برای این که دعوا از کنترل خارج نشود بهترین راه این است که قبل از سر گرفتن آن تشخیص دهید چه اتفاقی می افتد و آن را متوقف کنید و این به معنای فرو رفتن در سکوت یا اجتناب از گفتگو و یا پیچیده بودن نیست، بلکه به معنای تشخیص دادن این مسئله است که چه زمانی تعاملات شما سالم و مفید است و چه وقت به سمت قهر پیش می رود.
تشخیص وقتی که دعوا در حال شکل گیری است.
بر اساس مطالعات روانشناسی خانواده ممکن است بعضی وقت ها حس کنید دعوایی یک باره و از هیچ شکل گرفته است ولی چنین چیزی نادر است. وقتی تنش میان زن و شوهر بالا می رود سیگنال هایی به هم می فرستند و از هم دریافت می کنند که نشان می دهد مشکلی وجود دارد. اگر بتوانید این علایم هشدار دهنده اولیه را تشخیص دهید، می توانید روند دعوا را پیش از شروع متوقف کنید. این علایم هشدار دهنده عبارت اند از: افکار شما روی خصایص منفی همسرتان متمرکز شده است. یک حرف یا حرکت ناراحت کننده همسرتان را مدام در ذهن خود مرور می کنید، مدام درباره همه چیز با همسرتان مخالفت می کنید و او را زیر سوال می برید و به چشم های او نگاه نمی کنید و از محبت فیزیکی و رابطه جنسی پرهیز می کنید و هر گونه تلاش برای صحبت کردن را با جوابی تند و کوتاه می دهید و هر چیزی احساس کلافگی را در شما ایجاد کند از این نشانه ها می باشد. در کنار موارد گفته شده علایم فیزیکی میز وجود دارد که شامل انقباض عضلات، دل پیچه، دندان قروچه و ... می باشد. ابراز همدلی و همدردی با هر چه در زندگی همسرتان در حال وقوع است برایتان دشوار می شود. زمانی که این موارد هشدار دهنده را در خود و همسرتان شناسایی کنید در هنگام ایجاد مشکل هشیارانه تر برخورد خواهید کرد و همه ی آن ها نشان می دهد که مشکلی بین شما و همسرتان وجود دارد و با روش های مناسب در جهت حل مشکل قبل از ایجاد بگومگو های وحشتناک که رابطه زناشویی تان را در خود فرو ببرد، کمک خواهد کرد.
قبل از این که حالت انفجاری در رابطه به وجود بیاید از موارد زیر استفاده کنید.
آرام باشید.
بر اساس مطالعات مشاوره روانشناس چند نفس عمیق بکشید، عضلات بدن خود را شل کنید و کارهایی که فکر می کنید آرامشتان را حظ می کند انجام دهید مانند پیاده روی و ...
به خود اطمینان خاطر دهید.
دلایل بی اهمیت بودن این مسئله را با خود تکرار کنید و به گونه ای مثبت صحبت کنید تا خشمتان فروکش کند و به موارد مثبت فعلی متمرکز شوید.
ارتباط دوباره با همسر:
از کلمات و تماس فیزیکی استفاده کنید و درباره موارد مثبت صحبت کنید و از او تعریف کنید.
اجتناب از دعوا زمانی که همسرتان رو به انفجار است.
اگر خودتان آرام هستید اما علایم هشدار دهنده اولیه را در همسرتان مشاهده می کنید دو راه پیش رو دارید. می توانید فقط صیر کنید و امیدوار باشید که بحث و جدل فروکش کند و یا همسرتان به حرف بیاید و همچنین می توانید خودتان مستقیم به او پیشنهاد گفتگو بدهید.مشاوره ازدواج نشان می دهد که اگر می خواهید احتمال دعوا کمتر شود، این که از همان ابتدا خودتان پیشنهاد گفتگو بدهید بهترین گزینه خواهد بود. این کار نه تنها تنش را سریع تر خاتمه می دهد، بلکه به همسرتان نشان می دهد که از احساسات او باخبر هستید و برایتان اهمیت دارد. برای نزدیک شدن به همسری که جوش آورده احساساتش را ارزیابی کنید و جدا از این که چقدر اعتماد دارید چه اتفاقاتی در ذهن همسرتان در حال وقوع است از او بپرسید البته حالت خصومت آمیز نداشته باشید برای مثال بگویید ((حس می کنم از چیزی عصبانی هستی)). از او بپرسید که چه چیزی ناراحتش کرده یا اگر فکر می کنید خودتان کاری کرده اید و حرفی زده اید از او بپرسید که ناراحتش کرده است؟ و در نهایت اگر زمان مناسب باشد و همسرتان هم موافقت کرد، بلافاصله درباره آن چه رخ داده با هم حرف بزنید. ولی اگر شرایط مناسبی نیست و همسرتان زمان بیشتری برای آرام شدن نیاز دارد قرار بگذارید تا در مورد آن صحبت کنید. ولی اگر همسرتان حاضر به گفتگو و شناسایی مشکل نیست بهترین کار عقب نشینی است تا زمانی که به صحبت کردن علاقه نشان دهد ولی در چنین شرایطی سعی کنید از بگو مگو بپرهیزید.
در اکثر موارد راه حل های بالا می تواند برای زوجین کارساز باشد اما درصورتی که نتوانستید موارد بالا را اجرا کنید و یا جواب نداد از مشاوران کلینیک روانشناسی کمک و راهنمایی دریافت نمایید. بگو مگو های طولانی مدت و موفق نشدن در حل آن ها به مرور زمان بسیار خسته کننده خواهد بود و رابطه را به سمت سردی پیش خواهد برد به همین دلیل سعی کنید آگاهی خود را در زمینه حل مشکل بالا ببرید.
دیدگاه خود را بنویسید