والد بودن تمام جنبه های زندگی فرد را تحت تاثیر قرار می دهد و وقت شما دیگر مختص خودتان نیست و زندگی شما بر اساس فرزندتان تعیین می شود و بر اساس میل و خواسته ی شخصی شما نیست . زمانی را که شما برای این بچه تازه متولد شده اختصاص می دهید بدون تردید بر تمام جنبه های زندگی شما اثر می گذارد . اولویت ها و خشنودی های قبلی شما تحت تاثیر قرار می گیرند ، و نسبت به گذشته وقت کمتری برای ادامه تحصیل ، شغل ، فعالیت های تفریحی و دوستان و اعضای خانواده گسترده خود دارید .
تاثیر والد بودن بر رابطه ی زناشویی چیست ؟
طبق نظر روانشناس خوب آنلاین برجسته ترین تغییر بالقوه که همراه والد بودن رخ می دهد تاثیر آن روی رابطه با همسر می باشد . در چنین شرایطی زوجین وقت کمتری برای یکدیگر خواهند داشت و تمرکز کوتاهی روی نیاز هایتان به عنوان یک فرد خواهید داشت و انرژی کمتری هم برای بودن با همسر صرف خواهید کرد . بعد از والد شدن باید در خدمت فرزندان باشید و چه در خستگی و چه در شادی و ناراحتی باید برای فرزند خود زمان بگذارید و ر فردی ممکن است که به میزان زیادی نیاز های شخصی خود را انکار کند .
والدی به عنوان شغل 24 ساعته :
بر اساس مطالعات مشاوره کودکان در تهران تربیت فرزند تنها شغلی است که هر فردی باید به طور مطلق 24 ساعت به آن مشغول باشد و این از اهمیت مسئولیت تربیت و تعلیم فرزندان است و نمی توان از آن غافل شد و باید توانایی و قدرت انجام آن را داشت .
استرس ها برای والدین پاداش هستند .
علی رغم رضایت های زیادی که در والد بودن است ، خالی از تنش نیست ، بسیاری از تنش ها از این حقیقت ریشه می گیرند که کار ها خود به خود سامان می گیرند و انجام می شوند . مردم انتظار زیادی از والد بودن دارند ، اما پاداش هایی که به آن داده می شود خیلی محدود است و به ندرت مورد قدر دانی قرار می گیرید و اجر و مزدی هم دریافت نمی کنید . گاهی ، بچه های کوچک تر با یک بوسه یا بغل کردن قدر دانی و محبت خود را به والدین بیان می کنند . آن ها به ویژه از این طریق می توانند احساس نوازش را نشان بدهند . اما وقتی که بزرگ تر می شوند ، به ویژه در سنین نوجوانی و جوانی ، اغلب آن ها برای چندین سال از والدین فاصله می گیرند . در این مرحله جدا شدن از والدین ، که در رشد فرزندان خود سرمایه گذاری کرده اند به شدت احساس طرد شدگی می کنند .این وضعیت دردناکی برای والدین دردناک می باشد و می تواند منجر به احساس تنهایی و طرد شدگی به وسیله ی نوجوانشان بشود . اما در مرحله ی جدا شدن کودک ، یک بار دیگر والدین گرایش به کنترل کردن دارند و تمام این جریان های پویا موجب می شوند که اغلب والدین باید نتیجه بگیرند که بیشتر کودکان از فداکاری های آن ها قدر دانی نمی کنند . اگر چه ممکن است والدین بخواهند به خاطر تلاش هایشان مورد تحسین قرار بگیرند با بوسه ها و نوازش های فرزندان خود را دریافت کنند اما این پاداش ها را دریافت نمی کنند پاداش های والدین عمدتا درونی هستند ، لذت تماشای کودک در حال رشد ، تماشای واکنش های شگفت آور یک کودک ، صمیمیت یک ازدواج خوب که در آن هر دوی والدین برای تربیت فرزندان خود مشارکت می کنند خشنودی که هر کدام از آن ها از انجام بسیار خوب نقش والدینی کسب می کنند .
طبق نظر مشاور متخصص تلفنی والدین باید برای تربیت فرزندان خود دوره های آموزشی بگذرانند زیرا که مهم ترین و چالش بر انگیز ترین شغل در دنیا می باشد . اما وقتی که فردی در انجام شغل والدینی شکست می خورد هم کودک و هم جامعه هر دو از آن رنج می برند . دوره های آموزشی در ارتباطات ازدواج و خانواده می تواند به مردم کمک کند تا یاد بگیرند والدین بهتری باشند . اجرای نقش والدینی تنها از طریق برنامه ریزی و انجام دادن آن آموخته می شود . ازدواج های خوب و روابط والد و فرزندی به طور طبیعی رخ نمی دهند و نیازمند آموزش می باشد .
نقش والدینی پایان ناپذیر است .
ما هیچ مکانیزمی برای رابطه ی خارج والدینی نداریم و نه واژه ای برای توصیف آن می توان به کار برد . شما می توانید از همسر خود طلاق بگیرید ، اما نمی توانید از فرزند خود طلاق بگیرید . در اصل فرایند والد بودن دائمی است و زمانی که طلاق صورت می گیرد ، معمولا یکی از والدین در مقایسه با والد دیگر روز به روز مسئولیت بیشتری را در مراقبت از فرزندان به عهده می گیرد . بر اساس تحقیقات انجام شده در مرکز فوق تخصصی روانشناسی درصد کمی از والدین بعد از طلاق مشارکت برابری در مراقبت از کودک به عهده می گیرند ، اما در بیشتر موقعیت ها یک فرد بیشترین سهم را در تربیت کودک دارد . و در اغلب موارد آن فرد مادر است البته این بدین معنی نیست که پدران هیچ مسئولیتی را به عهده نمی گیرند .
دیدگاه خود را بنویسید