ارتباط عاشقانه ارتباطی است که در آن اشخاص به میزانی به یکدیگر اعتماد می کنند که موجب آسیب پذیری شان می شود و این احساس امنیت وجود دارد که دیگری از عشق ما سوء استفاده نمی کند . یعنی او از مهربانی ، محبت و توجه ما سوء استفاده نمی کند . و فرد می تواند بدون ترس از مورد قضاوت واقع شدن با دیگری باز و صادق باشد و شما در این ارتباط احساس امینت وجود دارد و زوجین فکر می کنند که بهترین دوست یکدیگر هستند و هر اتفاقی برایشان بیفتد از یکدیگر حمایت کنند . بر اساس گفته ی روانشناس قبل ازدواج خوب ارتباط عاشقانه ارتباطی است که در آن احساس آرامش وجود داشته باشد و از طریق زبان ، اعتماد ، صداقت و تحسین ، دلبستگی و شادمانی ناشی از با هم بودن را با یکدیگر در میان می گذارند . در ارتباط عاشقانه تبادل محبت و مهر وجود دارد و فرد آزاد است که خودش باشد و عشق عمیق باشد و اگر به طریقی که برای او قابل درک است بیان نشود ، آن را درک نخواهد کرد . در بیشتر ازدواج ها ، همسران عشقشان را به هم ابراز نمی کنند و یا در بیان آن منفعل هستند . اکثر زوج ها می گویند که ازدواج  کرده اند ، زیرا عاشق هم بوده اند . 

عشق چه مراحلی دارد ؟

مرحله ی اول عشق :

شیفتگی 

طبق نظر بهترین روانشناس خانواده عاشق شدن تجربه ای است که هیچ انسانی از آن در امان نیست و وقتی که عاشق می شوید ، احساس خاص توصیف نا پذیر دارید و این حالت در میان تمام افراد در همه ی نقاط دنیا یکسان است و این مرحله ی شیفتگی می شوند و علایم مشابهی دارند . در این مرحله افزایش امفتامین در هورمون های عصبی وجود دارد که موجب تفکر خوش بینانه و غیر واقع گرایانه و رهایی از ترس می شود . و می توان گفت که فرد عاشق نسبت به نقاط ضعف محبوب بی توجه می شود . زوج ها در شرایط شیفتگی در چند ما زندگی به این صورت عمل می کنند که ارتباطشان را در اولویت قرار می دهند ، نیاز هایشان را در اولویت قرار می دهند و زمان و توجه برای یکدیگر صرف می کنند و آینده ای خوش بینانه ، شوخی ، تفریح و روابط جنسی مناسب دارند و تفاوت ها را می پذیرند و ابراز عشق می کنند و از یکدیگر قدر دانی می کنند .این رضایت و شادمانی 6 ماه طول می کشد و بعد از آن به آرامی رو به کاهش است .

مرحله ی دوم :

عشق حقیقی 

طبق نظر مشاور روانشناس متخصص برای بسیاری از اشخاص ، انتهای مرحله ی شیفتگی با عدم توافق و دعوا همراه است و وجود این تحولات برای رسیدن به عشق حقیقی به صورت تدریجی ضروری است . در زوج هایی که زندگی مشترک را با عشق شدید شروع نکرده اند ، ممکن است گذر از مرحله ی شیفتگی به مرحله ی پس از آن و با بروز کمترین مشکل صورت می گیرد اما زوج های عاشق توقع همان عشق و میل و کشش جنسی را دارند و ممکن است فکر کنند که عشق آن ها به طور کامل از بین رفته است . از نشانه های آن می توان گفت که در ماه های اول و در مرحله ی شیفتگی ، خواسته های یکسان داشتید اما حالا این طوری نیست و بعضی از عادت های همسرتان که در ابتدا نا خوشایند به نظرتان می رسید ، برایتان آزار دهنده خواهد بود . و ممکن است که ابراز عشق بین شما کمتر شده باشد و روابط جنسی کمتری دارید و در بر قراری ارتباط ، مدت زمان زیادی طول می کشد تا بر انگیخته شوید و حتی ممکپن است خصوصیاتی را در او ببینید که قبلا نمی دیدید و حتی ممکن است که بد تر از همه این که دیگر جنبه های مثبت را در نظر نمی گیرید و فقط قضاوت های منفی می کنید . پژ.هش ها نشان می دهد که ورور به حالت خنثی بین 6 تا دو سال طول می کشد و مغز نمی تواند برای همیشه این شور و هیجان را حفظ کند . و در واقع مغز نسبت به این محرک عادت می کند . علت آن هر چه باشد همه ی ما دیر یا زود با آن رو به رو می شویم و نشاط و رضایت به آشکار شدن واقعیت و درک آن تبدیل می شود . ممکن است که این مرحله بسیار تهدید آمیز و نا امید کننده باشد و این مرحله زنان تصمیم گیری برای جدایی نیست و بلکه فرصتی برای بر طرف کردن موانع و مشکلات آن می باشد .  

طبق نظر مشاوران مراکز مشاوره تهرانی ارتباط عاطفی خوب به میزان زیادی با احساس امنیت پیوند دارد ، هر تهدید و تغییری موجب احساس اضطراب می شود و افراد سعی می کنند به روش های مختلف آن را کنترل کنند . شیوه های مقابله با آن بین زوجین متفاوت است . بعضی از افراد با دعوا و زد و خورد و برخی دیگر با فرار از آن و برخی دیگر با کناره گیری از مشکل واکنش نشان می دهند . اگر با عشق حقیقی آشنا نباشید در هنگام وقوع شرایط سخت ممکن است برای مهار احساس نا امیدی تان به آن پر و بال بدهید و یا از آن کناره گیری کنید و هیچ کدام از آن ها به شکل گیری عشق حقیقی کمک نمی کند . عشق واقعی فراز و نشیب هایی دارد که باید بتوانید با آن ها کنار بیایید .