آیا ضرورت مشاور روانشناس کودک و مشاوره نوجوان را می دانید ؟
آیا به نیازها و مراحل رشدی کودک و نوجوان خود آگاه هستید ؟

چرا به مرکز مشاوره کودکان و روانشناس کودک و نوجوان نیاز است ؟

با بهترین دکتر روانشناس کودک و کلینیک روانشناسی کودک آشنا شوید

هدف ما معرفی بهترین روانشناس کودک  است تا بتوانیم بروزترین تکنیک ها را به شما عزیزان ارائه دهیم

مشکلات رفتاری و لج بازی کودک و نوجوان خود را جدی بگیرید.......

در مقاله پیشرو کمی از دنیای مشاوره خانواده و مشاوره ازدواج  و مرکز مشاوره عبور کرده و قصد داریم وارد دنیای کودک و نوجوان بشویم.

شما قبل از ورود به دنیای کودکان این را به یاد بسپارید که شناخت دکتر روانشناس کودک و آشنایی با مرکز مشاوره کودک بسیار مبحث مهمی است زیرا اگر مشاوره کودک خوب نباشد ممکن است شما تایم طلایی کودک خود را از دست بدهیدو یا بدانید برای ادامه ی درمان مرکز روانشناسی کودک اتاق بازی درمانی یا نوروفیدبک و بیوفیدبک را دارند یا نه

. در این دنیای پرهیاهو و زندگی های پر مشغله که مادر و پدر هر دو بیشتر وقت خود را سرکار هستند و به صورت ناخودآگاه به کودکان آسیب زیادی وارد می شود، بر خلاف تصور خودشان که بهترین مهدکودک ها را برای آسایش کودکان خود بر می گزینند . کودکان در درجه اول نیاز به توجه  و درک و آغوش پر محبت پدر و مادر خود دارند ما باید احساس امنیت را به کودکان هدیه کنیم.


90% شخصیت ما در کودکی شکل میگیرد.

 بی شک این جمله را بارها و بارها شنیده اید که کاراکتر فعلی ما بازتابی از کودکی ما است. ما به صورت طبیعی دست خوش طبیعت و سرشت هستیم  یعنی ژنتیک در بسیاری از خصوصیات شخصیتی ما دخیل است که اگر همین خصوصیات  در محیط امن و سالم باشد می تواند تغییرات رو به مثبت داشته باشد و اگر در محیطی ناسالم  و بدون آگاهی باشد باعث تغییرات رو به منفی می شود. پس علاوه بر محیط بسیاری از عوامل مربوط به وراثت می شود. حال به جمله معروف می پردازیم " شخصیت ما انعکاسی از کودکی ما است ." این جمله کاملا مورد تایید روانشناسان است زیرا ما دوره طلایی را برای کودکان و نوجوانان در نظر می گیریم. در این دوره طلایی کودکان رشد ذهن ، روان و جسم را دارند که بیشترین تغییرات  و شکل دهی تا 7 سالگی می باشد که بصورت کامل در ادامه توضیح خواهیم داد و دوره نوجوانی هم به علت تداخلات هورمونی و تغییرات اساسی که نوجوان در حال تغییر است رفتار مخصوص خود را میطلبد که پدر و مادرباید به خواسته ها ، نیازها و تغییرات آگاه باشند تا بتوانند نوجوان خود را حمایت کنند تا دوره نوجوانی را به بهترین نحو پشت سر بگذارند. بی شک کودکی و نوجوانی اگر با آگاهی و تربیت درست پشت سر گذاشته شود فرد در آینده برای زندگی شخصی و تصمیمات مهم زندگی اش کمتر به مشکل بر خواهد خورد و زندگی سالمتری خواهد داشت.


یکی از مهمترین روش های تربیت کودک درک شخصیت کودک است.

شما وقتی به درکی از شخصیت کودک خود می رسید راحت تر می توانید استعدادها و تمایلات آن را برآورده کنید. گاهی بسیاری از رفتارها از دید والدین غیر عادی به نظر می رسند در صورتیکه کاملا نرمال و از ویژگی های سن کودک است و عکس این قضیه هم وجود دارد. گاهی بسیاری از رفتارها عادی نیست و چشم پوشی از آنها فقط شرایط را سختتر میکند. 

پیشنهاد ویژه ما به شما والدین گرامی در رابطه با تربیت و شیوه های تربیت سالم این است که سطح اطلاعات خود را بالا برده و یا از یک مشاور کودک خوب کمک بگیرید


 مورد اول دروغ گفتن ممنوووع

. بطور مثال گاهی والدین برای ترساندن کودکان خود و برای بازداری از رفتارهای بعضا نادرست کودک ، شروع به دروغ گفتن می کنند. مثلا اگر به حرف ما گوش ندهی باید به یک مکان تاریک بروی . اگر ساکت نشوی ، اگر غذا نخوری میگم آقا پلیسِ بیاد و ببرتت.

این روش ها بسیار آسیب زیادی را برای کودک شما در بر خواهد داشت . شما ترس و اضطراب ، شرطی شدن و سرکوب خواسته ها را بصورت ناخودآگاه به آنها القا می کنید.

مورد دوم تنبیه است

که تنبیه یکی از موارد شرطی سازی منفی است که کودک را لجباز تر می کند و قطعا باعث می شود رفتار دوباره تکرار شود و یا شکلش تغییر یابد

مورد سوم یکپارچه نبودن صحبت های والدین

، پشت هم را خالی کردن؛ یعنی در مقابل خواسته کودک پدر می پذیرد و مادر رد می کند و یا در مقابل کودک وجهه همدیگر را خراب می کنند که این کار باعث می شود کودک متوجه شود همبستگی بین شما وجود ندارد و تصور کودک از خانواده زیر سوال می رود و مفهوم خود را از دست می دهد و یکی از والدین را قوی و دیگری را ضعیف جلوه می دهد.

مورد چهارم جایزه و تشویق با رشوه دادن متفاوت است

گاهی تشویق به موقع محرک خوبی برای تداوم روابط است و یا باعث تکرار عادت های خوب می شود ولی رفتار و یا پاداشی به او بدهید که کاری را انجام ندهد و یا سکوت کند و گریه نکند از بدترین و نامناسب ترین روش ها می باشد.که باعث میشود او عادت کند برای خواسته هایش داد و فریاد را برگزیند و یا رفته رفته برای تمام کارهایش از شما طلب پاداش خواهد داشت و باعث می شود مسئولیت پذیری را یاد نگیرد و همیشه توقع پذیرش از اطرافیان خواهد داشت  در مثال های بالا قطعا متوجه شدید که رفتارهای ما از روی ناآگاهی آسیب های بیسیاری را می تواند همراه داشته باشد که خود از آن آگاه نیستیم. پس همیشه به دنبال مشکل در رفتار کودک خود نباشید هر پدر و مادری وظیفه دارد حتی قبل از تولد کودک خود به یک مشاور روانشناس و یا در کارگاه های فرزندپروری شرکت کندتا بتوانند بهترین روش ها را به کار گیرد.

در مقالات بعدی به مباحث زیر می پردازیم

چرا نوجوان ها بیشتر عصبانی می شوند

فرزندپروری

رابطه والد و کودک

تربیت جنسی کودکان

دنیای بلوغ را بشناسید

نوروفیدبک و بیوفیدبک

 

کلینیک روانشناسی انتخاب نو ارائه دهنده خدمات تخصصی کودک و نوجوان ، اختلالات یادگیری ، بیش فعالی ، مشکلات رفتاری رایج کودکان ، مهارت های زندگی ، روابط والد و کودک و مشاوره دوران بارداری همراه شما عزیزان هستیم.