هر فردی به دنبال آرزوی داشتن رابطهای سالم و کارآمد و سرشار از صمیمیت و عشق میباشد. به همین دلیل در این مسیر از انجام برخی کارها باید صرف نظر کرد و راههای بهتری را جایگزین آن کرد. در ادامه به مواردی اشاره میکنیم که انجام ندادن آنها میتواند مفید واقع شود. اگر که فکر میکنید رابطه تان نیاز به تغییراتی دارد به ادامهی این مطلب توجه کنید.
صحبت نکردن :
طبق نظر بهترین روانشناس خانواده در بسیاری از مواقع فکر میکنیم که اگر حرف دلمان را نزنیم و خواسته ها و نیازهایمان را به زبان نیاوریم، شرایط بهتر خواهد بود و از دعوا جلوگیری خواهد شد . ولی استفاده از این شیوه به مرور زمان مشکلات بیشتری را ایجاد خواهد کرد. زیرا خواسته ها و مشکلات بدون این که رفع شوند و یا حل شوند، روی هم جمع شده و در نهایت ممکن است تحت شرایط بدتری قرار گرفت. زوجین وقتی به هم نزدیک باشند، صمیمتشان بیشتر میشود و در کنار آن دلخوری ها نیز افزایش پیدا میکند. و این کاملا طبیعی است. زیرا که هم توقع ها بیشتر میشود و هم تفاوت های شخصیتی برجسته میشوند و اگر بین شما سوءتفاهم، دلخوری و ناراحتی پیش نیاید، در این صورت است که مشکلی وجود دارد. ابراز ناراحتی و صحبت کردن دربارهی آنها به شیوهای درست در تعیین سطح رابطهی عاطفی سالم نقش دارد.
دنبال برنده بودن در دعوا ها :
زمانی که به مشکلی بر میخورید، ممکن است که با یکدیگر جر و بحث کنید و پیوسته به دنبال مقصر باشید و به دنبال راهی برای برنده شدن در دعوا بگردید . در این صورت در واقع همه ی مسئولیت های رابطه و رفتارهای خودتان را به دوش دیگری می اندازید و جبهه میگیرید و و فکر میکنید که در این مشکل هیچ نقشی نداشتید. طبق نظر بهترین روانشناس خصوصی این کار جز شدت گرفتن دعوا و بیشتر شدن مشکل سود دیگری ندارد و بسیار آسیب رسان است . آن چه که در رابطه اهمیت دارد این است که زوجین به دنبال راهی برای پیدا کردن راه حل برای مشکل و حل کردن آن باشند و رابطهی عاطفی خود را حفظ نمایند. و در نتیجه در ایجاد رابطهی سالم نقش خواهند داشت.
نادیده گرفتن احساسات فرد مقابل :
همانطور که احساسات شما برایتان اهمیت دارد، احساسات طرف مقابلتان نیز باید برایتان مهم باشد. همدلی کردن با یکدیگر و درک متقابل از موارد بسیار ضروری در رابطه میباشد و نقش تعیین کننده دارد. نادیده گرفتن احساسات یکدیگر به مرور زمان صمیمیت را کاهش میدهد و دلخوری ها و ناراحتی ها را افزایش میدهد. از این رو همان اندازه که به احساسات خودتان اهمیت میدهید باید به احساسات شریک عاطفی تان نیز آگاهی داشته باشید.
تلاش برای تغییر افکار او:
بر اساس گفتهی مشاورین ایرانی خوب هر یک از طرفین در رابطه باید به یکدیگر احترام بگذارند و در واقع به نیاز های یکدیگر نیز اهمیت قائل باشند و برای آن ها احترام بگذارند. هر فردی در رابطه میتواند نقطه نظر و دیدگاه خودش را داشته باشد و آزادانه و به دور از ترس هرگونه قضاوت و داوری آن ها را مطرح کند. در این صورت می توان رابطهی سالم و کارآمدی را ایجاد کرد.
صبر برای ذهن خوانی از سوی فرد مقابل:
بسیاری از زوجین نیازها و خواستههایشان را به زبان نمیآورند و منتظر این هستند که شریک عاطفیشان خودش آنها را بفهمد و ذهن آنها را بخواند. چنین چیزی دور از انتظار است و هیچ فردی از ذهنیت طرف مقابل و خواسته هایش و طرز فکرش خبر ندارد. هر فردی باید نیاز ها و خواسته هایش را به شکل واضح بیان کند و دربارهی آن ها صحبت کند. در این صورت رابطه حالت سالم و رضایت بخشی خواهد داشت زیرا که هر دو طرف در جهت حفظ رابطه و برقراری ارتباط تلاش میکنند.
رعایت نکرن حد و مرز های یکدیگر :
هر فردی بعد از ازدواج و یا در ارتباط با شریک عاطفی علاوه بر این که در جهت حرکت دوسویه برای رابطه شان تلاش کنند باید در جهت حفظ فردیت خودشان نیز گام بردارند. رعایت نکرن حد و مرز های یکدیگر و عبور از آن ها به مرور زمان احساس آزادی را خواهد گرفت و رابطه را با بحران هایی مواجه خواهد کرد . به همین دلیل زوجین در رابطه باید فردیت خود را حفظ کنند و برای آن احترام قائل باشند زیرا که هر فردی نیاز دارد زمانی را برای خودش در نظر بگیرد. این کار در کیفیت رابطه بسیار موثر است زیرا فرصتی پیش میاید که زوجین دلتنگ یکدیگر شوند و از لحظات بودن با یکدیگر لذت ببرند.
و در آخر این که:
مواردی که گفتیم از چند مورد اساسی در جهت ایجاد رابطهی سالم میباشد. اگر که فکر میکنید قادر به برقراری رابطهی لذت بخش با شریک عاطفی تان نیستید و نمی دانید که چگونه آن را درست کنید میتوانید از مشاوران کلینیک روانشناسی در ایران نظیر انتخاب نو کمک و راهنمایی دریافت نمایید و به خود و همسرتان فرصت زندگی بهتر را بدهید.
دیدگاه خود را بنویسید