مواردی هستند که بر اساس مطالعات مشاور ازدواج در گفت و گوی شما با دیگران در هر شرایطی می تواند مفید باشد و باعث شود که گفت وگوی استاندارد و مفیدی را داشته باشید پس به موارد زیر توجه کنید و ان ها در صحبت هایتان رعایت کنید.
قرار نیست همه چیز را بدانید.
طبق نظر مشاوران مرکز مشاوره املا امکان پذیر است که نسبت به چیزهایی که به ان ها اگاهی ندارید چیزی نگویید و روراست بگویید کهنمی دانید ودو دلیل مهم برای این کار وجود دارد اولا پایه های اعتماد و صداقت را می سازید و دوم لغزش پذیر بودن خودتان را می پذیرید. اعتراف کردن به اشتباه و یا این که در مورد چیزی نمی دانید ممکن است این احساس را در شما ایجاد کند که ضعف هایی دارید ولی این کار باعث ایجاد حس قوی همدلی خواهد شد. پس تاکید می کنیم که اگر از درست و غلط بودن جیزی مطمئن نیستید و با دانش کافی در ان زمینه ندارید صحبت کنید و بگویید که نمی دانید .
حاشیه نروید.
طبق نظر مشاور ازدواج اگر که بحث بسیار جذابی را زیاد با جرزیات تعریف کنید رنگ و بوی خود را می بازد و دیگر جذاب نخواهد بود وقتی وارد حاشیه می شوید مسیر اصلی را گممی کنید و نمی توانید تمرکز مخاطب را روی حرف هایتان نگه دارید و حوصله اطرافیان را سر می برید ذکر تاریخ ها و یا اسامی و گیر دادن به ان ها کار درستی نیست و از جذابیت حرف هایتان می کاهد. موضوع اصلی را بدون حاشیه مطرح کنید .
اگر چیزی را برای خودتان چندین بار تکرار کنید مفید خواهد بود زیرا که ان را به یاد خواهید سپرد و این به نفع شماست ولی دیگران در ان سهیم نیستند یعنی اگر شما چیزی را برای دیگران مرتبا تکرار کنید یاد خودتان خواهد ماند ولی برای دیگران این طور نیست و هیچ جذابیتی ندارد
کوتاه حرف بزنید.
در بحث مشاوران روانشناسی کوتاه نگه داشتن گفت وگو ها نوعی انضباط است و به طرزی باور نکردنی پر ارزش است. اگر حرف مهمی دارید و می خواهید دیگران ان را به خاطر بسپارند کوتاه و خوشایند صحبت کتید. ما نمی توانیم برای مدت طولانی به چیزی توجه کنیم و سال های اخیر مدت زمان توجه ما به چیزی رو به کاهش است به همین دلیل در صحبت کردن باید مراعات کنید که طولانی نباشند و هر چه پیامتان مهم تر باشد ضرورت بیشتری دارد که طول کلامتان را طوری تنظیم کنید که بهترین استفاده را از دوره های کوتاه مدت توجه فرد مخاطب ببرید.
صحبت کردن مانند توپ بازی است و دو طرف باید در ان شرکت داشته باشند و نمی تواند یک طرفه باشد و زمانی که شما روی صحبت هایتان کنترل دارید که کوتاه باشند در واقع به فکر طرف مقابلتان هستید. و به راحتی می توانید از واکنش های طرف مقابل و زبان بدنش متوجه شوید که دیگر تحمل شنیدن حرف هایتان را ندارد و گاهی نیز ممکن است که شما گیر چنین صحبت های ظولانی شوید و فکر می کنید که طرف مقابل صحبت هایش را تمام نخواهد کرد. گاهی می خواهید که شما مودبانه از گفت و گو خارج شوید ولی گاهی نمی توانید و باید صبر کنید و تاب اوری را تمرین ککنید. گفت وگو به زمان و صبر نیاز دارد و به همین دلیل ارزشمند است. شما با صبرتان می توانید چیزهای خوبی به دست بیاورید و اگر می بینید که طرف مقابل در صحبت هایش از مسیر اصلی منحرف می شود با بیان سوال های هدف دار به صحبت هایش جهت بدهید تا از مسیر اصلی خارج نشود.
گوش دهید.
تقریبا همه در خوب گوش دادن دچار نقص هایی هستند وکامل نیستند تعداد بسیار کمی از ما فعالانهگوش می دهیم و موضوع فقط شنیدن نیست بلکه فهمیدن، پاسخ دادن، و به خاطر سپردن نیز مطرح است. ناتوانی در انجام این کار بیش از ان که نقص شخصیتی باشد نقص بشری است و به همین دلیل همگی در این مسئله مشکل داریم و به همین دلیل نیازمند تمرین های اساسی هستیم تا بتوانبم ارتباط درست و بهتری با اطرافیان داشته باشیم.
گاهی بهتر است حرف نزنیم.
طبق نظر مشاوران روانشناسی یک گفت وجوی خوب نیازمند انرژی و تمرکز است. و این دومورد اغلب کمیاب هستند. اگر به شکل معنی داری نمی توانید وارد گفت وگو شوید توصیه می کنم اصلا وارد گفت و گونشوید و صادق ومودب باشید و از گفت و گو خارج شوید. وقتی خیته و ازرذه و نا خوش هستید حضور شما در بک بحث نه مفید است و نه ثمر بخش . وقتی میلی به حرف زدن ندارید اگر خودتان را محبور به ان مار کنید از نقشی که در گفت و گو ایفا می کنید رضایت نخواهید داشت و احتمالا حرف های طرف مقابل هم در خاطرتان نخواهد ماند. هرگز نباید به خاطر خارج شدن از گفت و کویی که نمی توانید ذهنتان را روی ان متمرکز کنید احساس گناه داشته باشید. شاید این موضوع برای کسانی که شخصیت درون گرا دارند حس ارامش بدهد. زیرا که دلون گراها در تنهایی تحدید قوا می کنند. در کنار دیگران بودن و حرف زدن با ان ها. می تواند برایشان فرساینده و خسته کننده باشد.
اما تنهایی فقط برای درون گراها خوب نیست و افراد دیگر هم نیاز به این تنهایی دارند پس مجبور نیستید وقتی حوصله ندارید با کسی حرف بزنید و سعی کنید که ساکت باشید و حرف ها را به زمان دیگری منتقل کنید تا برایتان لذت بخش باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر با در ارتباط باشید.
دیدگاه خود را بنویسید