نیاز همه ی انسان ها نیاز به پذیرفته شدن و نیاز به داشتن احساس تعلق نسبت به کسی یا چیزی است. نیاز به پذیرفته شدن در خانواده از هر چیزی مهم تر است. اگر دقت کرده باشید برخی از بچه ها به اشخاص ناباب وفادار باقی می مانند و علتش این است که این گروه ها بد یا خوب، نیازهای آن ها را به احساس داشتن امنیت خاطر و احساس تعلق براورده می سازند. اگر این نیاز از سوی خانواده برآورده نشود، فرزند به کسان دیگری ملحق خواهد شد که مورد محبت و پذیرش واقع شود. مطالعات بهترین مرکز مشاوره خانواده نشان می دهد که برای این که پایبند خانواده باشید باید نیازهای خود را از سوی آن براورده سازید و خواهید دید که در این صورت برای دریافت آن به دیگران مراجعه نخواهد کرد. اگر فرزندان احساس کنند که در خانواده مورد پذیرش واقع شده اند به سمت شما می آیند زیرا که می توانند روی خانواده خود حساب کنند و این برای یک خانواده بسیار اهمیت دارد. در ادامه اشاره می کنیم که چگونه خانواده ای پر توجه و پذیرنده داشته باشید.
خانواده را در برنامه جای دهید.
برای داشتن خانواده ای موفق باید همه روزه تلاش کنید و شرابط مطلوب را فراهم سازید برای مثال برنامه های روزانه خود را تغییر دهید تا فرصت بیشتری برای وقت صرف کردن با فرزندتان ایجاد کنید و با افراد خانواده قرار بگذارید و به آن ها پایبند بمانید و به فرزدانتان کمک کنید که هدف گذاری داشته باشند و در رسیدن به آن ها تلاش کنند. زیرا که فرزندان در زندگی به راهنما و داشتن جهت و سو نیاز دارند و در این راه می توانید به آن ها کمک کنید.
برنامه ای ترتیب دهید که همه افراد خانواده توانمندی هایشان را نشان می دهند.
طبق نظر مشاور خوب هر یک از فرزندان ما دارای استعداد ها ، مهارت ها، توانمندی ها، علایق به خصوصی هستند و با آن ها پا به این دنیا گذاشته اند و افراد خانواده باید بتوانند توانمندی های خود را بروز دهند و این چیزی نیست که به آن ها اجبار کنید. شما باید به منحصر به فرد بودن فرزندتان احترام بگذارید و او را تشویق کنید و انچه که دوست دارد یا ندارد و علایق و استعداد هایش چقدر متفاوت است باید مورد احترام قرار بگیرد به شرط آن که فردی مخرب و ویرانگر نباشد و به دیگران لطمه وارد نسازد و همه باید به منحصر به فرد بودن خود احترام بگذارند. همچنین شما به عنوان والد باید به اقدامات مثبت فرزندتان توجه کنید معمولا والدین درباره کارهای بد بچه هایشان می گویند و این عیب یابی ها روی احساس ارزشمندی کودک تاثیر می گذارد. زمانی که انتقاد می کنید یعنی تعریف و تحسین نمی کنید و به کارهای مثبت فرزندتان بها نمی دهید. و به جای این که به سرعت فرزندتان را سرزنش کنید سعی کنید که منفی بافی نکنید و بدون قضاوت از اصل ماجرا آگاه شوید شاید که فرزندتان قصد بدی نداشته است.
احساس امنیت و آرامش را در خانواده ایجاد کنید.
بر اساس مطالعات روانشناسی ازدواج فرزندتان به شما و همسرتان به عنوان تکیه گاهی امن نگاه می کنند. اگر بچه ها در خانواده هایی بزرگ شوند که در آن تعارض وجود دارد، وقتی می بینند در خانه شان خصومت آشکار شده و میان پدر و مادرشان مشاجره شده است دچار مشکل روحی و روانی می شوند و احساس عدم امنیت می کنند و همواره نگران خواهند بود که خانواده شان متلاشی خواهد شد.
تا جایی که می توانید با همسرتان توافق کنید که جلوی فرزندان دعوا نکنید و به سر یکدیگر داد نزنید زیرا که کودکان خود را مسئول مشاجره خواهند دانست و متوجه نخواهند بود که بسیاری از سرزنش ها بی پایه و اساس است. سعی کنید که به تاثیری که مشاجرات روی دیگران می گذارد توجه داشته باشید . بحث کردن و مشاجره در هر خانواده ای به وجود می آید و باید این موضوع را قبول کنیم اما نباید یر سر یکدیگر فریاد بکشیم و بی احترامی کنیم . مخالفت ها و تفاوت ها در هر رابطه ای پیش می اید و بچه ها باید این موضوع را بفهمند که در زندگی ممکن است برای برخی مسائل اطرافیان می توانند نظر مخالف داشته باشند و به جای دعوا و جنگ به شکل درستی مسئله را حل نمایند و توافق کنند. در غیر این صورت احساس عدم امنیت همواره وجود خواهد داشت و این تهدیدی برای فرزندان است.
سعی کنید که بر سر این که حق با چه کسی است بحث نکنید و برای فرزندان این موضوع اهمیتی ندارد که حق با چه کسی است بلکه آن ها فقط می خواهند مشاجره تمام شود. و همچنین هیچ وثت نگویید که نمی توانید روی رفتار خود کنترل داشته باشید زیرا که حقیقت ندارد و اگر که بر سر مشکلی اختلاف نظر دارید اجازه دهید فرزندان شیوه حل مسئله را ببینند و همچنین شیوه ارتباط درست شما با همسرتان را نیز ببینند و از همه مهتر از گفتن نا سزا و حرف های زشت خودداری کنید زیرا که تاثیر بسیار زیادی به شخصیت فرزندتان خواهد داشت. زمانی که داد می کشید و با تندخویی برخورد می کنید روی او اثر ماندگار بدی خواهد داشت خرد کردن یکدیگر و مشاجره هاس سخت باعث جریحه دار شدن احساسات کودکان می شود و به همین دلیل همیشه سعی کنید که جل.ی فرزندان دعوا و مشاجره نداشته باشید و یوه های حل مسئله را یاد بگیرید و آن ها را در زندگی اجرا کنید تا فرزندان نیز آن ها را یاد بگیرند و از همه مهم تر این که در هر شرایطی از یکدیگر حمایت کنید و از عبارات مثبت استفاده کنید تا اثرات خوب آن را در آینده ببینید. برای آموزش مهارت های لازم با مراکز مشاوران در ارتباط باشید.
دیدگاه خود را بنویسید