بزرگ کردن کودکان، کاری پر مشقت، طاقت فرسا و بسیار مهم است. و برای این که فرزندان شاد، با اعتماد به نفس و معقولی به بار بیاورید باید مهارت های لازم را یاد بگیرید. طبق نظر مشاور روانشناس فشار و استرس زندگی امروزی باعث شده که به نظر می رسد هیچ وقت وقت نداریم. برای اینکه فرزندان شادی داشته باشیم چه باید کنیم؟
تبدیل شدن به پدر و مادری با اعتماد به نفس:
برای این کار باید در دست داشتن کنترل تربیت ، برنامه ریزی در مورد آنچه می خواهید به دست آورید و تمرکز آن و تصمیم گیری برای برخی تغییرات و در نهایت اقدام کردن میباشد.
کنترل کردن:
طبق گفتهی بهترین روانشناس خانواده کنترل کردن کار های روزانه ممکن است که برای افراد ساده باشد و به راحتی مسئولیت آن ها را به عهده بگیرد اما بسیاری از مردم نمی توانند روی برخی اموری که بر سر راه قرار میگیرند ، کنترل داشته باشند و مسئولیت آن را قبول نمی کنند . در حالت کلی میتوان گفت که بیشتر مردم از انجام آن سرباز میزنند. زیرا قربانی شرایط بودن، اسانتر از پذیرفتن مسئولیت است. قربانی شرایط راه ساده را انتخاب میکند. او برای این فرزندانش را سرزنش میکند که او را خسته، ازرده و عصبانی کرده اند. با سرزنش بچه ها ، حل کردن به اوضاع را به گردن دیگران میاندازد و خودش را کنار میکشد. والدین موفق کنترل و مسئولیت را به دست میگیرند و آن را به راحتی و انرژی و شادی پیش میبرند.
برنامه ریزی رو به جلو:
مانند هر برنامه ریزی دیگری ، برای شیوه ی تربیتی خود برنامه ریزی داشته باشید و در واقع برای داشتن خانواده ای هماهنگ ، از انچه مطلوب شماست، تصویر روشنی در ذهن داشته باشید .
رویای آینده فرزندتان:
طبق نظر مشاوران مراکز سکس تراپی زمانی را برای تصور این که چه چیزی از شیوه ی تربیتی خودتان می خواهید داشته باشید و حتی آنها را یادداشت کنید. ابتدا موقعیت ایده ال خود را تصور کنید سپس به وضوح به آن تمرکز کنید و آن را تجسم کنید. حواستان به آنچه میگویید باشد، انچه فرزندتان می گوید را به خوبی بشنوید و همچنین به این که چه احساسی دارید توجه کنید . تصویری کاملا روشن را در ذهنتان ایجاد کنید و بر اساس آن اقدام کنید.
تقسیم رویا ها به اهداف کوچک تر :
آرزوهای شما دربارعی فرزنداتان به شکل نلگهانی تحقق پیدا نمی کند و باید آن ها را به بخش های نسبتا مهم با مقیاس زمانی واقع بینانه تقسیم کنید. برای نتیجه گیری بهتر به سه هدف تمرکز کنید. اهداف بلند مدت، اهداف میان مدت و اهداف روزانه.
اهداف بلند مدت:
توجه کنید که یک یا چند مورد که می خواهید فرزندتان در مورد زندگی به آن معنقد باشد چیست. و آن را یادداشت کنید و طوری تنظیم کنید کهدر آینده باعث خشنودی تان شود.
اهداف میان مدت:
زمانی را تعیین کنید و در مورد این که شیوهی تربیتی شما چگونه پیش رفته است، فکر کنید و با خودتان روراست باشید و آن چه را که خوب پیش رفته ، مشخص کنید. ولی به چیز هایی که خوب پیش نرفته نچسبید و خودتان را ببخشید و بر آن چه مایلید در روابط خانوادگی تان در سال آینده اتفاق بیفتد ، تمرکز کنید.
اهداف روزانه:
به اهداف روزانه خودتان گام به گام با کودکتان توجه داشته باشید و چند دقیقه با خودتان خلوت کنید و آن را بررسی کنید که چه چیز هایی می تواند شمما را والدین بهتری کند.
تمرکز به آن چه می خواهید.
تغییرات واقعا مهم ، اغلب تغییر در برداشت درونی شماست ،نه تغییرات بیرونی و خارجی. و شما می توانید طرز تلقی خود را در یک چشم به هم زدن تغییر دهید . ایجاد برخی تغییرات و تمرکز به آن می تواند مفید واقع شود.
ایجاد برخی تغییرات:
برخی از افراد کار های تکراری انجام می دهند و توقع دارند که نتیج متفاوتی را به دست بیاورند اما این طرز فکر کاملا اشتباه است . اگر که نتیجه ی خوب و متفاوتی می خواهید باید برخی از رفتار های خودتان را در ارتباط با فرزندتان تغییر دهید پ. یعنی با برخی تغییرات می توان نقش بسیار مهمی در تربیت بهتر فرزندان ایجاد کرد.
اقدام کردن:
برای بیشتر والدین، اقدام کردن سخت ترین کار است برنامه ریزی ، تصمیم گیری و تمرکز به نظر راحت می آیند ولی عمل مهم است . اگر می خواهید فرزندی شاد ، با اعتماد به نفس و نتعادل تربیت کنید ، کار را با گفت و شنود و وقت گذراندن با او در مواقعی از روز آغاز کنید که هر دوتان آرام ، سرحال و طبیعب هستید. و در نتیجه میتوانید اولین گام موثر در داشتن تربیت درست را بردارید.
و در آخر باید بگوییم که:
طرز تلقی شما از خودتان به عنوان پدر و مادر ، به شدت بر خانواده و کودکان شما تاثیر گذار است . اگر اعتماد به نفس دارید و پر انرژی هستید ، خانواده تان مثبت بودن را از شما می آموزد اما اگر همیشه ناراحت باشید، خانواده تان هم یاد میگیرد که به همان صورت رفتار کند و در نتیجه روابط خانوادگی متشنج میشود. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینهتربیت فرزندان و شیوههای فرزند پروری موثر میتوانید با مشاوران مرکز روانشناسی خوب انتخاب نو در ارتباط باشید.
دیدگاه خود را بنویسید