دغدغه ی هر خانواده ای سالم این است که فرزندان خود را به بهترین شکل تربیت دهند تا بتوانند برای خود و جامعه شان مفید واقع شوند . در این متن به برخی از موارد در خصوص تربیت فرزندان پسر بیان خواهیم کرد که چگونه بتوانیم کودک و نوجوان با جنسیت پسر خود را به بهترین شکل تربیت کنیم .
راهکار هایی برای تربیت فرزندان پسر :
دوست او باشید :
والدین باید تلاش کنند تا دوست او باشند ، مستقیم یا غیر مستقیم به پسر خود اطمینان دهید که هرگاه دچار دردسر شده شما به عنوان دوست و والد او حضور داشته و دستش را خواهید گرفت و باید به او اطمینان بدهید که هیچ گاه به شک و تردید ها و تفکرات بچه گانه اش نخواهید خندید و او را تنها نخواهید گذاشت بلکه به افکارش نیز قوت قلب خواهید داد و باید کاری کنید که روی شما حساب باز کند و باید فرزند پسرتان اطمینان خاطر شود که زمانی که به مشکلی برخورد کرد بدون قضاوت و داوری و سرزنش کردن خود را جای او گذاشته و همدلی و درک خواهید کرد و تا حد امکان به او کمک خواهید کرد . طبق نظر روانشناس نوجوان این عزت نفس برای فرزندان برای زندگی در زندگی اجتماعی ضروری می باشد .
از اشتباهاتش چشم پوشی کنید .
طبق نظر مشاوران مرکزهای روانشناسی خطا ها بهترین تجربه ها را به انسان می دهد . نوجوانان به اندازه ی بزرگ تر ها تجربه ندارند و ممکن است که دچار اشتباهاتی شوند و این کاملا طبیعی است و این والدین هستند که می توانند به آن ها کمک کنند تا در این شرایط دشوار فرزندانشان اعتماد به نفس خود را حفظ کنند .
برای او وقت بگذارید .
بخشی از زمان خود را با او بگذرانید و اجازه دهید که پسرتان احساس کند که نه تنها او را دست دارید و به او عشق می ورزید بلکه نگرانش هستید و تلاش کنید که عواطف خود را در درون خود محبوس نکنید ، آن ها را ابراز کنید و عملا به او نشان دهید نباید فقط به ابعاد مالی فرزندان و تاکین آن ها فقط از این جهت پرداخته شود بلکه باید به موارد این چنینی برای داشتن روابط خوب باید تلاش کرد .
خود را به جای پسرتان بگذارید .
پسرتان و موقعیتش در حال حاضر را با خودتان و شرایط آن زمان که همسنش بودید ، مقایسه نکنید . همه چیز تغییر کرده است ، شما در نتیجه ی محیط اجتماعی خود از پدرتان واهمه داشتید و به او احترام می گذاشتید هیچ دلایلی هم وجود نداشت ، شما بدون هیچ سوالی آن را قبول می کردید . باید به خاطر داشته باشید که پسرتان در محیط امروزی رشد پیدا می کند که حاصل ارتباطات به روز می باشد پسر شما خیلی بیشتر از وقتی که شما درگیر ارزش های اجتماعی آن زمان بودید ، دچار گم گشتگی شده است . شکیبا باشید و با او مدارا کنید . اگر او گاهی اوقات کار های غیر منطقی انجام می دهد با استاندارد های خود در مورد آن ها قضاوت نکنید . تلاش کنید که خود را به جای او بگذارید ، قبل از این که راجع به او قضاوت کنید .
آموزش همدلی :
همدلی کردن یکی از کار های مهم در هر روابط اجتماعی می باشد . زمانی که افراد از کودکی آن را یاد بگیرند در بزرگسالی با خانواده ، همسر ، فرزند و دوستان و افراد دیگر رابطه یبهتری را تجربه خواهند کرد . والیدن می توانند زمانی که فرزندشان در حال انجام علایق خودشان می باشد آن ها را تشویق و تحسین کتتد و دز اینص ورت است که فرزند نیز آن را از پدر و مادر خود یاد می گیرد .
تقویت عزت نفس :
عزت نفس نقش تعیین کننده ای در ارتباطات دارد و همچنین در ادامه تحصیل ، انتخاب شغل ، انتخاب همسر ، روابطش با دوستان و آَنایان را تحت تاثیر قرار می دهد و والدین نقش مهمی را در این مورد ایفا می کنند زیرا که عزت نفس به معنای اطمینان داشتن به شایستگی ها و توانایی های خود می باشد و والدین با احترام گذاشتن به فرزندشان ، و تحسین و تایید فرزند خود می توانند به نتیجه ی مطلوبی برسند .
ارتباطات درون خانواده :
طبق نظر زوج درمانگر زمانی که مادر و پدر با یکدیگر برخورد مناسبی داشته باشند یعنی صمیمیت ، احترام و همدلی بین زوجین وجود داشته باشد کودکان و نوجوانان نیز روابط بهتری را تربه خواهند کرد . طبق مطالعات مشاوره قبل طلاق هر گونه عصبانیت و خشونت و عدم وجود صمیمیت در خانواده تاثیر منفی و مخربی به کودکان و نوجوانان وارد می کند . اگر که والدین به روابط زناشویی خود اهمیت دهند و پیوسته آن را ارتقا ببخشند تاثیر مثبتی بر روی فرزندان خود خواهند گذاشت.
برخی نشانه های هشدار دهنده وجود دارد که در صورت مشاهده در فرزندان پسر خود باید دقت بیشتری داشته باشید مانند مشکلات رفتاری ، مشکلات عاطفی ، افسردگی ، صدمه زدن به خود ، خود کشی ، اضطراب ، رفتار های خشونت آمیز و پرخاشگری ، مصرف نوشیدنی های الکلی و ... از این رو باید پیوسته با او ارتباط بر قرار کنید و صمیمی باشید ، اتفاق های کوچک را بزرگ نکنید و به دوستان او توجه داشته باشید و خودتان مانند یک دوست با او رفتار کنید و حامی او در هر لحظه باشید .
دیدگاه خود را بنویسید