آموختن دوست داشتن خود به طور کامل و عمیق ممکن است مهم ترین بخش برای زندگی هر فردی باشد. طبق نظر روانشناس ازدواج انسان ها ممکن است بر این باور باشند که دوست داشتنی نیستند و به قدر کافی خوب نیستند و در این شرایط است که هیچ کس نمی تواند واقعا دوستمان بدارد . زمانی که خودتان را دوست داشته باشید و خود را لایق دوست داشته شدن بدانید دست از نیاز به اطمینان طلبی بیرونی برداریم و کمکمان می کند یاد بگیریم همسر مناسب خود را انتخاب کنیم و به دنبال رابطه با افرادی باشیم که واقعا برایمان ارزش قائل هستندو برای این مفهوم باید برخی موارد را رعایت کنیم.

مراقبت از خود:

خود مراقبتی به شکل های گوناگون امکان پذیر است مانند قدم زدن در طبیعت، خواندن کتاب، رسیدگی به ظاهر، تماشای فیلم، آواز خواندن، کارهای هنری، آشپزی، استراحت، ماساژ، و در واقع به معنای مراقبت از خود است. برخی دیگر از شیوه های خود مراقبتی ممکن است شامل وقت گذرانی با دوستان و معاشرت با افراد باشد و یکی دیگر از موارد خلوت کردن با خود است. به منظور ایجاد خلوت باید برای خودتان وقت بگذارید و برایش برنامه ریزی کنید این که چه فعالیتی در زمان تنهایی خود بگنجانید کاملا بستگی به خودتان دارد اما اطمینان حاصل کنید برای خودتان در تنهایی وقت کافی و مناسب می گذارید. زیرا فقط زمانی که واقعا تنها هستیم می توانیم به عمق وجود نگاهی بیندازیم و ببینیم در درونمان چه می گذرد. 

ما به سکوت نیاز داریم تا بتوانیم به روی افکار، احساسات، حواس و آرزوهای خودمان تمرکز کنیم و یکی از روش های موثر در این زمینه مراقبه است که می تواند برای هر فردی مفید باشد.

نوشتن:

بر اساس مطالعات روانشناسان خانواده یادداشت کردن ابزار درمانی شگفت انگیز است. به روش های مختلفی می توانید این تمرین را انجام دهید و می توانید مطابق با اهداف و سبک خودتان بنویسید و یا این که به صورت فهرست بنویسید و نکات را با ستاره و علامت ردیف کنید و یا افکارتان را یادداشت کنید و تحقیقات روانشناسی نشان می دهد که نوشتن قدرت بسیار شگفت انگیزی دارد. نوشتن راهی برای رهایی از افکار، احساسات و نگرانی هاست. همه ی ما به روزنی برای تخلیه انرژِی منفی و اضطراب نیاز داریم تا بگذاریم افکارمان جریان پیدا کند . اغلب مواقع زمانی که شروع به نوشتن می کنیم و افکارمان روی کاغذ می آید کمک می کند تا ماهین=ت واقعی آن ها را ببینیم 

با خودتان مهربان باشید.

با خودتان مهربان باشید به همان صورتی که با دیگران مهربان هستید و سعی کنید افکار منفی درباره خودتان را کنار بگذارید و خود را سرزنش نکنید و عیب جویی از خود را رها کنید و با خودتان بیشتر صبور باشید.

بگذارید دیگران دوستتان داشته باشند.

پذیرا بودن و اجازه دوست داشته شدن بسیار اهمیت دارد . همچنان که خودمان را لایق عشق بدانیم، به تدریج عشقی که رو به ما آغوش می گشاید را بهتر و بیشتر پذیرا خواهیم بود. و در این راه باید موانعی که بین ما و عشق قرار دارند را کنار بگذاریم اطمینان طلبی ممکن است یکی از ایت موانع باشد اگر چه ممکن است برعکس به نظر برسد که ما نا امیدانه به دنبال تایید آن هستیم که دوست داشتنی و سزاوار عشق هستسم، اغلب اطمینان طلبی شکلی از خود تخریبی است. در چنین مواردی فرد ممکن است حد و مرز های تحمل همسرش را با سوالات مداوم تحت فشار قرار دهد . با این که خیلی خوب می دانیم هیچ کس دوست ندارد پیرامون احساساتش و درستی احساساتش تحت بازجویی قرار بگیرد اما گاهی مدام از همسرمان هیب جویی می کنیم. و آگاهانه و یا نا آگاهانه رابطه را تخریب می کنیم. و یا ممکن است مدام همسرمان را آزمایش کنیم که چقدر سازگاری نشان خواهد داد و گمان می کنیم اگر واقعا دوستمان بدارد علی رغم تمام فشارهایی که به او وارد می کنیم پایداری خواهد کرد. ولی هیچ کس تحمل این میزان از فشار را ندارد و بالاخره کلافه خواهد شد. و ما بدترین ترس های خود را با اطمینان از این که به واقعیت می پیوندد توجیه می کنیم. همسرمان را از زندگی بیرون می کنیم زیرا که پیشگویی کرده ایم و سپس باورمان که دوست داشتنی یا لایق عشق نیستیم تایید و تصدیق می شود و به دنبال آن داستان هایی که به خودمان می گوییم نیز تصدیق می شود برای مثال آدم ها همیشه مرا ترک می کنند، به هیچ کس نمی توان اعتماد کرد و .... 

چگونه عشق دیگران را قبول کنیم؟

در قدم اول قبول کنید که ارزش عشق را دارید . وقتی همسر خوب و مناسبی دارید او می خواهد دوستتان بدارد و عشق خود را به شما نشان بدهد اما باید به او اجازه و فرصت این کار را بدهیدو زمان یا نحوه ابراز عشف همسرتان را کنترل نکنید و بگذارید که عشق به طور طبیعی بروز پیدا کند. باور ها و افکارهایی که مدام به ذهنتان می آیند را مورد بررسی قرار دهید و آن ها را به چالش بکسشید زیرا که بسیاری از این باور ها اشتباه هستند و جن که در ذهنتان هستند دلیل بر این نیست که همگی درست و صحیح هستند. زمانی که این باور ها را شناسایی کنید و آن ها را اصلاح کنید می توانید عشق را از اطرافیانتان دریافت کنید.اضطراب و افکار مزاحم همراه با اگر و چطور به دنبال یکدیگر می آیند و مدام ما را آزار می دهند ولی بدانیم که این باورهای اشتباهی هستند که ذهن دوست دارد روی آن ها متمرکز شود . افکار مزاحم ممکن است که خیلی درست به نظر برسند و به همین دلیل باید آن ها را به چالش بکشید و برای این کار می توانید از فردی متخصص کمک بگیرید و به این منظور می توانید با بهترین مطب مشاوره در ارتباط باشید.