی را انجام ندهد . در رابطه های ناسالم یکدیگر را کنترل می کنند و محدودیت ها سختی را برای هم در نظر می گیرند و این کنترل کردن یکدیگر در رابطه ی عاطفی بسیار مضر و آسیب رسان است و مشکلات و ناراحتی های زیادی را به وجود خواهد آورد .
هویت و ارزش های فردی :
هر فردی هویت و ارزش های خودش را دارد و زمانی که وارد رابطه می شوید فرد مقابل نیز ارزش ها و هویت های مخصوص به خود را دارا می باشد . این ارزش ها ممکن است که با یکدیگر تفاوت های اساسی داشته باشند و نباید هویت و ارزش هایی که به آن ها باور دارید را از یکدیگر بگیرید . بلکه باید این تفاوت ها را بپذیرید و برای آن ها نقطی ی مشترکی پیدا کنید تا موجب ناراحتی و رنجش طرفین نشود .
اهداف :
برای داشتن انگیزه و فعالیت در زندگی باید اهداف بزرگ و کوچکی را برای خود تعیین کنید و برای آن ها تلاش کنید . زمانی که وارد رابطه می شوید باید مشوق یکدیگر برای رسیدن به هدف هایتان باشید و نباید با حسادت ، خودخواهی و یا هر قصد دیگری فرد مقابل را منع کنید . زیرا ممکن است که بعد از سال ها افسوس بخورید که چرا به دنبال هدف هایتان نرفته اید و برای آن تلاش نکرده اید . به همین دلیل در راه رسیدن به هدف هایتان یکدیگر را تشویق و کمک کنید .
حال خوش :
در حالت کلی باید در کنار همسرتان حس خوبی داشته باشید و نباید فقط از روی تحمل کردن کنار هم باشید . این عبارت به این معنی نیست که در رابطه باید فقط حال خوب را تجربه کنید ، رابطه دارای پستی ها و بلندی های زیادی می باشد و در این راه ممکن است احساسات و هیجان های مختلفی را تجربه کنید . اما انچه که مهم است باید در رابطه از بودن در کنار هم خشنود باشید .
روابط دوستی و خانوادگی :
همانطور که در قسمت های بالا اشاره کردیم در کنار رابطه ی عاطفی ، رابطه با دوستان ، خانواده و عزیزان دیگر مهم است و نباید به خاطر رابطه همه ی آن ها را کنار بگذارید . بلکه باید ارتباطات خود را حفظ کنید و آن ها را گشترش دهید زیرا که انسان ها اجتماعی هستند و نبود آن مشکلات زیادی را به وجود می آورد .
مواردی که گفتیم ممکن است در ظاهر بسیار جزئی به نظر برسند و اهمیت نداشته باشند ، اما رعایت کردن آن ها می تواند به شدت روی رشد شخصی و رشد رابطه ی عاطفی تان نقش داشته باشد . به همین دلیل نباید از آن ها غافل شوید . برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید با مشاوران بهترین مراکز مشاوره ایران در ارتباط باشید و راهنمایی های لازم را دریافت نمایید .
دیدگاه خود را بنویسید