یکی از موارد اساسی که هر زوجی به دنبال ایجاد آن در رابطه است، ایجاد آرامش است. طبق مطالعات مشاوره قبل از ازدواج با وجود چالش ها و پستی و بلندی هایی که در زندگی همراه است، ایجاد آن مستلزم تلاش و همکاری دو سویه است. اما زوجین ممکن است که به دلیل مشکلات در رابطه و یا به دلیل باور ها و نگرش هایی که دارند نسبت به رابطه شان اضطراب داشته باشند. در ادامه به مواردی که می تواند نشان دهنده ی اضطراب در رابطه باشد اشاره می کنیم.
فکر مداوم درباره ناراحتی طرف مقابلتان:
اگر که ذهن شما همواره درگیر این موضوع است که شریک عاطفی تان از دست شما ناراحت و یا عصبانی است و این فکر به طور پیوسته در ذهن شماست و زندگی شما را درگیر کرده است می تواند نشان از اضطراب شما در رابطه باشد. در رابطه سالم افراد بدون ترس از قضاوت و داوری و قهر احساسات خود را به یکدیگر بازگو می کنند و به این صورت گفتگویی را تشکیل می دهند و می توانند که مشکلاتشان را حل کنند. اما داشتن اضطراب مداوم از این که طرف مقابلتان از شما ناراحت است یا نه می تواند شما را خسته کند و روی عملکرد های شما در زندگی تاثیر بگذارد.
شک داشتن به طرف مقابلتان:
یکی از موارد دیگر داشتن شک به همسر است. اگر که اعتماد کامل به همسرتان نداشته باشید، پیوسته به او شک خواهید داشت و حتی تلاش خواهید کرد که او را کنترل کنید. سعی کنید که در همان ابتدا رابطه تان را بر اساس اعتماد بسازید و اگر که پایه های آن سست شده است به مرور زمان و با کمک یکدیگر آن را تقویت کنید. برخی از افراد از اختلال شخصیت پارانوئید رنج می برند که این دسته از افراد به دلیل وجود اختلالشان به شدت شکاک و بد گمان هستند اما به هر فردی نمی توان برچسب اختلال را زد و این مورد به مطالعه و بررسی از سوی فرد متخصص دارد.
خودتان را با شریک عاطفی قبلی طرف مقابل مقایسه می کنید.
یکی از موارد فاجعه بر انگیز مقایسه کردن خودتان با شریک عاطفی قبلی طرف مقابلتان است. این کار به شدت به شما و اعتماد به نفستان و رابطه تان ضربه خواهد زد و به همین دلیل ازانجام چنین کاری دوری کنید و هیچ گاه سعی نکنید که تحت هیچ شرایطی خود را با او مقایسه کنید.
سرکوب کردن احساسات:
طبق نظر روانشناس برای جلوگیری از بحث و یا ادامه نداشتن بحث احساسات خود را سرکوب می کنید و آن ها را اصلا بروز نمی دهید. اما این کار شدیدا مضر است و باعث افزایش اضطراب شما خواهد شد. زمانی که مشکلی پیش می آید باید احساسات خود را به شکل درستی نشان دهید و درباره آن ها صحبت کنید و آن ها را سرکوب نکنید. زمانی که شما احساسات و هیجان های خودتان را سرکوب می کنید و درباره مشکلاتتان صحبت نمی کنید، این مشکلا مانند کوهی روی هم تلنبار خواهند شد و زمانی فرا می رسد که دیگر نمی توانید آن ها را کنترل کنید و به شکل نلگهانی واکنش های اشتباهی نشان خواهید داد. به همین دلیل توصیه می شود زمانی که با مشکلی رو به رو می شوید هر دو تلاش کنید که آن را حل کنید و کنار بگذارید و مسئله را به مدت طولانی حل نشده باقی نگذارید.
نگران با پایان رسیدن رابطه تان هستید.
اضطراب های طولانی مدت و نشخوار فکری و درگیر شدن با افکار منفی باعث می شود که شما همواره فکر کنید که رابطه تان به پایان خواهد رسید و همواره نگران این موضوع باشید. اما اگر شما از مهارت های ارتباطی مناسب بهره متد باشید و از آن ها استفاده کنید. اضطرابتان کمتر خواهد شد و افکار منفی نظیر به پایان رسیدن رابطه و موارد مشابه نیز از بین خواهد رفت.
وقتی طرف مقابلتان دیر جواب شما را می دهد نگران می شوید.
زمانی که طرف مقابلتان دیر جواب پیام شما را می دهد و یا زنگ شما را پاسخ نمی دهد، اضطراب و نگرانی وجود شما را فرا می گیرد و ممکن است دست به کارهای اشتباه بزنید. توصیه می شود که در چنین موقعیت هایی سر خود را گرم کنید و مدام گوشی به دست منتظر طرف مقابل نباشید. زمانی که خود را با انجام برخی کارهای لذت بخشتان گرم کنید و از تنهایی تان لذت ببرید دیگر با جواب ندادن طرف مقابل افکار منفی فرصتی برای نشان دادن خود نخواهند داشت.
داشتن اضطراب همراه با افکار منفی، نشخوار فکری و در نتیجه آن ها سبب رفتارهای نادرست می شود. پس سعی کنید که اضطراب خود را درمان کنید و مهارت های خود را در مورد رابطه تان تقویت کنید تا شرایط را بهبود ببخشید و زندگی با آرامشی را تجربه کنید.برای کسب اطلاعات بیشتر با مطب مشاور در ارتباط باشید.
دیدگاه خود را بنویسید