اگر که فقط خودتان باشید روابط زناشویی راحت تر خواهد بود اما متاسفانه در زندگی همه باید با هم سرو کله بزنند .طبق گفته مشاور متخصص خانواده اعضای دیگر خانواده هم هستند که شما به عنوان زن و شوهر باید از آن ها مراقبت کنید و به آن ها سر بزنید و همچنین سرگرمی ها و علایقی هستند که باید ادامه شان دهید و البته شغلی که باید به آن ها بپردازید. تمام این ها می تواند به رابطه زناشویی فشار وارد کند. نه تنها از بعد زمانی بلکه از نظر اولویت بندی. وقتی زن و شوهر زندگی پر مشغله دارند باید با هم تلاش کنند تا رابطه زناشویی شان در راس برنامه قرار داشته باشد.
چگونه همه چیز بر زندگی زناشویی تاثیر می گذارد؟
اگر با فرزندان خود یا خانواده همسرتان یا در محل کار مشکلی پیش بیاید، این مشکلات هر دوی شما را به عنوان یک زوج تحت تاثیر قرار می دهدو اگر وقت شما را نگیرد انرژی تان هدر می رود و اگر مشکل چیزی باشد که بر سر آن توافق نداشته باشید یا برای هر دوتان استرس فراوانی ایجاد کند،ممکن است تاثیر آن تاثیر مخرب داشته باشد. وقتی زن و شوهر درک کنند که هر چیزی چگونه رابطه شان را تحت تاثیر قرار می دهد راحت تر می توانند در کنار هم با مشکلات بیرونی برخورد کنند و از رابطه خود محافظت کنند.
تعیین محدودیت:
بر اساس مطالعات روانشناسان قبل ازدواج موفق ترین رابطه زناشویی آن هایی هستند که در آن ها زن و شوهر به با هم بودن اولویت می دهند. اگر زن و شوهر مدام با هم وقت نگذرانند، رابطه زناشویی مثل گیاهی که بدون اب بماند پژمرده می شود و می میرد. برای حفظ ارتباط زناشویی خود باید رابطه ی خود را با زمان، تغذیه کنید. زمانی برای در میان گذاشتن امید ها و ارزو ها و بیم ها و ناکامی ها، زمانی که برای این که در جریان امور روزمره زندگی هم قرار بگیرید و زمانی برای تفریح. وقتی که برای همسرتان وقت می گذارید مراقب باشید که لحظه لحظه آن را به درستی صرف کنید. افراد و فعالیت های دیگر اغلب ممکن است به حریم خلوت زناشویی شما تجاوز کنند و اگر یکی از طرفین نتواند حد و مرزی در اطراف زمان خلوت زناشویی اش ایجاد کند، و باعث دلخوری می شود.
زن و شوهر نیاز به زمانی دارند تا با هم خلوت کنند و این مسئله امری مهم و قابل احترام است، اما برخی از افراد ممکن است سر زده بیایند و متوجه نباشند که در حال ایجاد مزاحمت هستند. و در این باره برای این که ناراحتی پیش نیاید با همسرتان صحبت کنید و به توافق برسید. یکی دیگر از مشکلات این است که یکی از شما به زمانی که قرار است با هم باشید پایبند نماند در چنین مواقعی، ممکن است حس کنید رابطه زناشویی تان برای همسرتان اهمیتی ندارد یا همسرتان ترجیح می دهد به جای خلوت کردن با شما با کس دیگری باشد.
طبق نظر مشاور روانشناس همه ی زن و شوهر ها نیاز دارند صمیمیت را به طریق مختلفی حس کنند و برخی هم نیازی ندارند مدت زیادی با همسر خود وقت بگذرانند تا حس کنند با او ارتباط نزدیک دارند. اما رابطه زناشویی از هر دو نفر شما تشکیل شده است و به جای این که این مسئله را به خود بگیرید باید احساس خود را صادقانه با همسرتان در میان بگذارید و توافقی ایجاد کنید که هر دوتان آن را قبول دارید و به آن پایبند باشید.
پذیرفتن مزاحمت ها:
در برخی مواقع زندگی ، مسائل دیگری هستند که باعث می شود خلوت زناشووی شما را با مشکل مواجه کند. مثلا اگر پدر و مادر کهنسال دارید که نیاز به مراقبت دارند و یا اگر شغل جدیدی در دست گرفته اید و یا فرزندتان در برهه زمانی دشواری است که باید وقت ببشتری به او بدهید. و باید گفت که تحت چنین شرایطی نمی توانید زندگی را جوری برنامه ریزی کنید که با برنامه هایتان جور باشد. گاهی مواردی در زندگی پیش می آید که شما باید هر کاری که می توانید برای آن بکنید. اما این به این معنی نیست که نمی توانید به صورت مداوم رابطه زناشویی تان را در اولویت قرار دهید. اگر بدانید در مواقع حساس همسرتان همیشه نیاز های شما را در اولویت قرار می دهد، وقتی مسائل دیگر توجه او را به خود جلب می کند و از شما غافل می شود آسان تر می توانید با آن ها کنار بیایید. پذیرفتن شرایط اولین گام به سوی همکاری بین شما و همسرتان است . زمانی که شما بتوانید بدون مقصر دانستن دیگری این فشار ها را موقتی بدانید و بپذیرید می توانید همکاری داشته باشید و چالش هایی را که برای شما ایجاد شده را پشت سر بگذارید.
اولویت بندی ممکن است ک برای خیلی از افراد اشتباه باشد و ازدواج و زندگی مشترکشان در اولویت اصلی نباشد و همواره این موضوع تکرار شود و ناراحتی هایی را برای زوجین به همراه داشته باشد. این عدم توجه به رابطه بسیار خطرناک خواهد بود به همین دلیل توصیه می شود در خصوص اولویت بندی زندگی تان و ایجاد تعادل در رابطه همسر، فرزندان، پدر و مادر، تفریح و دوستان مراقبت ها را یاد بگیرید و در زندگی جریان سازید . این تعادل می تواند رابطه شما را به خوبی بهبود ببخشد. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه با مشاوران مطب روانشناسی در ارتباط باشید.
دیدگاه خود را بنویسید