خشم سازنده زمانی خواهد بود که بدانید این تصمیم که خشم شما را تا کجا خواهد برد و رسیدن قدم به قدم آن را بدانید. در ادامه به راه هایی اشاره می کنیم که می تواند در داشتن خشم سازنده کمک کننده باشد و شما را از بسیاری ناراحتی ها و ارتباطات اشتباه محافظت می کند. طبق نظر مشاور روانشناس به عبارتی زمانی که خشم سازنده نباشد، ارتباطات شما با مشکل مواجه خواهد شد و سلامت روان شما نیز بسیار تحت تاثیر قرار خواهد گرفت و روی کیفیت روابط اجتماعی تان تاثیر خواهد داشت. به همین دلیل سعی کنید از موارد زیر در داشتن خشم سازنده در زندگی تان استفاده کنید.
تصمیم بگیرید که بعد از خشم می خواهید چه احساسی داشته باشید؟
بر اساس مطالعات مشاوره خانواده خوب این که حس خشمتان چطور باشد یکی از گزینه های شما است اگر تصمیم بگیرید که از خشم به صورت سازنده استفاده کنید تا حاصل مثبتی داشته باشد اگر به صورت سازنده ابراز خشم کنید کینه ای از طرف مقابل به دل نخواهید داشت و دلیلی برای تنفر هم نخواهید داشت و احساسات منفی زیادی را به خاطر نخواهید اورد و در وضعیت های اجتماعی حالت دفاعی نخواهید داشت و احساس نخواهید کرد که مشکلاتتان هیچ وقت حل نخواهد شد و احساس نخواهید کرد که در هر لحظه ممکن است منفجر شوید. و اگر از خشم مخرب استفاده کنید نتایج معکوسی در انتظارتان خواهد بود و در برخوردهای بعدی استرس بیشتری را تحمل خواهید کرد.
خشم خود را اعلام کنید.
طبق نظر روانشناس ازدواج سعی کنید خشم خود را به طرف مقابلتان اعلام کنید و بگویید که از دست طرف مقابلتان عصبانی هستید و احساسات خود را به شکل واضح بیان کنید.
روی مسئله تمرکز کنید.
روی موضوعی تمرکز داشه باشید که باعث خشم شما شده و سعی کنید که این مشکل را حل کنید نه این که خشم خود را به سر طرف مقابل خالی کنید.
سرچشمه مسئله را پیدا کنید.
همه ی هیجان های شما بازتابی از خودتان هستند و به خاطر اعتقاداتی که دارید اعنال افراد دیگر روی شما اثری نخواهد داشت. به محض این که سرچشمه خشم خود را به درون انتقال دادید و مسئولیت چگونگی احساس خود را پذیرفتید شروع کنید به این که چگونه کنترل بیشتری روی عصبانیت خود داشته باشید. و از خودتان بپرسید که اگر توقعات شما برآورده نشوند چه اتفاقی خواهد افتاد؟
بپذیرید که مسئله می تواند حل شود.
چیزی که با آن رو به رو شده اید وضعیتی است که تبدیل به مسئله شده و سعی کنید به این مسئله خوشبین باشید که می توانید مسائل را حل کنید. همواره از روش های تکراری برای حل مشکلاتتان که بی تاثیر بوده استفاده نکنید و از شیوه های دیگر برای حل مسئله استفاده کنید و راه های تازه برای حل مسائلتان کشف کنید.
از دید طرف مقابل به مسائل نگاه کنید.
ساده ترین راه برای فهمیدن این که چرا طرف مقابل به آن شیوه فکر، احساس یا عمل می کند این است که از او بخواهیم اطلاعاتی به ما بدهد. و مطلع شوید که طرف مقابلتان چه حسی دارد و به چه چیز فکر می کند و ...
طرف مقابل با شما همکاری کند.
زمانی که متوجه شوید که مسئولیت این اتفاق به گردن هر دو طرف است و برای حل کردن این مشکل راه حل های لازم را با همکاری یکدیگر پیدا و اجرا کنید خشمتان کمتر خواهد شد.
لحن درست در عصبانیت:
اگر بتوانید در صحبت های خود لحن درستی داشته باشید، خواهید دید گوش دادن به فردی که از او خشمگین هستید آسان تر می شود و منتقل کردن پیامتان به طرف مقابل نیز آسان تر خواهد بود و پایین اوردن صدایتان بتعث می شود که طرف مقابل نیز تن صدایش را پایین بیاورد و در حالت کلی به شما کمک می کند تا خشم سازنده ای داشته باشید.
از رفتار دور از احترام بپرهیزید.
وقتی طرف مقابل حرف می زند چشم غره نروید و با صدای بلند آه نکشید و انگشتتان را به سوی او نشانه نروید و از کلمات انتقاد آمیز مانند احمق، بی شعور، نادان و .... استفاده نکنید و وسط حرف او نپرید.
صحبت ها را دو طرفه کنید.
حل اختلافات که بخش بزرگ مدیریت خشم است به صحبت دو طرفه نیاز دارد و در هنگام صحبت کردن باید به طرف مقابل نیز فرصت و نوبت بدهید. خالی کردن خشم خود به طرف مقابل و تخلیه نا گهانی وضعیت و ناراحتی را بد تر خواهد کرد. اگر که می خواهید ارتباط صحیحی داشته باشید باید هر دو طرف به یک اندازه صحبت کنند و نوبت را رعایت کنند.
فرصتی به خود بدهید.
مشاوران بهترین مرکز مشاوره بیان می کنند که از این نترسید که در وسط وقفه ای ایجاد کنید و به خودتان استراحتی بدهید زمانی که احساس کردی نمی توانید احساسات خود را کنترل کنید صحبت را قطع کرده و به زمان مناسب دیگر منتقل کنید و در این حین سعی کنید که نفس بکشید و آب بخورید و آن محیط را برای مدتی ترک کنید و زمانی که مطمئن شدید آرام هستید و خشمتان را کنترل کرده اید دوباره برای صحبت کردن و حل مسئله اقدام کنید ولی اگر فکر می کنید همچنان خشم شما را تحت کنترل گرقته صحبت را به زمان دیگر انتقال دهید.
دیدگاه خود را بنویسید