اگر شرایط اقتصادی جامعه را یک عامل خنثی در نظر بگیریم ، ازدواج کار ساده ای به نظر می آید اما تداوم بخشیدن به آن به سادگی ازدواج کردن نیست . داشتن تداوم در زندگی مشترک خیلی مهم و حیاتی است اما نمی توان گفت که تداوم زندگی مشترک به معنای با کیفیت بودن آن است . زیرا که بسیاری از زوجین با هم زندگی می کنند و از هم طلاق نگرفته اند اما زندگی خوشایندی را تجربه نمی کنند که دلایل شخصی متعددی می تواند داشته باشد . طبق نظر مشاوران ازدواج کشور داشتن یک رابطه ی طولانی مدت با کیفیت نیاز به مهارت های خاص دارد و این مهارت ها قابل تمرین و یادگیری هستند به شرطی که باور داشته باشید که شما می توانید یک همسر خوب و مهربان باشید قبل از هر چیزی در رابطه داشتن خودکار آمدی یک عامل بسیار مهم می باشد .
به عنوان یک متغیر به همسرتان نگاه نکنید .
طبق گفته ی مشاورین خانواده ایرانی داشتن اخلاق و انعطاف پذیری در زندگی مشترک بسیار اهمیت دارد اما این که بخواهید همسرتان را تغییر دهید این کار اشتباهی است و بهتر است که همسرتان را انگونه که هست قبول کنید . قبل از ازدواج می توانید فردی را انتخاب کنید که با معیار های شما برای ازدواج همخوانی دارد ولی این که بعد از ازدواج به فکر تغییر همسرتان باشید کار پسندیده و مناسبی نیست و باید دانست که برخی از ویژگی های اخلاقی قابل تغییر نیستند و یا تغییر دادنش کار سختی است برای مثال فکر کنید که همسرتان فردی درون گرا باشد و اگر پیوسته او را به احبار در محافل و مهمانی ها شرکت دهید او هیچ گاه احساس خشنئدی نخواهد کرد و حتی به مرور زمان باعث ناراحتی و رنجشش خواهد شد .
همسرتان را محدود به خود نکنید .
بر اساس مطالعات روانشناسی تلفنی تهران هر انسانی جدا از زندگی مشترک خود یک زندگی شخصی دیگری نیز دارد که مربوط به علائق و توانمندی های خودش است . این که بگویید همسر من فقط متعلق به من است یک تفکر خود محورانه است و نباید زوجین را از علائق خودش محروم کنیم و بگویید که تو حق نداری فلان کار را بکنی . اما به جای این کار می توانید با هم صحبت کنید و به تفاهم برسبد و این کار به صورتی خواهد بود که یکی از طرفین به علایق خود برسد و هم وقت کافی برای بودن در کنار شما خواهد داشت . این مسائل شاید در ابتدا بسیار کوچک و جزئی به نظر برسند اما فراموش نکنیم که در زندگی مشترک همین مسائل به ظاهر کوچک و ساده روی هم انباشته می شوند و به مرور زمان باعث مشکلات بزرگ تری می شوند .
اتفاقات بد را دفن کنید .
در زندگی مشترک گاه اتفاقات یا حرف هایی بین زن و شوهر زده می شود که باعث رنجش و ناراحتی می شود و درست نیست که این اتفاقات یا حرف های تلخ تا اخر عمر با خود حمل کنید و مدام به آن فکر کنید . چون فکر کردن به این مسائل چیزی را حل نمی کند که هیچ بلکه حوادث خوب زندگی و کار های خوب که همسرتان انجام می دهد نیز به مزاج شما خوش نخواهد آمد . اجازه ندهید که یک خاطره ی تلخ کل زندگی شما را تحت تاثیر قرار دهد و تا آن جا که می توانید به آینده ای زیبا و پر از مهر و محبت امید وار باشید و در زمان حال از بودن در کنار همسرتان لذت ببرید و احساس خوشبختی کنید .
مدیریت اختلافات :
طبق نظر مشاوران مطب روانشناسی ایرانیان صحبت های جدی و اختلافتان را در حضور دیگران علنی نکنید زیرا که دیگران دعواهای شما را فراموش نخواهد کرد حتی اگر روزی شما تبدیل به خوشبخت ترین زوج شوید باز هم تصوری که در گذشته با دعوا هایتان برایشان ساخته بودید از بین نخواهد رفت . گاهی اوقات بعد از مشاجره و جر و بحث اندکی فرصت دادن به یکدیگر به آرام کردن اوضاع کمک می کند . می توانید بعد از مشاجره مدتی از اتاق بیرون بروید و اجازه دهید که خشم همسرتان فرو کش کند . البته به این معنا نیست که به خانه ی والدینتان بروید بلکه کافی است اتاق را ترک کنید و اجازه دهید کمی زمان بگذرد . انچه بعد از دعوا و جر و بحث باید در نظر گرفت این است که زمان مناسبی را برای آشتی کردن پیدا کنید تا زمانی که عصبانیت و اوج هیجانات فروکش نکرده اقدام به آشتی کردن نکنید چون در حالت عصبانیت رابطه ی بین کورتکس مغز با قسمت میانی مغز قطع می شود که در این مواقع فرد ممکن است رفتار های بدون فکر انجام دهد که باعث تشدید دوباره تنش و اختلافات بین شما و همسرتان شود . هنگامی که احساس کردید هر دو طرف آرام هستید می توانید برای آشتی کردن اقدام کنید . اگر که بدون فروکش شدن عصبانیت قصد آشتی داشته باشید ممکن است که حرف های بدی گفته شود و وضع را خراب تر کند به همین دلیل بعد از آرامش کامل اقدام به آشتی کردن نمایید .
دیدگاه خود را بنویسید