در جامعه هایی که روابط خانوادگی بسیار نزدیک و در هم پیچیده هستند و صمیمیت بین آن ها زیاد است، یکی از علل اصلی مشکلات و مشاجره های زوجین دخالت خانواده ها در زندگی زوجین است.حال می خواهیم بدانیم که در این شرایط چگونه ارتباط خوبی با خانواده های همسرمان داشته باشیم تا مشکلات زندگی مشترک به خاطر این مسئله را تجربه نکنیم. طبق نظر مشاور روانشناس قبل ازدواج علت عمدهی آن این است که زن و شوهر با نحوهی برخورد صحیح با چنین موضوعاتی آشنا نیستند و به همین دلیل به راه حل هایی که در ادامه خواهیم گفت توجه کنید.
با خانواده های هم در اوایل ازدواج آشنا شوید و زمان کافی را اختصاص دهید.
با همسرتان در مورد این که میزان صمیمیت تان با هر یک از اعضای خانواده تان صحبت کنید و آن را مشخص کنید و تعیین کنید که با کدام یک از آنها ممکن است بیش از همه مشکل داشته باشید و با کدام یک می توانید رابطهی خوبی بر قرار سازید.
سعی کنید مورد تایید خانواده همسر باشید.
طبق نظر بهترین روانشناس خانواده هر چه رابطه شما با پدر و مادر همسرتان، نزدیک و صمیمی و محترمانه باشد ارتباطتان با همسرتان نیز قوی تر و بهتر خواهد بود. البته باید تا جایی صمیمی باشید که به رابطهی زندگی مشترکتان صدمه نزند.
احترام آن ها را نگه دارید.
همه ی ما میدانیم که چنین افرادی شایستهی احترام گذاشتن هستند در موارد مهم و جدی، نظر و عقیدهی آن ها را بپرسید ولی این را بدانید که در نهایت شما هستید که تصمیم نهایی را میگیرید و این را به یاد داشته باشید که با احترام، مهربانی و منطق به پدر و مادرتان اجازه ندهید که در مورد همسرتان بدگویی کنند و همچنین به همسرتان اجازه ندهید در مورد خانواده خودش بی احترامی و بد گویی کند.
همسر و فرزندتان باید در اولویت باشد.
بر اساس گفتهی زوج درمانگران مهم ترین اصل در هر خانواده ای این است که نیاز ها و خواسته های زن و شوهر و فرزندان در اول و پدر و مادر و فامیل در درجه دوم قرار گیرند. و در این صورت است که همهی شرایط در خانواده بهتر خواهد بود و بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.
قدردانی کردن از خانوده یکدیگر:
به دنبال فرصت و موقعیت هایی باشید که از آنها به خاطر مهربانی و کمکشان و حتی یه خاطر این که چنین فرزندی بزرگ کرده اند، تشکر و قدردانی کنید. و این حس خوبی را در آن ها ایجاد خواهد کرد و رابطه را نیز بهتر خواهد کرد.
هر از گاهی دور هم جمع شوید.
در مناسبت های مختلف سعی کنید دور هم جمع شوید و با یکدیگر وقت بگذرانید . اگر هر دو خانواده به خوبی با هم کنار میآیند خوب خواهد بود ولی اگر چنین شرایطی به خوبی پیش نمیرود اصراری در ترتیب دادن چنین برنامه ای نداشته باشید.
تعیین کردن حد و مرزها:
با همسرتان در مورد این که به چه میزان با خانواده هایتان در ارتباط باشید، صحبت کنید . بعد از ازدواج بسیاری از مسائل تغییر می کند و افراد باید از خانواده های خود جدا شوند و حد و مرزی را برای خودشان تعیین کنند. اصل کلی رابطه این است که اولا تا آن جا که ممکن است وابستگی و بند ناف عاطفی بریده شود تا همچنین مشکلی در زندگی زناشویی پیش نیاورد. همچنین این مسئله بسیار مهم است که افراد جدا از خانواده های یکدیگر زندگی کنند.
استقلال خود را حفظ کنید.
تا آن جایی که میتوانید وابسته به حمایت مالی خانواده خود یا همسرتان نباشید و استقلال خودتان را بعد از ازدواج حفظ کنید.
موضوع هایی که بیشتر مورد اختلاف قرار میگیرد در مورد کار های منزل، تربیت کودکان و مسائل مادی است. تا آن جا که میتوانید از مجادله با خانواده همسرتان خودداری کنید و در این مورد با همسرتان حتما صحبت کنید و همچنین در صورت وجود کدورت میان همسرتان با خانواده تا آن جایی که می توانید در بهبود رابطه آن ها بکوشید. اگر از طرف خانواده تان همسرتان ناراحت شد تلاش خود را برای حمایت او به کار ببرید. و از همه مهم تر این که هیچ گاه مشکلات زندگی مشترکتان را با خانواده تان در میان نگذارید. ذهنیت منفی در مورد خانواده های یکدیگر را از خود دور کنید و هیچ گاه انتظار نداشته باشید که رابطه با آن ها همانند رابطه تان با پدر و مادر خودتان باشد و همچنین توقع نداشته باشید که رابطه تان با آن ها از همان ابتدا خوب باشد چنین رابطه ای نیازمند زمان لازم است و از همه مهم تر این که همسرتان را با پدر و مادر خودتان مقایسه نکنید. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید با تلفن مشاور تماس بگیرید و راهنمایی های لازم را در جهت داشتن رابطه ی بهتر و سالم با خانواده و همسرتان دریافت نمایید.و برای این کار میتوانید با مشاوران مرکز مشاوره انتخاب نو در ارتباط باشید.
دیدگاه خود را بنویسید