فرزندان در محیط خانواده رشد می کنند و وارد جامعه می شوند و از این رو می توان گفت که خانواده اولین جایی است که کودکان بسیاری از مسائل را از جو آن یاد می گیرند پس خانواده سالم و یا ناسالم بودن می تواند در آن نقش مهمی را داشته باشد و همچنین آگاهی خانواده ها از اصول تربیت فرزندان و نیازهای آن ها در طول رشد می تولند نقش اساسی را در تربیت آن ها داشته باشد. به منظور آشنایی با نکات کلیدی تربتی فرزندان برخی از آن ها را جمع آوری کره ایم که شاید برای تان مفید واقع شود.
سعی نکنید همه چیز را درست کنید.
بر اساس مطالعات روانشناسی والدین همواره باید با دادن فرصت به فرزندان، امکان آزمون و خطا بدهند تا آن ها خود فکر کنند و راه حل هایی برای کارهایشان پیدا کنند. البته در بعضی موارد می توانید به آن ها راهنمایی کنید و در برخی موارد نیز از دور مراقبشان باشید اما این که کنترل همه ی امور آن ها را در دست بگیرید به طوری که کودک نتواند مستقل شود و توانایی انجام کارهایش را نداشته باشد می تواند در سلامت روان او تاثیر منفی بگذارد و او را از مستقل شدن باز دارد و این به مرور زمان دردسرهایی را به همراه خواهد داشت که می تواند آینده او را تحت تاثیر قرار دهد.
نه گفتن را به کودکانتان یاد بدهید.
مهارت نه گفتن از مهم تری مهارت های زندگی موفقیت آمیز است. ما در این دنیا نیستیم که فقط به دنبال برآورده ساختن نیازهای اطرافیانمان باشیم بلکه باید این را در نظر داشته باشیم که نیاز و خواسته خودمان در اولویت است. ما تا حدی می توانیم با دیگران همراه باشیم و رضایتشان را به دست بیاوریم و اگر همواره به دنبال برآورده ساختن نیازهای اطرافیانمان باشیم و خودمان را فراموش کنیم دچار ناکامی خواهیم شد.
محبت خود را به همسرتان نشان دهید.
محبت و دوستی خود را به همسرتان نشان دهید، وقتی بچه ها علاقه شما را به یکدیگر ببینند، هم اعتماد به نفسشان بیشتر می شود و هم محبت کرد به یکدیگر و دیگران را یاد می گیرند. احترام و محبتی را که برای همسرتان قائل می شوید، احترامی است که در آینده فرزندتان برای خودش و شما قائل خواهد شد. چندی راهکار برای رعایت این مورد وجود دارد که تا بتوانید محبت خود را به همدیگر ابراز کنید و فرزندان نیز وقتی محبت و علاقه ما را به یکدیگر می بینند از ما یاد می گیرند و این رفتارها را نیز در بزرگسالی استفاده خواهند کرد.
جلوی مستقل شدنشان را نگیرید.
فرزند نوپای شما باید به فردی مستقل تبدیل شود ، پس زمانی که از لجاظ رشدی به مرحله ای رسید که توانست اسباب بازی هایش را سر جای خودش بگذارد و یا لباس بپوشد و خودش غذا بخورد، بگذارید این کارها را بکند. سپردن مسئولیت به بچه ها برای عزت نفس آن ها و سلامتی روانی شان بسیار مهم است.
پرهیز از تحقیر:
ارزش قائل شدن برای فرزندان بسیار مهم است و هر گونه تحقیر و کوچک شمردن می تواند آسیب شدیدی به روان فرد بزند. از این رو هیچ گاه از تحقیر و توهین در مقابل فرزندتان انجام ندهید.
ترغیب به بازی:
بازی روان کودک را پرورش می دهد و کودک با ساختن خانه و خراب کردن آن نیروی ابتکار خود را رشد می دهد. بازی کودک عبارت است از هرگونه فعالیت جسمی یا ذهنی هدف در که به صورت فردی یا گروهی انجام شود و موجب کسب لذت و برآورده شدن نیازهای کودک باشد. البته برخی نکات فراموش نشود که کودک باید با هم سالان خود بازی کد و بازی باید شادی بخش و مفرح بوده و تحرک کافی داشته باشد و اسباب بازی های مناسب با سنش را باید برایش تهیه کنید . والدینی که با بچه های خود بازی می کنند باعث می شوند تا خلاقیت و عاطفه فرزندشان زیاد شود و انرژی های کودکان نیز تخلیه می شود.
احساسات فرزندتان را تصدیق کنید.
زمانی که شکستی را در موردی پشت سر گذاشت، به حرف هایش گوش دهید و اگر به او اجازه دهید که ناراحتی اش را با شما درمیان بگذارد و خودش را خالی کند احساس خوبی را خواهد داشت.
الگوی خوبی برای فرزندمان باشیم.
کودک با نگاه کردن به والدین از آن ها می آموزد و والدین بخش مهمی از زندگی فرزندان را تشکیل می دهند و همواره به عنوان الگویی برای آن ها محسوب می شوند. تقلید کودکان از والدین امری انتخابی نیست و کودک بسیاری از مسائل مانند مسئولیت پذیر بودن، صادق بودن و بسیاری از خصوصیات مهم دیگر را از والدینش می آموزد.
کودکان نمی توانند تعداد زیادی از قوانین را هضم کنند و در صورت مواجه شدن با قوانین بی شمار، بی علاقه و بی توجه می شوند . بحث درباره مسائل پیش پا افتاده را فراموش کنید و کنار بگذارید و تمرکز خود را بر موارد مهم قرار دهید.
بوسیدن و بغل کردن:
بوسیدن و بغل کردن و ارتباط چشمی از راه هایی هست که کودکان دوست دارند از سوی مادر و پدرشان بگیرند اما این کار نباید با اجبار انجام شود و ما قصد آن را نداریم که به زور فرزندمان را تحت فشار قرار دهیم.
همانطور که می بیید رعایت کردن برخی موارد به ظاهر ساده می تواند در سلامت روا فرزندتان و چگونگی رشد و تربیت او تاثیر زیادی بگذارد. از این رو همواره سعی کنید که از برخی اصول تربیتی موثر فرزندان آگاه باشید و اطلاعات به روز در این زمیه داشته باشید و فراموش نکنید که فرزندان دارای دوره های رشد متفاوتی هستند و در هر مرحله از رشد نیاز های متفاتی خواهند داشت که حتی برخی از آن ها به لحاظ جنسیتی نیز متفات است پس این موارد مهم را فراموش نکنید و آگاهی خود را بر اساس موقعیت و شرایط و مرحله رشدی فرزندتان و نیازهای او ارتقا دهید. به همین منظور می توانید از افراد متخصص در این زمینه کمک و راهنمایی دریافت نمایید پس می توانید با مراجعه به مرکز مشاوره اطلاعات لازم را از سوی متخصصان مجرب دریافت نمایید.
دیدگاه خود را بنویسید