اختلافات و تعارضات همسران ، عاملی موثر در سست شدن بنیان خانواده و زوجین است . و از آن جایی که این اختلافات تاثیر بسیاری در ضعیف شدن خانواده دارد باید به آن توجه کرد و با نگاهی دقیق زمینه های اختلاف آن ها را شناسایی کرد . می توان گفت که اگر خواسته ی همسران با یکدیگر هماهنگ نباشد ، در واقع میان آن ها تعارض ایجاد شده است . اختلاف زوجین به دلیل متفاوت بودن ویژگی های شخصیتی ، خانوادگی و جنسیتی می باشد و این کاملا طبیعی است و کمتر زوجی را می توان پیدا کرد که با یکدیگر هیچ مشکلی ندارند و با یکدیگر به طور کامل توافق دارند . ولی اگر زوجین با اختلاف به وجود آمده غیر منطقی برخورد داشته باشند ، در این صورت وضعیت غیر طبیعی خواهد شد .طبق نظر بهترین روانشناس خانواده برخی از زوجین با کوچک ترین اختلاف ، به شکل پرخاشگرانه بر خورد می کنند و آن را پیچیده تر می کنند و به بحرانی تبدیل می کنند و برخی دیگر مشکلات را انکار می کنند و در درون خود می ریزند و خود را درگیر بیماری های روانی می کنند . و برخی دیگر زمانی که خواسته هایشان ناسازگار با همسرشان باشد ، عقب نشینی کرده و حسی از تنفر در درونشان نسبت به همسرشان پیدا می شود .
باید به چند نکته اشاره کنیم که وجود اختلاف در ارتباطات همسران کاملا طبیعی می باشد و نباید به خاطر اختلاف مورد نظر کل وجود فرد را زیر سوال ببریم و با به کار گیری راهکار های گوناگون ، اختلاف به وجود آمده را باید حل کرد .
زمینه های تعارض زوجین چیست ؟
بر اساس مطالعات مشاوره ازدواج موارد گوناگونی هستند که تعارض میان همسران ایجاد می شود و این بستگی به طول مدت ازدواج دارد اما مطالعات نشان می دهد که افراد در مورد کار های خانه ، خرج کردن پول و میزان توجه به یکدیگر بیشترین تعارض ها ایجاد می شود . همچنین ضعف باور ها و رفتار های دینی ، اثر پذیری ار رسانه ها ، مشکلات بر قراری ارتباط با یکدیگر و مشکلات ارتباط با خانواده همسر و مشکلات دیگر که بر خانواده اثر می گذارد ، مانند مشکلات شغلی ، اجتماعی و ... از دیگر زمینه ها برای ایجاد اختلاف میان زوجین می باشد .
اگر به شکل ندارستی با تعارض ها برخورد شود ، چه مشکلاتی ایجاد می شود ؟
همانطور که گفتیم ، به وجود آمدن اختلاف و تعارض میان همسران ،، امری کاملا طبیعی به شمار می رود ، ولی اگر که این اختلافات میان زوجین مورد بی توجهی قرار بگیرد ، این مشکلات بیشتر شده و مشکلات دیگری نیز به وجود بیایند و یا این تعارض ها سبب شود که فرد نسبت به همسر خود احساس تنفر کند و یا چون آن ها را بیا نکرده و در دل خود نگه داشته سبب بروز اختلالات روانی مانند اضطراب و اقسردگی و یا نشخوار فکری شود . زمانی که حل تعارض ها نسنجیده و درست و عاقلانه نباشد ، در نهایت این تعارضات سبب ایجاد جر و بحث ، پرخاشگری ، ستیزه جویی و در نهایت قطع ارتباط و تصمیم به جدایی را به عمراه داشته باشد . فقدان گفت و گو ، فقدان رهبری و تصمیم گیری ، تفاوت و تعارض بر سر ارزش ها ، عقاید متفاوت درباره ی نقش های جنسیتی ، مواردی از گذشته که هنوز حل نشده باقی مانده اند از موارد تعارض شامل می شود .
طبق نظر مشاور خوب در سال های اول زندگی ممکن است که افراد به سبک زندگی یکدیگر عادت نکرده باشند و به همین دلیل ممکن است که مشکلات زیادی را در این راه تجربه کنند ولی اگر که به شکل درستی این مشکلات را حل کند بهتر می توانند زندگی مشتک خود را پایه ریزی نمایند . یکی از مواردی که باید توجه شود ، تفاوت های جنسیتی می باشد . زنان و مردان تفاوت های بسیاری با یکدیگر دارند . این تفاوت ها به شدت در رابطه تاثیر می گذارد و باعث به وجود آمدن اختلاف های بسیاری می شود . زمانی که اطلاعات کافی درباره ی تفاوت های جنسیتی یکدیگر داشته باشید و آگاهانه از آن ها مطلع باشید و آن ها را قبول کنید و بپذیرید بهتر می توانید با شرایط کنار بیایید و مشکلات خود را بهتر حل کنید .
برخی مواقع حل مسئله نیازمند فردی متخصص در مرکز مشاوره ایرانی می باشد تا با دیدی بی طرفانه نسبت به مسائل بنگرد و راه حل موثر را بیان کند و از طرفی به زوجین کمک می شود تا مهارت های حل مشئله را یاد بگیرند و با تمرین هایی آن ها را در زندگی خود اجرا کنند و به شکل عادت های با ثبات دربیاورند . زندگی مشترک موفق نیازمند تلاش از سوی هر دو فرد می باشد و یک نف نمی تواند رابطه را به تنهایی درست کند و آن را هدایت کند . و به این نکته باید تاکید شود که از آن جایی که مشکلات و وجود آن ها طبیعی است باید همواره زوجین نسبت به این مووضع آگاه باشند و همواره برای آن تلاش کنند و از آن غافل نشوند . و در جهت رشد رابطه ی خود تلاش نمایند .
دیدگاه خود را بنویسید