ممکن است دختر و پسر به خاطر شرایط خانوادگی و بسیاری از مسائل دیگر سواد عاطفی نداشته باشند خیلی از انسان ها در ابراز عواطفشان عملکرد ضعیف دارند و بعضی از افراد در فهم روابط عاشقانه دچار مشکل هستند و نمی توانند احساساتشان را به درستی تحلیل کنند. زمانی که فرد بتواند احساسات خودش را بشناسد و به دیگران بیان کند می گوییم فرد به بلوغ عاطفی رسیده است. این فرد می تواند به درستی احساسات خود را ابراز کند و احساسات دیگران را به خوبی شناسایی و درک کند. افرادی که هوش هیجانی بالایی دارند در برقراری رابطه عاطفی عملکرد قوی تری خواهند داشت در واقع داشتن سواد عاطفی برای داشتن ازدواج موفق الزامی است و نمی توانید که بدون هیچ تلاشی زندگی موفقی به دست بیاورید برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه گرفتن وقت مشاوره خانواده را فراموش نکنید. شما زمانی می توانید در ازدواج خوشبختی را تجربه کنید که:
خود را بپذیرید.
داشتن نگرش مثبت در مورد خود البته نه به معنای خود شیفتگی و عزت نفس بالا بلکه به معنای احترام به خود بر اساس آگاهی از نقاط ضعف و قوت خود است. آگاهی از کاستی های خود و نیز پذیرش اشتباهات خود، یکی از مشخصه های بسیار مهم داشتن شخصیتی کامل و تکامل یافته است. یکی از عوامل یکپارچگی خود، رسیدن به آرامش در عین وجود پیروزی ها و کاستی ها و نا امیدی هاست شما باید خودتان را دوست داشته باشید و خودتان را همانطور که هشتید پذیرفته باشید. و در واقع هر آن چه را که می توانید تغییر دهید و هر آن چه را که نمی توانید همانطور که هست بپذیرید و همانگونه خود را دوست داشته باشید و در این صورت است که می توانید عشق و دوست داشتن دیگران را بپذیرید و هم چنین دیگران شما را دوست داشته باشند.
جهت گیری در زندگی داشته باشید.
توانایی پیدا کردن معنا و جهت گیری در زندگی و داشتن هدف و دنبال کردن آن ها که همه ی آن ها با تعامل در خوشبختی قرار دارند ، است. پس فراموش نکنید که مهم ترین چیز در زندگی داشتن انگیزه و تلاش برای هدف ها و ارزش هایتان است. پس سعی نکنید که با ازدواج کردن خودتان را گول بزنید و فقط ازدواج را در زندگی تان مهم بدانید.
رشد شخصی:
به معنی توانایی شکوفا ساختن کلیه نیرو ها و استعداد های خود و خود شکوفایی انسان ها در طی چالش ها و شرایط نا مطلوب ، بیانگر توانایی روانی انسان در کنار آمدن با مشکلات ، تحمل بسیاری از مصیبت ها و برگشت به حالت طبیعی پس از پشت سر گذاشتن آن و پیشرفت پس از گذر از موانع می باشد. به عبارتی ما نمی توانیم مشکلات را به طور کامل از زندگی حذف کنیم و این خیالی بیش نیست. ولی می توانیم راه های حل کردن آن ها و کنار آمدن با آن ها را یاد بگیریم.
سواد عاطفی داشته باشید.
سواد عاطفی یعنی برخورداری از این قدرت که از احساسات و عواطف خود به گونه ای استفاده کنیم که قدرت شخصی ما را افزایش دهد و کیفیت زندگی ما و مهم تر از آن ، اطرافیانمان را بهبود ببخشد. سواد عاطفی به ما کمک می کند تا احساسات و هیجانات را به نفع خود به کار بگیریم. سواد عاطفی روابط مبتنی بر عشق و دوستی را در میان مردم خلق می کند. با سواد عاطفی یاد می گیرید ، همدلی و وحدت با دیگران را در خود تقویت کنید و یاد می گیرید که در قبال عواطفتان بر دیگرا مسئول هستید و با آموختن آن به خوبی با تاثیر عواطف آشنا می شوید. یاد خواهید گرفت پا به پای مهارت های منطقی خود از مهارت های عاطفی نیز بهره بگیرید و در روابط اجتماعی و فردی خود با دیگران در زمینه عشق ،کار، روابط زناشویی، تدریس و ... موفق تر عمل کنید. اشتباهات عاطفی بسیار رایج هستند و بسیار مخرب هستند به همین دلیل باید آن ها را شناسایی کنید و از تکرار آن ها تا حد امکان بپرهیزید.برای گرفتن نوبت روانشناس ازدواج با کلینیک تماس بگیرید.
روابط مثبت با دیگران:
عبارت است از توانایی برقراری روابط نزدیک و صمیمی با دیگران و اشتیاق برای برقراری چنی رابطه ای و نیز عشق ورزیدن به دیگران است. روابط می تواند از یک رابطه شدید عاشقانه و صمیمی تا تا روابطی پر از مشکل و ناراحتی در نوسان باشد. تجزیه و تحلیل عمیق تر روابط صمیمانه، آمیخته ای از احساسات مثبت و منفی افراد نسبت به یکدیگر است. چگونگی در هم آمیختن این دو احساس متضاد، چیزی است که ما برای درک بهتر عملکردهای فردی به دنبال آن هستیم. خلاصه این که عدم وجود حوادث و احساسات نا مطلوب نیست که عامل خوشبختی است ، بلکه نحوه کنار آمدن با این مسائل نا گوار و چونگی برخورد با آن هاست که تعیین کننده سلامت روانی فرد است.
اگر بخواهیم به طور خلاصه موارد بالا را مطرح کنیم می توایم بگوییم که خوشبختی و خوشی از طریق رویارویی و مواجه با چالش های زندگی، مشکلات و نیاز ها به دست می آید نه از طریق تفریح کردن و عدم داشتن هرگنه کشمکش و نعارض و نه با داشتن زندگی ای یکنواخت و بدون تغییر پستی و بلندی و همراه با درد و لذت، بلند پروازی و امیدواری در مقابل رنج و نا امیدی است. همانطور که می بینید اهمیت دادن به بهزیستی روانشناختی خودتان می تواند برای شما ازدواج و هر رابطه ای دیگر را موفق گرداند. پس هرگز فکر نکنید که با ازدواجکردن تمام مشکلات زندگی تان حل خواهد شد و شما خوشبخت خواهید شد. بلکه همان مشکلات ممکن است در رابطه رنگ و بوی جدیذی را به همراه داشته باشد و شما را بیشتر آزار دهد و در تیجه از انتخاب و تصمیمتان پشیمان شوید. برای جلوگیری از چنین وضعی سعی کنید در ابتدا سلامت روان خود را بهبود ببخشید و اگر که ازدواج کرده اید خود را در هر کدام از موارد تقویت کنید و آن ها را نادیده نگیرید. برای کسب اطلاعات بیشتر با تلفن مراکز روانشناسی تهران در ارتباط باشید.
دیدگاه خود را بنویسید