تجربیات دوران کودکی نقش مهمی در زندگی آینده ما دارد و افرادی که دوران کودکی نا مناسبی داشته اند در دوران بزرگسالی دچار اختلالاتی خواهند شد. دلیل این موضوع آسیب پذیری کودکان می باشد و آن ها آسیب روانی و جسمی بیشتری را تجربه می کنند. در ادامه به مواردی که می تواند زندگی آینده کودکان را تحت تاثیر قرار دهد و نشانه های وجود مشکل را اشاره می کنیم.
رهایی:
بر اساس مطالعات مشاوره خانواده خوب والدین کودکان باید همیشه اطراف آن ها باشد و در آغوش مهربانی هر دو رشد کنندئ. اگر که هر یک از والدین به هر دلیلی برای مدت طولانی غایب باشند به خوبی درک نخواهند شد و سازگاری با جامعه و اطراف نیز برای آن ها دشوار تر خواهد بود.
سوء استفاده کلامی:
اگر که والدین از نظر روانی ناپایدار باشند از بد دهنی کلامی استفاده خواهند کرد بد رفتاری لفظی باعث رنجش شدید کودک می شود و بر عزت نفس آن ها تاثیر می گذارد و سبب ایجاد دلبستگی نا ایمن می شود.
ترس:
وقتی کودک یک تجربه آسیب زا را پشت سر بگذارد اولین تعریف او از آن ترس است. آن ها با احساس خطر ، علائم وحشت از خود نشان خواهند داد. والدین می توانند این تردید و ترس را در آن ها متوجه شوند و خواهند دید که در مورد آنچه می گویند و می کنند بیشتر احتیاط می کنند.
اضطراب:
اضطراب در سنین کودکی به دلیل تجربه آسیب زایی است که تجربه می کند. اضطراب آن ها باعث می شود که به خوبی تنظیم نشوند و مانع خوشبختی آن ها می شود و آن ها ممکن است که در میان بچه های دیگر قرار نگیرند و این برای کودکان بسیار دردناک خواهد بود.
افسردگی:
کودکان ثبات عاطفی ندارند تا احساسات خود را در هنگام بروز حادثه آسیب زا پردازش کنند و آن چه را ه در زندگی آن ها اتفاق می افتد را درک کنند. و در نتیجه آن ها خود را پنهان می کنند. و تمایل ندارند که وقت خود را با خانواده ، دوستان، و ... بگذرانند و منزوی می شوند و در این تنهایی حتی ممکن است که گریه کنند.
کابوس:
رویا ها راهی است که ضمیر نا خود آگاه ما می تواند چیزهای مختلف زندگی ما را درک کند.کودکانی که یک دوره آسیب زا را پشت سر می گذارند به طور منظم کابوس می بینند. اگر که کودک همواره با کابوس ها دست و پنجه نرم می کند و یا نمی تواند به راحتی گذشته به خواب رود این را بدانید که با مشکلی آسیب زا درگیر است.
مشکل در ایجاد روابط:
طبق نظر بهترین مشاور ازدواج و کودک یکی از نشانه ها عدم توانایی در برقراری ارتباط با افراد دیگر است. و این ناتوانی در ایجاد روابط با افراد دیگر ناشی از اضطراب و ترس است. روابط نقش مهمی در زندگی و عدم شکل گیری دارند. کودک در چنین شرایطی مخالف ایجاد هرگونه رابطه با افراد دیگر است زمانی که کودک از سوی مادر و پدر خود آسیب ببیند آن ها احساس خواهند کرد که هر فردی به آن ها صدمه خواهد زد و نباید به هیچ کس اعتماد کنند. بچه های که دارای مشکلات عمیق مربوط به اعتماد کردن دارد تمایل به تنهایی دارد.
مشکل در تمرکز:
شاخص دیگری که نشان می دهد کودک در حال تجربه وضعیت آسیب زا است عدم توانایی در تمرکز است. آن ها به دلیل تجربه ای که داشته اند فکرشان درگیر خواهد شد و توانایی حل و فصل کردن آن را ندارند و در نتیجه تمرکز خود را از دست می دهند.
عملکرد ضعیف تحصیلی:
به دلیل کاهش تمرکز روی درس ها نیز تاثیر خواهد گذاشت و در نتیجه نمرات آن ها کمتر خواهد شد و در درک هر چیزی که یاد می گیرند با مشکل رو به رو خواهند شد زیرا که فکر آن ها درگیر پردازش تجربیات است.
درد:
طبق نظر روانشناسان مشاور برخی از کودکان از طریق احساس در در مناطق خاصی از بدن خود نسبت به تجربیات آسیب زا واکنش نشان می دهند. این امر به خصوص می تواند ناراحت کننده باشد زیرا کودکان باید از سلامت جسمی خوبی برخوردار باشند تا از کودکی خود لذت ببرند افرادی که مشکلات دلبستگی نا ایمن را دارند احتمالا تجربه نا خوشایندی را داشته اند و بسته به این که اطرافیانشان به آن ها کمک کرده و همدلی داشته یا نه وضعیت متفاوتی را تجربه خواهند کرد.
تجربه پناهندگی، قلدری، از دست دادن عزیزان، از دست دادن اشتها، تصادفات ، سو استفاده جنسی و ..... از مواردی هستند که نشان از مشکلاتی خواهد داد و والدین باید چنین شرایطی را در نظر داشته باشند. کودکان مانند بزرگسالان توانایی پردازش بسیاری از مسائل را ندارند و به همین دلیل مواردی که در ابتدا مطرح کردیم به رحتی می تواند زندگی او در بزرگسالی را تحت تاثیر قرار دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر دز زمینه فرزند پروری می توانید با مراکز مشاوران در تماس باشید.
دیدگاه خود را بنویسید