ازدواج تصمیمی مهم در زندگی هر فردی است و نیازمند مراقبت مستمر و دائمی می باشد و نباید از آن غافل شد به همین دلیل در ادامه سعی می کنیم شما را با راهکارهایی آشنا کنیم که جنبه های کیفی اردواج را به بالاترین حد آن برساند.
حمایت:
طبق نظر روانشناسان ازدواج کمک کردن به یکدیگر در پستی و بلندی های زندگی و هنگام ناراحتی ها است زیرا که زندگی جاده ای نا هموار است و زمانی که در طول راه، به جلو نگاه می کنید، ممکن است نگرانی و هنگامی که به عقب بر می گردید، دچار حسرت و پشیمانی می شوید. گاه سختی ها شما را خسته و فرسوده می کنند و ناراحتی ها و عصبی شدن را تجربه می کنید ولی در این راه شما همسفری دارید که می تواند در نگرانی ها، خستگی ها و ناکامی ها با او شریک باشید. و می تواند با شما همدلی کند و روحیه دهد و دست شما را بگیرد. شما با یادگیری این مهارت و استفاده آن به درستی می توانید زندگی مشترک عالی را تجربه کنید.
صمیمیت:
شناخت عمیق تر از عواطف و احساسات یکدیگر است و زمانی که دو فرد درونی ترین بخش های ذهن و روح خود را با هم در میان می گذارند، وارد دنیای اسرار آمیز صمیمیت و نزدیکی می شوند. به طور کلی صمیمیت با جریان تدریجی شناخت یکدیگر همراه است. جریانی که با اولین برخورد شروع می شود و تا پایان عمر ادامه پیدا می کند. صمیمیت، زندگی زناشویی را غنی می سازد و ارتباط صمیمانه مستلزم اعتماد است طوری که مطمئن باشید همسرتان به افکار شما اهمیت می دهد و با دقت به خواسته هایتان گوش می دهد و با لطف و مهربانی با حساسیت های شما برخورد می کند. صمیمیت باعث تحکیم پیوند بین دو فرد می شود و هر چه دو طرف بیشتر بتواند در امور خود با یکدیگر سهیم شوند و مسائل بیشتری را با یکدیگر در میان بگذارند رشته پیوند میان آن ها محکم تر می شود و این را در نظر داشته باشید که هر چه احساسات و افکار خود را صادقانه تر بازگو کنید همسرتان شما و خواسته هایتان را بیشتر درک می کند و به شکل بهتری نیاز های شما را پاسخ می دهد. پس به کمک روانشناس ابعاد مختلف صمیمیت را بشناسید و برای هر بعد آن تلاش کنید تا زندگی مشترک عالی را تجربه کنید.
عشق و شادی:
طبق نظر مشاور خانواده حفظ محیطی شاد در خانه همراه با سلامتی عاطفی، تعادل و توازن در استقلال و تقسیم کار و محبت و گفتگوی صادقانه، به یکدیگر مهر ورزیدن ، علایق مشترک را با هم دنبال کردن، با هم خندیدن و شاد بودن از جمله اموری است که زندگی شما را به هم پیوند می زند و به آن ثبات و استحکام می بخشد. شادی زندگی مشترک روی هم رفته حاکی از آن است که زن و شوهر با سلامت عاطفی زندگی مشترک نیرومند و پویایی را هدایت می کنند. برای این که فرد از سلامت عاطفی برخوردار باشد، از یک طرف باید نسبت به خودش و شناخت خودش و نحوه زندگی کردنش به عنوان یک فرد مستقل احساس خوبی داشته باشد و از سوی دیگر، نسبت به دیگران احساس تعلق کند. بنابراین، در یک ازدواج سالم، هر دو طرف بتوانند در عین ارتباط و تعلق و لذت بردن از زندگی مشترک، استقلال خود را حفظ کنند و به عنوان یک فرد مستقل درباره زندگی شخصی خود تصمیم بگیرند. اما این را نیز در نظر داشته باشید که فردیت و جدایی بیش از حد، احساس تعلق را از بین می برد و نزدیکی بیش از حد نیز احساس کنترل و محدودیت را ایجاد می کند. گفتگو های اصولی، همدلی، رفتارهای محبت آمیز، انجام فعالیت های مشترک و لذت بردن از آن ها می تواند شرایط بهتری را برای داشتن رابطه عالی با همسر ایجاد کند و در واقع احساس رضایت بیشتری را خواهند داشت.
چرا پیوند عاطفی مهم است؟
در گذشته، معمولا زوج های جوان در خانواده های گسترده زندگی می کردند و به جامعه ای تعلق داشتند که در آن، همسایه ها برای تفریح، کمک رشانی و دوستی در کنار هم بودند. در این جوامع، اگر زن و شوهر در جاده ای موازی با یکدیگر قدم بردارند، باز هم احساس تنهایی نمی کردند،زیرا همواره افراد دلسوز و با محبت دیگری در کنارشان بودند که از آن ها حمایت کنند. ولی امروزه چنین نیست و خانواده ها دور از یکدیگر شده اند و تنها در مناسبت ها یا تعطیلات با یکدیگر ملاقات می کنند و با وجود فضای مجازی ارتباط حضوری به حداقل رسیده است به همین دلیل زوجین باید با انرژی بیشتری در جهت رشد و بهتر شدن رابطه شان تلاش کنند و از آن غفلت نکنند زیرا که آسیب پذیری در چنین شرایطی ممکن است که بیشتر باشد برای این که بتوانید اطلاعات دقیق تری را به دست بیاورید و مهارت های لازم را برای داشتن رابطه عالی با همسرتان را آموزش ببینید با مطب مشاوران به مدیریت آقای دکتر تابع جماعت و خانم دکتر باقری در مرکز مشاوره انتخاب نو ارتباط برقرار کنید.
دیدگاه خود را بنویسید