برای این که ارتباط خوب و سالمی با اطرافیانتان داشته باشید که این ارتباط خوب بر اساس گفته ی مشاور ازدواج شامل ارتباط در خانواده همسر فرزندان و حتی شغل ومدرسه و … است که می تواند به شما در زندگی بسیار مورد سودمند واقع شود و حال خوبی را برای شما ایجاد کند از این رو توجه کردن به این موضوع و یادگیری این فرایند بسیار مهم است. در ادامه به مواردی که می تواند در این مسیر سودمند باشد اشاره می کنیم که عبارت اند از:
تماس چشمی و قطع نکردن حرف طرف مقابل
دکتر روانشناس خانواده در این باره می گوید هر بار موقع صحبت با کسی تماس چشمی با اونداشتیم بهتر است مواقعی را به یاد بیاوریم که مخاطب به ما نگاه نمی کرد و چه احساس بدی از این بابت می کردیم. همچنین همیشه باید این قائده را به یاد داشته باشیم که شخصی که گفتن جمله ای را اغاز می کند خودش باید ان را به پایان برساند.
همسطح شدن چشم ها:
زمانی که می خواهیم با فردی صحبت کنیم و یا به حرف های کسی گوش دهیم بهتر است که با تو در یک سطح قرار بگیریم یعنی اگر که او در حال نشسته است ما هم بنشینیم و اگر که سرپاست ما هم سرپا باشیم تا ارتباط چشمی در یک راستا قرار بگیرد.
گوش دادن همدلانه:
اصلی ترین و سخت ترین گام در گوش دادن فعال است ولی یادگیری و تمرین ان به طرز عجیبی راه گشاست و به ما کمک می مند تمام ادم ها را بفهمیم. سراغاز گوش کردن واقعی این است که از افکار خود بیرون بیاییم . هر انسانی پر از احساسات و عواطف است و زمانی می توان این احساسات را عنوان کرد که طرف مقابل گوش دادن فعال، همدلی، درک و… را نشان دهد. منظور از همدلی دیدن اوضاع و احوال از زاویه ی دید مخاطب است و اگر بخواهیم به زبان ساده تر بگوییم به این معنی است که خودمان را جای دیگری بگذاریم.
حالت چشم ها و بدن حاکی از پذیرش و تلاش برای فهمیدن مخاطب باشد.
مطالعات بهترین مرکز مشاوره نشان می دهد که به عنوان تمرین می توانید تجسم کنید که وقتی حرف می زنیم دوست داریم طرف مقابل چگونه بنشیند با بدنش در چه حالتی باشد.
مثال خواستن:
یعنی برای این که منظور طرف مقابل را بهتر بفهمید و یا مطمئن باشید که درست فهمیده اید از طرف مقابل بخواهید که به شما موقعیت های مشابهی که همین جریان تکرار شده است را مطرح کند برای مثال دیگه تو چه موقعیت هایی این حس رو به تو دادم و یا تو چه شرایطی این فکر رو کردی… و به این روش مسوله را بهتر می فهمید .
انعکاس احساس و جمله بندی مجدد حرف های مخاطب:
برای این که خیالتان راحت شود که حرف های طرف مقابل را درست درک کردید برای احساسات طرف مقابل بازتابی را نشان دهید و بگویید که او را می فهمید و درک می کنید و متوجه شرایط هستید و همچنین می توانید عبارت هایی که او گفته را تکرار کنید تا متوجه حرف های طرف مقابل شده باشید و نشان دهید که حواستان به طرف مقابل بوده است.
ما برای این که رابطه سالمی با اطرافیانمان داشته باشیم نیازمند یادگیری گوش شنوا و فعال بودن هستیم. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه با بهترین مرکز مشاوره در ارتباط باشید.
مشاور ازدواج می گوید گوش دادن فعال الزاما به معنی ساعت های متمادی گوش دادن به گلایه های شخصی و غیر شخصی نیست. بلکه روشی است برای نزدیک شدن به مشکلاتی که از بطن اتفاقات روزمره در هر شرایطی ایجاد می شود. برای موثر واقع شدن گوش دادن فعال باید در بطن و نگرش و رفتار فردی که از ان استفاده می کند نهادینه شده است. اگر نگرش های اصلی ما در تضاد با مفهوم بنیادی گوش دادن فعال باشد نمی توانیم ان را به عنوان یک تکنیک به کار ببریم اگر سعی کنیم این کار را انجام دهیم رفتار ما پوچ و بی حاصل خواهد بود و همه ان را به سرعت تشخیص خواهند داد.
گوش دادن باعث ایجاد تغییراتی در در نگرش افراد نسبت به خود و دیگران می شود و همچنین تغییراتی را در ارزش های بنیادی و فلسفی شخصی ان ها ایجاد می کند. بر اساس گفته ی دکتر روانشناس خانواده افرادی که با این روش جدید و خاص به حرف هایشان گوش داده شده است از نظر احساسی پخته تر شده اند و نسبت به تجربه شان پذیرا تر گشته اند و کمتر حالت دفاعی دارند و میزان خود رای شدن تیز کمتر شده است. با گوش دادن فعال اطلاعات بیشتری کسب می کنیم و این امر باعث می شود ارتباطات مثبت و عمیقی ایجاد شود و به طور ساختاری نگرش های شنونده را نیز تغییر می دهد گوش دادن تجربه ای است که فرد در ان رشد می کند.
دیدگاه خود را بنویسید