در زمان های آغازین روابط عاطفی به دلیل علاقه زیاد و به طور پیوسته گذراندن اوقات خوش با یکدیگر و شور و شوق این دوران افراد از آن خرسند هستند اما پس از گذشتن مدت زمانی که افراد با پست و همواری های زندگی زناشویی رو به رو می شوند و پس از گذشت زمان و زندگی مشترک افراد بیشتر نسبت به یکدیگر آشنایی پیدا می کنند و ممکن است رفتار هایی را مشاهده کنند که در دوران قبل از زندگی مشترک شاهد آن نبودند به عبارتی با گذشت زمان افراد با واقعیت های زندگی رو به رو می شوند که حل کردن آن ها نیاز مند کمک می باشد در این راستا مشاور ازدواج انتخاب نو مشاوره ازدواج را راهی موثر برای زوجین که در روابط عاطفی خود دچار مشکل شدند ، می باشد .

 



 

 

طبق نظر روانشناس ازدواج مرکز روانشناسی رعایت کردن چه مواردی به بهبود روابط عاطفی کمک می کند ؟

به عقیده کارل یونگ ، همه ی مواردی که باعث عصبانیت ما می شود سبب شناخت بیشتر خودمان می شود و از آنجایی که همه افراد نسبت به بعضی مسائل حساسیت هایی دارند و ممکن است نسبت به آن ها عصبانی شوند . به همین دلیل شناختن حساسیت های خود افراد و حساسیت های شریک زندگی شان و رعایت کردن اصول می تواند از بروز بسیاری جر و بحث ها جلوگیری کند همچنین همدردی کردن و محبت آمیز برخورد کردن می توان رابطه عاطفی موثری داشت . زمانی که زوجین با تیپ های شخصیتی و طرز فکر و عادات مختلف شروع به زندگی مشترک می کنند وجود اختلافات و جر و بحث ها طبیعی خواهد بود اما با رعایت و یادگیری مهارت های زندگی زناشویی با کمک یک مشاور ازدواج در مرکز مشاوره می توانند این تعارض ها را حل کنند . زندگی مشترک بدون تعارض ها وجود ندارد و قدم اصلی چگونگی حل کردن این تعارض هاست . در این راستا در ادامه مطلب به معرفی مواردی می پردازیم که در هر زندگی زناشویی ممکن است افراد از آن ها استفاده کنند و ازدواج خود را به جای بهبود بخشیدن به وضعیت بدتری برسانند استفاده نکردن از راهکار های نا کار آمد زیر و جایگزین کردن راهکار های کار آمد و موثر به جای آن ها و یادگیری اصول صحیح این مهارت ها از یک مشاور روانشناس ازدواج ماهر می تواند بسیاری از مشکلات و اختلافات را در زندگی زناشویی مشترک زوجین حل کند .


8 راهکار نا کار آمد که سبب خراب شدن رابطه عاطفی می شود، چیست ؟

دکتر روانشناس ازدواج کلینیک روانشناسی در زیر به معرفی 8 راهکار نا کار آمد که مخرب رابطه ی عاطفی و ازدواج موفق هستند را معرفی می کند ، که عبارت اند از :

1)     عدم مسئولیت پذیری :

طبق نظر دکتر مشاور ازدواج مرکز مشاوره انتخاب نو مسئولیت پذیری در انجام امور و علاوه بر آن مسئولیت پذیر بودن در روابط به این صورت که افراد مسئولیت رفتار ها و و تصمیمات خودشان را بپذیرند به عبارتی هر رفتار و تصمیمی نتایج خاص خودشان را دارند و هر فردی با انجام هر کاری و یا رفتار و حتی در تصمیم  گیری باید مسئولیت عملکرد خودش را قبول کند  و سر انجام آن را به گردن شریک زندگی خودش نیندازد . به عبارتی ساده تر زوجین نباید همسر خود را مسئول کمبود و نقص های خودشان بدانند و هریک از زوجین باید آگاه باشند که هر دو نفرشان برای داشتن زندگی زناشویی بهتر وظیفه دارند و افراد نباید سعی در تغییر دادن رفتار دیگران داشته باشند بلکه باید خودشان مسئولیت بهتر شدن رفتار خود را جهت داشتن ازدواج موفق و رابطه عاطفی موفق به عهده بگیرند .

 

2)     دوری گزینی :

طبق نظر بهترین روانشناس تهران، گاهی اوقات ، دوری گزینی به شکل خشک بودن هیجانی می باشد و حتی ممکن اسن با سرد بودن در گفت و گو خود را نشان دهد هر گونه دوری گزینی و یا حتی ترک کردن یکدیگر موجب تخریب روابط خواهد شد .

3)     حسادت :

دکتر روانشناس خوب اشاره می کند که حسادت بیش از حد نشان دهنده ی عدم اعتماد و احترام قائل نبودن می باشد اما این در حای است که در اوایل رابطه ممکن است آن را به خاطر دوست داشتن زیاد بدانند اما با تکرار آن و گذشت زمان این حسادت بیش از حد  برایشان مشکل ساز خواهد شد .

4)     رابطه جنسی نا منظم :

عدم بر قراری رابطه جنسی به صورت نا منظم و یا جلوگیری از برقراری رابطه به دلیل اختلافات و دوری کردن و یا وجود هر گونه مشکلات جنسی در هر یک از زوجین مانند عدم علاقگی و یا بیماری ها می تواند رابطه را مختل کند .

5)     دروغ گویی :

دروغ گفتن به شریک زندگی خود به ویژه در موارد خاص بسیار مشکل آفرین خواهد بود و تکرار مداوم آن اعتماد را در رابطه عاطفی از بین خواهد برد . باید این را به خاطر داشت که زندگی مشترک نیازمند اعتماد کامل دو طرفه می باشد .

6)      تهدید :

تهدید کردن به عنوان ابزاری برای کنترل کردن می باشد و ممکن است با تهدید کردن نتیجه دلخواه خود را به دست بیاورید اما شریک زندگی به خاطر این تهدید بسیار آزرده شده و به عبارتی به او صدمه وارد خواهد شد . تهدید کردن به جدایی از مواردی است که موجب تخریب زندگی مشترک می شود .

7)     وابستگی :

طبق نظر مشاور ازدواج مرکز مشاوره روانشناسی ، وابستگی بیش از حد و ناتوانی در انجام امور به تنهایی نشان دهنده ی این است که در زندگی خود استقلال ندارید به عبارتی توانایی مستقل بودن را ندارید و این عاملی مهم در آسیب رسیدن به رابطه عاطفی می باشد .

8)     سرزنش کردن :

طبق نظر بهترین دکتر روانشناس ازدواج مسئولیت تمام اتفاقات را به سر دیگری انداختن و نقص خود را با اشتباه دیگری پوشش دادن و به جای همدردی استفاده مداوم از سرزنش کردن و تحقیر کردن او و ایجاد احساس گناه در او بسیار نامناسب است .