یکی از عناصر مهم برای زندگی صمیمانه آگاهی پیدا کردن از نیاز ها و اظهار کلامی صحیح می باشد . این کار باعث می شود تا طرف مقابلمان به آن چه که در ما می گذرد به خوبی واقف شود . در این راه باید رابطه ی بین نیاز ها و احساسات خود را بدانیم . زیرا اگر اطلاعات کافی در مورد آن نداشته باشیم عامل ایجاد احساسات خود را به کار ها و رفتار های دیگران منسوب می کنیم . به این ترتیب ، مانع از رشد فکری خود می گردیم ، زیرا دامنه ی آگاهی خود را نسبت به احوالات درونی خود کاهش می دهیم . به عبارت ساده تر اگر ما نتوانیم رابطه ی بین نیاز ها و احساسات خود را تشخیص دهیم همواره دیگران را مقصر خواهیم دانست و در نتیجه مرز های ما به دیگران در معرض تهدید قرار می گیرد . سرزنش دیگران به خاطر احساسی که در ما ایجاد شده باعث رنجش و کینه شده و در نتیجه صمیمیت کمتر می شود .طبق نظر مشاوران مطب روانشناسی خوب اگر در گفته های خود ما مسئولیت احساسات خود را بپذیریم و دیگران را مقصر جلوه ندهیم بسیار بهتر عمل خواهیم کرد . برای انداختن مسئولیت احساسات خود بر دوش فرد دیگر راه ها و روش های مختلفی وجود دارد . مثلا احساسات خود را به صورت مبهم نشان می دهیم ، فقط به کار دیگران اشاره می کنیم و در واقع به افراد القا می کنیم که آن ها مسئول احساس دیگران هستند . اغلب ما انسان ها به خوبی یاد نگرفته ایم که نیاز های خود را بشناسیم . اما این را به خوبی یاد گرفته ایم که در صورت بر آورده نشدن نیاز ها به سرعت به کار ها و رفتار های دیگران بیندیشیم . بر طبق دستور العمل گفته شده می توانیم بگوییم : (( وقتی آن حرف را زدی رنجیدم برای این که دوست داشتن بیشتر مرا درک کنی .)) مضمون این دستور العمل این است که ما مسئولیت احساسات خود را می پذیریم و بیهوده سعی نمی کنیم پای دیگران را به میان بکشیم .


نیاز های مشترک همه ی انسان ها چیست ؟

طبق مطالعات مرکز مشاوره تلفنی خوب برخی از نیاز ها بین انسان ها مشترک هستند که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم . یکی از آن ها استقلال یعنی انتخاب آرزو ها ، اهداف و ارزش ها و انتخاب راه هایی برای رسیدن به آن ارزو ها می باشد . دیگری آسایش جسمانی یعنی سرپناه داشتن ، رابطه ،، آب و هوا ، روابط جنسی ، تغذیه و دوری از خطر ها و تهدید ها ست . نیاز های معنوی مانند صلح و نظم ،هماهنگی و .... و شکوفایی شخصیتی یعنی اعتبار ، خلاقیت ، انسانیت می باشد . وابستگی متقابل از موارد دیگر است که شامل صمیمیت ، قدر دانی ، عشق ، اعتماد ، توجه و دلسوزی ، پشتیبانی و احترام و دوستی و محبت است . 

با بیان تقاضا های خود زندگی را می توان زیبا تر کرد . گفتیم که برای القای صمیمیت و خیر خواهی خود چگونه احساسات را بیان کنیم . بیان صحیح که قبل از هر چیزی نیاز به آگاهی ما از دریافت ادراکات و احساسات و نیاز ها ، و نحوه ی دسته بندی کردن آن ها دارد بدون این که دیگران را متهم کرده و مقصر بدانیم . وقتی نیاز ها ارضا نشده باقی بمانند ، قضاوت در ظاهر مفید می نماید ، اما کافی نیست . برای شکوفایی صمیمیت باید توانست در خواست کار هایی که نیاز هایمان را سیراب می کند داشته باشیم . 

زبان رفتار مثبت :

طبق نظر مشاور قبل از ازدواج خوب با گفت و گوی صمیمانه نیاز های خود را به زبانی ساده و واضح بیان کنید . برای داشتن آن ، قبل از هر چیزی باید بتوانیم آن چه را دوست داریم به خوبی توضیح دهیم . متاسفانه اغلب ما آن چه را دوست نداریم توضیح می دهیم اما در باره ی آن چه دوست داریم نمی توانیم صریح و شفاف حرف بزنیم . به عبارتی آن چه را که می خواهیم صادقانه ابراز می کنیم و تقاضا را با عباراتی صریح و بدون کلمات مبهم و گنگ بیان می کنیم . این زبان شفاف به دیگران امکان رفتار مناسب با خواسته ها و تقاضاهای ما را می دهد . 

توقع یا تقاضا ؟

با گفت و گوی صمیمانه وقتی از کسی تقاضایی داریم ، در واقع می خواهیم آن را نوعی فرصت ابراز مهربانی خود قلمداد کند و نه توقع ، تهدید و یا دستور . اگر با کمال رضایت خواسته ی ما را بپذیرد ، مطمئن باشید از انجام دادن آن لذت خواهد برد . اگر افراد با بی میلی تسلیم خواسته های ما شوند ، انگیزه ی آن ها چیزی جز ترس ، کینه ، احساس گناه و شرمندگی نخواهد بود و نتایج مثبتی را به دنبال نخواهد داشت . طبق نظر لیست روانشناسان خوب زمانی که فرد به خواسته ی ما جواب منفی می دهد با روی خوش و محبت مسائل و دلایل آن را می پذیریم . و می توانیم دلایل و زمان بیشتری برای تفهیم تقاضای خود اختصاص دهیم بدون این که استقلال او را زیر پا بگذاریم و اجباری در کار باشد . برای دانستن اصول آن می توانید با روانشناس در ارتباط باشید و ارتباط خود را اصلاح نمایید . زیرا استفاده مداوم از سبک های ارتباطی اشتباه صمیمیت را از بین خواهد برد .