برای همه افراد گاهی اوقات پیش آمده است که انجام کار درست برایشان مشکل باشد و یا نسبت به کار هایی که کرده اند حس بدی داشته باشند . بهترین مشاوره روانشناسی در تهران به ما در کار با تجربیات درونی و ایجاد ارتباط عمیق تر با دیگران کمک می کند . و همچنین در مواجهه با ترس ها یا برای پاسخ سنجیده تر به دیگران زمانی که ما را آزار می دهد یا نا امید می سازد ، به ما انعطاف پذیری بیشتری در رفتار اعطا خواهد کرد .
اعمال ما می تواند به شکل های مختلفی ما را به دردسر بیاندازد . روزانه صدها انتخاب می کنیم که بر حال خودمان و اطرافیانمان تاثیر می گذارند . انتخاب این که یک قطعه دیگری از کیک بخوریم ، اینکه بخوابیم یا بیدار بمانیم ، اینکه کارمان را انجام دهیم یا از زیر کار فرار کنیم ، این که حقیقت بگوییم ، به کسی کمک کنیم و ... به نظر می رسد بسیاری از رنج های ما پیامد های عادات بد ما هستند . طبق نظر روانشناس خانواده خوب برخی از این پیامد ها بیرونی اند مثل زمانی که در ارتباط با دیگران به مشکل بر می خوریم یا سلامتی خود را به مخاطره می اندازیم و برخی دیگر جنبه درونی دارند مثل وقتی که به خاطر بد بودن ، حس بدی به خود داشته باشیم . برخی از انتخاب ها هر دو پیامد را به دنبال دارند ، مانند وقتی که افراط در مصرف الکل باعث می شود حرف هایی بزنیم که نباید بزنیم و روز بعد باعث گیجی و منگی و تداخل با عملکرد شغلی مان می شود و احساس خجالت و شرم به سراغ می آید .
چگونه می توانیم تصمیم های سنجیده بگیریم ؟
اولین و اساسی ترین قدم این است که متوجه شویم این ما هستیم که انتخاب می کنیم . برخی از عادت های ما به قدری کهنه و جا افتاده اند که اصلا از تصمیم خود برای رفتن به سمت یخچال ، بهانه آوردن ، یا خرج کردن پول بیش از آنچه که برنامه ریزی کرده بودیم ، آگاه نیستیم . وقتی بدن توجه زندگی می کنیم از این که چگونه یک شبه چند کیلو وزن اضافه کردیم ، یا چرا همسر یا دوست به ما بی اعتنایی می کند یا چرا پول از حساب کم شده است ، متعجب می شویم . طبق مطالعات انجام شده در مرکز مشاوره زوج درمانی ، این عادت های بد ممکن است مشکلاتی را در رابطه ایجاد کند و زندگی مشترک آن ها را با خطر هایی مواجه کند . اما زمانی که افراد بتوانند به صورت آگاهانه تری به رفتار خود کنترل داشته باشند از بروز بسیاری از مشکلات در زندگی خانوادگی ، شغلی و... می کاهند . عادت های مشکل ساز زیادی وجود دارند که زندگی افراد را تحت تاثیر قرار می دهند اما اگر کنترل بیشتری بر رفتار های خود داشته باشیم زندگی بهتری خواهیم داشت . از عادت های مشکل ساز می توان به خوردن بیش از حد ، خوردن غذاهای ناسالم ، کشیدن سیگار ، خیلی دیر خوابیدن ، تماشای زیاد تلویزیون ، استفاده زیاد از اینترنت و تلفن همراه ، کار کردن زیاد و یا طفره رفتن از کار ، انجام ندادن فعالیت های جسمانی ، خریدن چیز هایی که لازم ندارید ، دلبری بیش از حد ، روابط جنسی نا مناسب ، دروغ گفتن ، بزرگ نمایی مشکلات و..... از این دسته هستند که به میزان زیادی روابط ما را تحت تاثیر قرار می دهند .
احساس گناه چیست ؟
بیشتر ما از احساسی که هنگام شکست در بر آوردن معیار های درونی مان پیدا می کنیم ، نفرت داریم . احساس گناه و شرم ما را از درون آزار داده و وادار به رفتار های مخرب بیشتری می کند از این که جریمه شویم ، طلاق بگیریم ، از کار اخراج شویم یا سایر هزینه های عادات بد را بپردازیم خوشمان نمی آید . با استفاده از مشاوره و روان درمانی و استفاده و یادگیری تکنیک های جدید نظیر توجه آگاهی می توان بر بسیاری از مشکلات غلبه کرد همچنین استفاده از خدمات غیر حضوری و کمک گرفتن از مشاور اینترنتی خوب بسیار سودمند خواهد بود .
توجه آگاهی چه کمکی به ما می کند ؟
وقتی آگاهی از لحظه حاضر همراه با پذیرش را تمرین می کنیم ، همواره با تکانه های تازه و نه چندان تازه بسیار متنوعی که وارد ذهنمان می شود رو به رو هستیم . همچنین از بسیاری دو سو گرایی های خود آگاه می شویم . احساسات ضد و نقیضی که نسبت به مردم ، شغل خود ، بدن خود و هزاران تصمیمی که هر روز می گیریم ، داریم . چگونه باید انتخاب کرد ؟ یک راه بسیار ساده در نظر گرفتن خطر تنبیه است . ما با یک حساب سرعت خود را در اتوبان کم می کنیم یا هنگام رسیدن به تابلو دور زدن ممنوع توقف می کنیم . البته گاهی اوقات رفتار ما توسط وجدانمان هدایت می شود . تقریبا همه ما این حس را داریم که کسی یا چیزی در درونمان است که اعمال ما را نظارت کرده و آن ها را از نظر اخلاقی قضاوت می کند . این بخش ذهن اولین بار در کودکی شکل می گیرد ، آن زمان که ما تذکر های بی پایان والدینمان را در مورد رفتار درست و غلط درون فکنی می کنیم و این قوانین درونی را در خفا نقض می کنیم ، احساس گناه کرده و هنگامی که دستمان رو شود شرمگین می شویم .
برای تصمیم گیری اصول دیگری هستند که از اجتناب از تنبیه ، گناه یا شرم فراتر می رود . وقتی به تجربه خود دقیق تر توجه کنیم در می یابیم که رفتار زیان آور در ذهن ما امواجی از آشفتگی ایجاد می کند . از طریق توجه آگاهی می توان تصمیم های عاقلانه تر و سالم تری داشت و رنج تصمیم های نادرست را به حداقل می رس
دیدگاه خود را بنویسید