اضطراب نوعی ناراحتی و بیمناکی است که گاهی اوقات نشانه های آزار دهنده و نا خوشایند بدنی دارد . این نشانه ها عبارت اند از افزایش ضربان قلب ، تند شدن نفس ، خشک شدن دهان ، معده درد ، عرق ، لرزش و در موارد شدید تر سر گیجه ، ضعف ، درد ناحیه قفسه سینه ، تار شدن دید ، احساس خفگی ، داغ و یا سرد شدن پوست و ... می باشد . اضطراب با زیاد کردن هوشیاری کیفیت عملکرد ما را بالا می برد . اما وقتی شدت اضطراب بالا باشد و با واقعه تناسب نداشته باشد ، کیفیت عملکرد را کم کرده و ما را نا توان می کند و این گونه اضطراب نا بهنجار می شود . از نشانه های اضطراب نا بهنجار می توان به نگرانی اشاره کرد که به کوچک ترین نکات توجه می کنید و همه چیز را زیر ذره بین می گذارید و برای رفع آن هم اقدامی نمی کنید . 

اختلال اضطراب فراگیر چیست ؟

 بر اساس گفته روانشناس خوب یکی از شایع ترین اختلالات اضطرابی می باشد که نشانه های اصلی آن دل مشغولی و نگرانی نسبت به آینده و انتظار برای اتفاق افتادن یک وضعیت نگران کننده است . اضطراب و نگرانی مداوم و بیش از حد در مورد زمینه های مختلف مانند شغل و تحصیل است که فرد کنترل کردن آن ها را دشوار می داند نگرانی های فرد به اندازه ای می باشد که کوچک ترین مشکل را به شدید ترین و بد ترین حالت ممکن تفسیر می کنند و بر این باور هستند که سر انجامی بسیار هولناک اتفاق خواهد افتاد و می توان گفت که این افکار وسواسی با فرد همواره همراه هستند . همانطور که گفتیم اضطراب و نگرانی شدید و دلشوره درباره ی برخی از رویداد ها یا کار ها که فرد نمی تواند این نگرانی ، دلشوره و اضطراب را کنترل کند . در اختلال اضطراب تمرکز نگرانی در مورد آینده می باشد و همین بیش از حد بودن نگرانی در مورد وقایع آینده است که نا بهنجار می باشد و این افکار وسواسی را دارا می باشد .

اختلال وسواسی جبری چیست ؟

نباید افکار وسواسی موجود در اضطراب را با اختلال وسواس اشتباه کرد این دو اختلال کاملا جدا از هم هستند . طبق نظر بهترین متخصص درمان وسواس به عبارتی می توان گفت که در اختلال وسواس فکری عملی افکار نا مناسبی هستند که شکل افکار ، امیال ، یا تصورات نا خواسته و مزاحم را به خود می گیرند . احساس اضطراب در افراد مبتلا به این اختلال دیده می شود و همچنین اغلب آن ها به اختلالات اضطرابی نیز دچار هستند . علایم و نشانه های مشابهی در هر دو دسته از اختلالات وسواسی جبری و اختلالات اضطرابی وجود دارد اختلال وسواسی جبری به صورت افکار مزاحم ، آداب و رسوم وسواسی مربوط به اشتغال های ذهنی و نمود های عملی تکرار شونده ظاهر می شود که روند طبیعی زندگی فرد را اثر منفی می گذارد و موجب اتلاف وقت در زندگی او می شود . مشاوران خوب تهران عقیده دارند که اختلال وسواسی چهار الگو دارد که آلودگی ، تردید مرضی ، تقارن ، صرفه جویی افراطی ، ناخن جویدن و افکار مزاحم می باشد که این افکار بر اساس درجه بندی های متفاوتی هستند  برخی از آن ها در مورد مسائل عادی روزانه هستند و افکار وسواسی در مورد این که در را بسته است یا نه و یا زیر گاز را خاموش کرده است یا نه می باشد و موارد خطرناک تر که ممکن است افکاری نا خواسته  در مورد مسائل پرخاشگرانه و جنسی نظیر قتل و تجاوز باشد و فرد را در معرض فشار شدید روحی و روانی قرار می دهد در حالت کلی فرد با اضطراب بسیار بالایی در مورد این افکار مواجه می شود و برای این که از شر این اضطراب و افکار ارحت شود اعمالی را به طور پیوسته تکرار می کند . 


طبق مطالعات مطب مشاوره خوب در ایران اختلال اضطراب دارای انواع مختلفی می باشد که در قسمت بالا آن را بیان کردیم اما موارد دیگر وجود دارد که  افراد مبتلا به انواع آن افکار وسواسی را همراه خود دارند برای مثال در اختلال وحشت زدگی فرد همواره افکار مربوط به حمله های وحشت را به همراه دارد و از تکرار شدن دوباره آن هراس دارد و افکار  فرد را به مقدار زیادی در گیر خود می کند .

در انواع فوبیا که از جز اختلال های اضطرابی می باشد در مورد هراس مورد نظر بسیار فکر می کنند و در اکثر اوقات زندگی خود با آن ها همراه است .

اختلال استرس پس از سانحه از موارد دیگری است که می توان به آن اشاره کرد که افراد مرتبا درباره موضوع و حادثه ای که برایشان اتفاق افتاده است فکر می کنند و به همین دلیل احساسات بسیار بدی را تجربه می کنند و حتی ممکن است فکر کنند که سانحه برای آن ها در حال تکرار است .

افکار وسواسی گفته شده الزاما معرف یکی از اختلال های روانی نمی باشد و  زمانی که اکثر نشانه های اختلال مورد نظر را به همراه داشته باشد و همچنین  بسیاری از جنبه های زندگی تحصیلی ، شغلی ، خانوادگی و ازدواج و رابطه فرد را دچار مشکل کرده باشد باید از سوی فردی متخصص در بهترین مرکز مشاوره ازدواج در شمال تهران مورد بررسی قرار گرفته و تشخیص درست داده شده و درمان مناسب برای آن اجرا شود .