زوج ها به دلایل مختلفی در مورد چگونگی برخورد با مسئله پول مشکل دارند. و اکثر مشکلات زمانی به وجود می آید که یکی از زوج ها فکر می کند که همسر یا شریک زندگی اش، عملکرد خوبی در مورد پول خرج کردن ندارد و به همین دلیل در ادامه به دردسرهای مالی که بین زوجین رایج هستند را بیان می کنیم.
ولخرجی یا صرفه جویی:
بر اساس مطالعات مشاوره خانواده پول خرج کردن و یا پس انداز کردن دو ویژگی شخصیتی هستند که در رابطه با پول مطرح می شوند. و دو مورد از مشکلات زوجین در زمینه نحوه پول خرج کرئن و پس انداز کردن است و دلیل مشکل این است که هرکس روشی برای پول خرج کردن و پس انداز دارد. اکثر زوج ها قبل از ازدواج کردن و شروع زندگی مشترکشان متوجه این تفاوت ها در شیوه برخورد با پول نمی شوند. ولی هر چقدر که تفاوت شیوه خرج کردن بیشتر باشد، احتمال بروز تضاد بر سر مسائل مالی بیشتر است.
برخی از افراد دائما در حال خرج کردن هستند و برخی دیگر فقط پس انداز می کنند. یک دسته از افراد عاشق پول خرج کردن برای خود و دیگران هستند و ولخرجی می کنند و برخی دیگر از سوی اضطرار پس انداز می کنند و نسبت به پول خرج کردن نگران هستند. و برخی دیگر از مردم در جایی بین این دو دسته هستند و به راحتی می توانند اشتیاق خود برای پول خرج کردن را کنترل کنند و همین تفاوت ها است که باعث ایجاد مشکلات مالی بین زوجین می شود.
نقاط قوت مالی زوج های موفق چیست؟
زوج های موفق نیز ممکن است با توافق بر سر مسائل مالی دچار مشکل شوند ولی تفاوت های زیادی بین زوج های موفق و نا موفق برای حل این مشکل وجود دارد که نشان می دهد زوج های موفق بر سر این مسئله بهتر عمل می کنند. به این منظور در ادامه نکاتی را معرفی می کنیم که می تواند در بهبود بخشیدن رابطه شما و همسرتان موثر باشد.
بهبود روابط مالی:
به محدودیت مالی توجه داشته باشید.
بر اساس گفته مشاور ازدواج بسیاری از مشکلات مالی که مردم دارند ممکن است از طریق جامعه به آن ها القا شده باشد. و به این صورت است که مردم موفقیت را در ثروتمند بودن می بینند و به درآمد فرد اشاره می کنند تا به موفقیت های اجتماعی او. و در نتیجه افراد درگیر پول جمع کردن می شوند و فکر می کنند که این کار باعث خوشبختی آن ها خواهد شد. نظرسنجی و مطالعات گسترده نشان می دهد که مهم ترین عوامل برای تعریف زندگی موفقیت آمیز ازدواج خوب، داشتن ارتباط خوب با فرزندان، کمک به نیازمندان، داشتن حرفه و شغل مورد علاقه و تحصیلات است. به همین دلیل مهم است که در جریان تعیین اهداف مالی به شیوه ای واقع گرایانه درک کنید که پول چه کاری می تواند برای شما انجام دهد.
تصمیمات مالی را یا یکدیگر اتخاذ کنید.
مشکلات مالی و مشکلات خانوداگی با یکدیگر مرتبط هستند و فکر کردن به بدهی ها و قبض ها باعث می شود که ما به سختی از زندگی لذت ببریم. بیشتر مواقع مشکل مقدار پول نیست بلکه چگونگی مدیریت پول است . تحقیقات نشان می دهد که زوج هایی که از میزان کنترل یکسان در نحوه پول خرج کردن برخوردارند در مقایسه با زوج هایی که یکی از آن ها تصمیم گیرنده اصلی و کنترل کننده مسائل مالی است شادکام و موفق ترند. زمانی که تصمیمات مالی را با همراهی یکدیگر اتخاذ می کنید به نوعی در رابطه تان برابر بودن را نشان همسرتان می دهید.
آگاهی از بودجه و برنامه ریزی بر اساس آن:
طبق نظر روانشناس بودجه بندی راهی برای تصمیم گیری عاقلانه و فعالانه در مورد نحوه ی کارکرد پول است. اگر بودجه زندگی تان را مشخص کنید در نتیجه می توانید زندگی خود را از مشکلات مالی جدا نگه دارید و استرس و فشار روی زندگی و روابطتان کم خواهد شد. برای این کار می توانید مخارج ماهانه تان را لیست کنید. شاید اوایل برایتان سخت باشد که بر اساس برنامه پیش بروید و اگر ماهانه مقادیری را برای کارهایی نظیر هدیه خریدن، تفریح و .... کنار بگذارید این کار خوشایند تر خواهد شد و سختی هایی که ممکن است داشته باشد را کمتر جلوه کند. البته تکرار این کار به مرور زمان راحت تر خواهد بود و به صورت عادت خواهد شد.
پس انداز:
شما و همسرتان در کنار بودجه بندی باید تصمیم بگیرید که میزانی از درآمدتان را پس انداز کنید و به آن دست نرنید. و سعی کنید که با همسرتان اهداف مالی را به صورت ماهانه بررسی نمایبد.
در صورتی که طبق این موارد پیش بروید در ابتدا ممکن است که دشواری هایی را تجربه کنید اما یاد میگیرید که چگونه منظم خرج کنید و از بسیاری مشکلات فاصله بگیرید. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه با مرکز مشاورین در ارتباط باشید.
دیدگاه خود را بنویسید